Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Αποχή δικηγόρων από 17 έως τις 22 Μαρτίου

Αποχή δικηγόρων από 17 έως τις 22 Μαρτίου

Την απόφαση να απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, έλαβε πριν από λίγο η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Στην αποχή συμμετέχουν οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που τους αφορούν.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/95812.html

"Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με ψυχή"


του Φ.Κρανιδιώτη από την εφημερίδα Δημοκρατία (Real.gr)
Κόμμα και κυβέρνηση χωρίς ιδεολογία είναι σώμα χωρίς ψυχή. Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολιτικό ζόμπι. Χωρίς αληθινό, ξεκάθαρο ιδεολογικό δόγμα. Χωρίς ψυχή. Παρενδυτικός σοσιαλισμός. «Κεντροαριστερό» ένδυμα κι όνομα κι από κάτω μαύρος κι άραχνος νεοφιλελευθερισμός.
Μια χωρίς προηγούμενο κυνική ανθρωποφαγία, την οποία ευαγγελίζονται αυτοί ακριβώς που δημιούργησαν το πρόβλημα, μαζί με τους εκατέρωθεν κολαούζους τους.
Τα δε δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα της κυβέρνησης του Μνημονίου κάθε τόσο αναφέρονται σε τάχα «δεξιά» στροφή της ΝΔ. Ο Μεγάλος Αδελφός μοιράζει «ταμπέλες».
Η σουρεαλιστική «ενημέρωση» που προσφέρουν οι φαλιρισμένοι μπετατζήδες και προμηθευτές δεν εξηγεί βέβαια από που κι ως που είναι «δεξιά στροφή» το να τάσσεται η ΝΔ με τον Λαό, να πηγαίνει απέναντι στο Μνημόνιο και τους στιλβωτές του.
Πρόκειται για την πιο στυγνή προπαγάνδα, υποτιμητική της νοημοσύνης του Λαού, και εξόφθαλμη απόδειξη της πιο αισχρής μισθοφορίας διαφόρων υπερτιμημένων κονδυλοφόρων της σινιέ Αριστεράς της γνωστής πλατείας.
Η αντιστροφή-διαστροφή αυτή θα είχε πλάκα, αν δεν μας την κουνούσαν κάθε τόσο στα μούτρα, μαζί με τον νέο, σκυφτό, χατζηαβάτικο «πατριωτισμό» τους.
Οι πατριώτες είναι άφρονες και «φασίστες», οι δούλοι της διαπλοκής και των ξένων συμφερόντων είναι εχέφρονες και αληθινοί «πατριώτες».
Οι υπερασπιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι «ακροδεξιοί», οι ορντινάτσες του κοινωνικού δαρβινισμού και των τοκογλύφων είναι «προοδευτικοί» ή «σοβαροί αστοί»!
Αν σκεφτείς ότι ο Δημήτριος Ιωαννίδης θεωρούσε εαυτόν πατριώτη και ότι ο Αδόλφος ήταν χορτοφάγος γιατί λυπόταν τα αρνάκια, όλα είναι κατανοητά.
Οι ίδιοι άνθρωποι που καθύβριζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, τα ίδια καλόπαιδα με το βρόμικο μάτι και τις αριστερές βαθιές τσέπες που αβάνταραν ουτσεκάδες, Σκοπιανούς, κεμαλικούς, ισλαμοφασίστες, βομβαρδισμούς γυναικόπαιδων στη Σερβία, όποιον και ό,τι αντίκειται στο εθνικό και λαϊκό συμφέρον και στον ανθρωπισμό του Ελληνισμού, ο ίδιος πολιτικοδημοσιογραφικός πολτός προσπαθεί σήμερα να εκβιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.
Με όπλο τις συχνότητες, που ανήκουν στον Λαό, και τις μπατιρισμένες φυλλάδες τους, προσπαθούν να ντρεσάρουν τη ΝΔ, να τη βάλουν στον ζυγό της συνενοχής. Βλέπετε, όλες οι άλλες πολιτικές «επενδύσεις» τους φούνταραν και πνίγηκαν σε δύο κουταλιές νερό.
Το κόμμα της πίκας και της ζοχαδιασμένης οικογενειοκρατίας (γερμανικής τεχνολογίας) δεν τους βγαίνει με τίποτα.
Όλη νύχτα να ψάχνετε με τον φακό και το ντουφέκι, δεν θα βρείτε άνθρωπο να σας πει ότι θα ψηφίσει τη μελαγχολική κυρία.
Παλιότερα φουσκώσανε με την τρόμπα τον Συνασπισμό, μείνανε στην ανηφόρα από λάστιχο. Ντοπάρανε επικοινωνιακά και δημοκοπικά τους Γλυκολόγους Ανταλλακτικούς, μείνανε με τον Τρεμόπουλο στο χέρι. Επειδή λοιπόν αυτά τα πουλέν απεδείχθησαν Αστραχάν, τώρα ποντάρουν στην ηγεσία του ΛΑΟΣ για να κόψουν, όπως νομίζουν, τον δρόμο του Αντώνη Σαμαρά.
Το σύστημα, άλλωστε, χρειάζεται τους βοηθητικούς του. Κάποιος πρέπει να κατεβάζει τα σκουπίδια του Μνημονίου στον κάδο. Η πλήρης διάσταση της ηγεσίας του ΛΑΟΣ με τη βάση του και σειρά στελεχών και βουλευτών του, οι φυγόκεντρες δυνάμεις που προκάλεσε η τραγελαφική στήριξη στον ΓΑΠ και στην ατελέσφορη κι αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε ανάγκη προπαγανδιστικής και δημοκοπικής στήριξης από την καθεστωτική «παράγκα».
Οι τυχοδιώκτες που κάνουν το άσπρο μαύρο, που πλασάρουν ψευδολογώντας δημοσιογραφικά και δημοκοπικά άλλους πολιτικούς τυχοδιώκτες, θα ανακαλύψουν με πίκρα ένα αναντίρρητο γεγονός.
Μπορείς να πουλήσεις καλοσυσκευασμένο με τη σοβαροφανή «αξιοπιστία» σου όποιο παραμύθι θέλεις. Στο τέλος όμως η πραγματικότητα σπάει την πόρτα και μπαίνει μέσα. Γιατί η πραγματικότητα είναι το μόνο που υπάρχει.
Μπορείς π.χ. να βαφτίσεις το κρέας ψάρι και τον ημιμαθή τυχοδιώκτη «σοβαρό αστό δεξιό». Το κρέας θα ‘ναι πάντα κρέας κι ο ημιμαθής τυχοδιώκτης θα ‘ναι πάντα ημιμαθής τυχοδιώκτης.
Η κυβέρνηση εκβιάζει κι απειλεί τον Λαό. Κραδαίνει κάθε τόσο τον Φόβο πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων για να εξασφαλίζει την υποταγή. Οι Έλληνες όμως δεν χρειάζονται απειλές, ούτε βέβαια ζογκλερικά, κωλοτούμπες και εξυπνάδες καφενέ.
Χρειάζονται θετική και ρωμαλέα διακυβέρνηση. Ηγεσία που να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, που θα εμψυχώνει τον Λαό και θα του δείχνει τον τρόπο να νικήσει.
Το μισό της νίκης είναι η ψυχολογία των ανθρώπων. Γιατί την αγορά, την οικονομία, δεν την αποτελούν απλά απρόσωποι μηχανισμοί, νούμερα σε φωτεινούς πίνακες, σε στατιστικές και αναλύσεις.
Την αγορά, όπως και την κοινωνία, την αποτελούν Άνθρωποι. Αυτοί, λοιπόν, για να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, θέλουν φως, προοπτική, Ηγέτη με καθαρό βλέμμα.
Όχι ψέματα, ψευτοτσαμπουκάδες κ απειλές από τη μια κι από την άλλη ταρζανιές, ακροβατικά ή ξελιγωμένες για εξουσία μετεξεταστέες της λαϊκής βούλησης. Κι όλοι αυτοί μαζί δεν κάνουν Ηγεσία αλλά κομπανία αποτυχίας.
Η Ελλάδα λοιπόν χρειάζεται κυβέρνηση με ψυχή και τούτοι δω δεν έχουν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη…


σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτούμε τώρα !!Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε και να το προωθήσετε  σε φίλους και γνωστούς σας
Μαζεύουμε υπόγραφες για να μπορέσουμε να έχουμε σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση και από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Εάν συμφωνείτε με το αίτημα μας Έλατε στο blog skopelosnews  υπάρχει petition

Αλλαγή διαιτητή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚΟ τέταρτος διαιτητής στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, Γιώργος Σταθόπουλος, αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Θάνο, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.
 «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της 16.3.11 τον αρχικά ορισθέντα 4ο διαιτητή Σταθόπουλο Γεώργιο (ΕΠΣ Αχαΐας) αντικατέστησε ο Θάνος Δημήτριος (ΕΠΣ Γρεβενών)».

Ρωσία: "Πυρηνικός Αρμαγεδών σε τρία 24ωρα, αν..."


Ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Σεργκέι Κιριένκο, προέβλεψε πυρηνικό Αρμαγεδόνα στην ανατολική Ιαπωνία αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση οι Ιάπωνες τα επόμενα τρία 24ωρα και τόνισε πως υφίσταται πραγματικός κίνδυνος τήξης των πυρήνων και των 6 αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πιθανό σενάριο το οποίο οφείλει η διεθνής κοινότητα να λάβει υπ’ όψιν της. Για την ακρίβεια οι Ρώσοι θεωρούν ως "εξαιρετικά πιθανό το ανωτέρω ενδεχόμενο" και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα στις ανατολικές ακτές του αχανούς κράτους τους.
Στη 01:15 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο 2 του πυρηνικού εργοστασίου στη Fukushima με παράλληλη εκροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα ενώ φωτιά ξέσπασε και στον αντιδραστήρα No 4 ύστερα από πιθανή έκρηξη υδρογόνου, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, ακτίνα εναέριου αποκλεισμού 30 χλμ. γύρω από τους αντιδραστήρες επέβαλαν οι Ιάπωνες την ίδια ώρα που ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία TEPCO εξαπάτησε την κυβέρνηση, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα σε σχέση με την κατάσταση των χτυπημένων πυρηνικών αντιδραστήρων. Αυτό ομολόγησε πριν λίγες ώρες ο Ιάπωνας πρωθυπουγός.
Σχετικά με τον λευκό καπνό στον αντιδραστήρα No3, τον οποίο και επιβεβαίωσε, εξήγησε ότι ακόμα δεν έχει ακριβή εικόνα για ποιο λόγο έχει εμφανιστεί και για το εάν πρόκειται για ατμό ή καπνό. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αναφορά για έκρηξη.
Αν και απέφυγε να αναφέρει το επίπεδο νερού στις δεξαμενές (container vessel) που περιέχουν τις ράβδους «ελέγχου» στους αντιδραστήρες Νο1, Νο2 και Νο3, υπογράμμισε ότι ο αντιδραστήρας Νο3 χρειάζεται επειγόντως νερό για να «κρυώσει» η εγκατάσταση. Παράλληλα, προανήγγειλε την απελευθέρωση ραδιενεργού ατμού για να μειωθεί η πίεση. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι για τον καπνό που άρχισε να βγαίνει από τον αντιδραστήρα Νο3 στις 08:30, τοπική ώρα Ιαπωνίας (την είδηση επιβεβαίωσε 45 λεπτά αργότερα η εταιρεία Tepco) κανείς δεν μπορούσε να αποσαφηνίσει από που προερχόταν. Το ελικόπτερο, λόγω της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, βρισκόταν 30 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο.
Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στον αντιδραστήρα Νο4 με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σβήσει τη φωτιά. Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Yukio Edano επανέλαβε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη δεξαμενή αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων στα βορειοδυτικά του κτιρίου, εξηγώντας όμως ότι λόγω υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας οποιαδήποτε επιχείρηση αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.
Εφιαλτική είναι η κατάσταση στο εργοστάσιο της Fukushima Dajiitsi με τα επίπεδα ραδιενέργειας να ανεβαίνουν σήμερα σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα, αναγκάζοντας τη διοίκηση της εταιρείας Tepcο να ζητήσει την προσωρινή απομάκρυνση των εναπομείναντων εργατών από τους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4. Την πληροφορία επιβεβαίωσε σε επίσημη συνέντευξη τύπου ο Ιάπωνας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Yukio Edano.
Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους εκπροσώπους της εταιρείας δείχνουν τους δύο αντιδραστήρες του εργοστασίου Fukushima Dajiitsi να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, με τον αντιδραστήρα Νο3 κυριολεκτικά να έχει εκτεθειμένη στην ατμόσφαιρα τη δεξαμενή με τις «ράβδους ελέγχου» καθώς δεν υπάρχει καθόλου οροφή παρά μόνο το περίβλημα του κτιρίου.
Στο Τόκιο οι πάλε ποτέ πολυσύχναστοι δρόμοι παραμένουν άδειοι. Ο κόσμος κλεισμένος στο σπίτι του περιμένει με υπομονή την τελευταία πράξη της τραγωδίας. Από τα ράφια των καταστημάτων έχουν εξαφανιστεί τα τρόφιμα που αντέχουν στον χρόνο και η αγωνία στο πρόσωπο των ανθρώπων καλύπτεται προσωρινά από τις μάσκες χειρουργείου που μοίρασαν οι υπεύθυνοι.
Το ραδιενεργό νέφος που σχηματίστηκε πάνω από την Φουκουσίμα ταξιδεύει στον Ειρηνικό. Ένα τμήμα του μετακινήθηκε νοτιότερα με κατεύθυνση το Τόκιο. Δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις κάλεσαν αξιωματικούς και οπλίτες να παραμένουν μέσα στα κτίρια.
«Στόχος μας είναι να βρούμε τρόπο για να κάνουμε ρίψεις νερού σε μια προσπάθεια να "κρυώσουμε" την εγκατάσταση. Ειδικοί επιστήμονες μας συμβούλεψαν να χρησιμοποιήσουμε εναέρια μέσα, ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να καθυστερήσει. Πρέπει να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση του χώρου αποθήκευσης έτσι ώστε να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων νερού σε μικρό χρονικό διάστημα».
Η φωτιά ξεκίνησε στον χώρο αποθήκευσης των χρησιμοποιημένων πυρηνικών ράβδων, στο βορειοδυτικό τμήμα του κτιρίου, ύστερα από πιθανή έκρηξη υδρογόνου που προκλήθηκε από την έκθεση των «εξασθενημένων» χρησιμοποιημένων ράβδων στην ατμόσφαιρα.
Πλέον υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.
Η ανησυχία πάντως κλιμακώθηκε μετά την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Διεθνούς Ασφάλειας (ISIS) επιστήμονες του οποίου αποκάλυψαν ότι το ατύχημα στη Fukushima μπορεί να χαρακτηριστεί στο επίπεδο 6 της κλίμακας πυρηνικών ατυχημάτων(INES), ενώ παράλληλα το ISIS προειδοποιεί ότι μπορεί να αγγίξει και το επίπεδο 7.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να φανεί καθησυχαστική και μόνο οι Ρώσοι που έχουν μακρά εμπειρία από διαχείριση τέτοιων καταστάσεων προειδοποίησαν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος τήξης των πυρήνων και των έξι αντιδραστήρων στη Fukushima.
Την ίδια ώρα στο Τόκιο, το περιβάλλον του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείριση της κρίσης, αναφέρει πως είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τον τρόπο λειτουργίας και την παροχή στοιχείων εκ μέρους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση και λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό απαγορευμένη ζώνη για τους πολίτες. Ήδη στους 6 νομούς της παράκτιας βορειοανατολικής ζώνης έχουν μετακινηθεί 550.000 πολίτες που περιθάλπονται σε 2.600 καταφύγια. Ο ιαπωνικός στρατός έχει αναπτύξει 100.000 άνδρες στην περιοχή οι οποίοι και παρέχουν στους πολίτες τρόφιμα, νερό και καύσιμα.
Οι Αρχές συμβούλεψαν τους κατοίκους του Τόκιο να παραμένουν στα σπίτια τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες και να μην χρησιμοποιούν κλιματιστικά. Παράλληλα συμβούλεψαν τους πολίτες να καταστρέψουν τον όποιο ρουχισμό έχει εκτεθεί εκτός κατοικιών, ενώ εφοδίασαν με 270.000 ταμπλέτες ιοδίνης κατοίκους των προσβεβλημένων περιοχών γύρω από την Φουκουσίμα, ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση καρκίνου του θυρεοειδούς.
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

ΤΑΜΣ AETOΣ 2011: Οι "ειδικοί" εκπαιδεύονται...


Aetos11_front

ΤΑΜΣ ΑΕΤΟΣ: ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΚΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
 Η μάχη σε χιονοσκεπείς περιοχές είναι ένα αντικείμενο που εμπεριέχει αρκετές δυσκολίες και ιδαιτερότητες σε σχέση με τον συμβατικό αγώνα εξαιτίας διαφόρων δυσκολιών που σχετίζονται με την γρηγορότερη κόπωση λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, χιονιού που καθιστά τις μετακινήσεις και τις γενικά τις κινήσεις δυσκολότερες αλλά και εξαιτίας της δυσμενούς διαβίωσης για το μαχόμενο προσωπικό εφόσον αυτό δεν βρίσκεται σε κάποιο ασφαλές κατάλυμμα. Προς αυτή την κατεύθυνση οι έφεδροι της Λ.ΕΦ.Ε.Δ εκπαιδεύτηκαν αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και εξάγωντας χρήσιμα συμπεράσματα προς την απόκτηση ανάλογου κατάλληλου εξοπλισμού.
 Γράφει ο Γιάννης Νικήτας.
 Φωτογραφίες: Γιάννης Νικήτας.


Σε ορεινούς όγκους της δυτικής Μακεδονίας εκεί που πριν έναν αιώνα περίπου οι Μακεδονομάχοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ασκήθηκαν οι Έλληνες έφεδροι κάτω υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες γεγονός που προσέδωσε μεγαλύτερο ρεαλισμό στην άσκηση. Η ΤΑΜΣ ΑΕΤΟΣ ήταν το επιστέγασμα θεωρητικών αντικειμένων που είχαν διδαχθεί στα γραφεία της λέσχης. Η άσκηση ξεκίνησε την Παρασκευή στις 18 Φεβρουαρίου με την προσέλευση των πρώτων πολιτών- οπλιτών και κορυφώθηκε το απόγευμα τις άλλης μέρας στις 5μμ το απόγευμα όπου και ολοκληρώθηκε η προσέλευση των συμμετεχόντων εφέδρων.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 


Ακολούθησε, έλεγχος του οπλισμού και του εξοπλισμού και οι ασκούμενοι εξήλθαν των καταλυμάτων τους. Εν συνεχεία, άρχισε η εκπαίδευση σε διάφορα μεμονωμένα αντικείμενα που αφορούσαν το περίπολο μάχης.  
Τα αντικείμενα που διδάχθηκαν στην πράξη για τους εφέδρους που θα συμμετείχαν στο περίπολο αφορούσαν τις κινήσεις ενός περιπόλου εντός εχθρικής περιοχής και τις ενέργειες που πρέπει αυτό να εκτελέσει ώστε αφενός να εξασφαλίσει όσον το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό επιβιωσιμότητας του προσωπικού αλλά και αφετέρου να καταφέρει ισχυρά πλήγματα στον εχθρό είτε άμεσα με δικά του πυρά είτε έμμεσα με πυρά υποστήριξης. Επίσης, η περισυλλογή και η περίθαλψη τραυματία με την δημιουργία περιμετρικής άμυνας ήταν ένα ακόμα ενδιαφέρον αντικείμενο.  

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 

Ένα ακόμα αντικείμενο που απαιτεί ορθό συντονισμό από μεριά του περιπολάρχη είναι η αντίδραση του περιπόλου όταν αυτό εμπλακεί σε εχθρική ενέδρα ενεργώντας αντέφοδο ή απεμπλοκή κατά περίπτωση. Καθώς, σιγά σιγά έπεφτε το φως της ημέρας οι εκπαιδευόμενοι άρχισαν να ετοιμάζονται για την τελική φάση . Απεικόνιση και εκπαιδευόμενα τμήματα χωρίστηκαν και άρχισε η ενημέρωση περί της άσκησης και ή έκδοση τελικής διαταγής. Στις 8μμ δόθηκε η εκκίνηση και το περίπολο πήρε την θέση του για την προβλεπόμενη διαδρομή εντός του «εχθρικού εδάφους». Μετά τα πρώτα χιλιόμετρα της πορείας είχαμε και την πρώτη επαφή με «εχθρικό» τμήμα   σε μια πλαγιά ενώ εμείς διασχίζαμε τον λασπωμένο δρόμο. Τα πρώτα πυρά έπεσαν και αμέσως οι άνδρες του περιπόλου πήραν θέσεις μάχης επί ενός αναχώματος που χώριζε τον δρόμο μας από την απόκρυμνη πλαγιά. Γρήγορα, περιπολάρχης και βοηθός με κοφτές διαταγές έδωσαν εντολές για ανταπόδωση των πυρών. Οι φωνές και οι λάμψεις από τα βεγγαλικά προσέδωσαν μια συγκλονιστική ρεαλιστικότητα. Μέσα σε λίγα λεπτά το περίπολο αφού αντεπιτέθηκε από την αναφορική πλαγιά απώθησε τον «εχθρό» του οποίου προφανής σκοπός ήταν η επιβράδυνση και όχι η καταστροφή του τμήματος καθώς υστερούσε αριθμητικά .

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 

Μετά από την παύση πυρών οι άνδρες του περιπόλου κάλυψαν περιμετρικά την τοποθεσία και ο περιπολάρχης διέταξε ανασυγκρότηση της ομάδας. Έπειτα ακολούθησε ενημέρωση για τα λάθη που έγιναν από τον εκπαιδευτή και έφορο της άσκησης. Μετά το πέρας της ενημέρωσης ξεκινήσαμε ξανά την πορεία μας αυτή την φορά ακόμα ποιο προσεκτικοί. Καθόλη την διάρκεια της νυχτερινής μας πορείας το περίπολο συνέχισε την πορεία του μέσα από διαδοχικά σημεία που είχαν καθοριστεί στους χάρτες ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο περιπολάρχης επιβεβαίωνε την θέση μας με την χρήση χάρτη πυξίδας. Μετά από λίγα χιλιόμετρα και αφού εδώ και αρκετή ώρα δεν είχαμε καμία επαφή με τον εχθρό, πριν αρχίσουμε την κατάβαση μιας επικίνδυνης πλαγιάς και την εν συνεχεία ανάβαση περιπολάρχης και βοηθός διέταξαν μια στάση καθώς ορθά όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια ήταν ένα ιδανικό σημείο για μια καλοστημένη ενέδρα που θα έχει πολλές πιθανότητες αποδεκατισμού ολόκληρου και του περιπόλου εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.

 

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση και με τους εφέδρους με το "δάχτυλο στην σκανδάλη" πάντα σε ετοιμότητα παρά την κόπωση από τα πολλά χιλιόμετρα ο περιπολάρχης μαζί με τον βοηθό κατέληξαν σε έναν σχηματισμό του τύπου V με την αιχμή του να είναι μπροστά δίνοντας έτσι την ευχέρεια στο τμήμα να αναπτυχθεί ταχύτατα αν χρειαστεί στρέφοντας το μέτωπο του εναντίον οποιασδήποτε πιθανής απειλής . Και φυσικά λίγα μέτρα μετά το ξεκίνημα της κατάβασης δεχθήκαμε σφοδρά πυρά από την πλαγιά. Στιγμιαία, όλοι οι άνδρες του περιπόλου έπεσαν σε θέση πρηνηδόν. Η πρώτη ομάδα μετά από εντολή του περιπολάρχη ανέλαβε να αντεπιθετεί ενώ η δεύτερη να βάλει προς υποστήριξη. Η πρώτη κινήθηκε προς τα δεξιά της πλαγιάς με αρκετά επικλινές έδαφος που δυσκόλευε την κίνηση των ανδρών με σκοπό την κύκλωση από σημεία που ο εχθρός θα είχε μειωμένο οπτικό πεδίο και στην συνέχεια παροχή πυρών υποστήριξης που θα επέτρεπαν στην δεύτερη ομάδα να επιτεθεί. Από την άλλη μεριά η δεύτερη ομάδα με συνεχείς βολές κάλυπτε και στην συνέχεια ανέλαβε αυτή την επίθεση καλυπτόμενη από τα πυρά της πρώτης. Προχωρώντας σπιθαμή προς σπιθαμή και ακροβολισμένη εκκαθάρισε την πλαγιά από τις εχθρικές δυνάμεις . Σε κάθε περίπτωση το περίπολο είχε αντιληφθεί εγκαίρως την επερχόμενη ενέδρα και έπραξε πολύ καλύτερα καθώς απέτυχε εν μέρει ο πλήρης αιφνιδιασμός του. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση το περίπολο κινήθηκε προς την τελευταία του προκαθορισμένη διαδρομή. Τριάντα λεπτά αργότερα έφτασε στον τελικό του προορισμό μέσα από τα δαιδαλώδη μονοπάτια του χιονισμένου βουνού. Στο τέλος της άσκησης ακολούθησε εκτεταμένη απενημέρωση, έλεγχος υλικών και οπλισμού και ένα ιδαίτερα πλούσιο δείπνο. 
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Συμπερασματικά, η ΤΑΜΣ ΑΕΤΟΣ της Λ.ΕΦ.Ε.Δ έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα μέλη παλαιά και νέα να ασκηθούν σε ένα αρκετά απαιτητικό αντικείμενο που σπανίως κληρωτοί εκπαιδεύονται στον Ε.Σ εκτός από τους υπηρετούντες εις τις ειδικές δυνάμεις. Ο καθένας μας που συμμετείχε στην άσκηση εξήγαγε τα δικά του συμπεράσματα τα οποία και θα τον βοηθήσουν σε επίπεδο ατομικού εξοπλισμού, φυσικής κατάστασης και συνολικότερης εμπειρίας που θα τον βοηθήσουν στην συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων του ως μαχητή.

http://www.lefed.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

Ξυπνήστε Ρε πήγε 6......

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας στην Κύπρο με Κινέζες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνείας στην Κύπρο με Κινέζες
Ως ύποπτη συνελήφθη γυναίκα από την Κίνα, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα.

Η ύποπτη, η οποία φέρεται να είναι επικεφαλής του κυκλώματος, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης της. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο αξιωματικός μπαινόβγαινε στα σπίτια που λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής και ότι παρενέβη σε δύο περιπτώσεις όταν συνελήφθησαν δύο Κινέζες.

Στα σπίτια βρίσκονταν 25 γυναίκες από την Κίνα, μεταξύ τους και μια ανήλικη ηλικίας 15 χρόνων. Βρέθηκαν επίσης χρήματα, προφυλακτικά και άλλα τεκμήρια. Τον αξιωματικό είχε κατονομάσει Κινέζα η οποία συνελήφθη πριν από ένα μήνα.

Στη κατάθεσή της ανέφερε ότι η φερόμενη ως εγκέφαλος του κυκλώματος την εξώθησε στην πορνεία και ότι τόσο η ίδια όσο και άλλες Κινέζες υποχρεώνονταν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με τον εν λόγω αξιωματικό και άλλους πελάτες.

Ανέφερε επίσης ότι ο αξιωματικός βοηθούσε επ` αμοιβή Κινέζους που συλλαμβάνονταν ή που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ρώσοι επενδυτές στην Κέρκυρα

Ρώσοι επενδυτές στην Κέρκυρα

ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.: Ο «λογαριασμός» και το «σάλιο»...

Ενα ακόμα ρεσιτάλ «σαλιαρίσματος» μεταξύ ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου και ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Καρατζαφύρερ διεμείφθη προχτές στη Βουλή.
Από τη μια μεριά ο υπουργός Υγείας, Αντρέας Λοβέρδος, και από την άλλη ο υπασπιστής του Καρατζαφέρη, ο Αδωνις Γεωργιάδης.
*
Το θέμα της συζήτησης, που ετέθη από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., ήταν η δαπάνη για τη νοσηλεία των μεταναστών - απεργών πείνας της Υπατίας. Την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο αρμόδιος υπουργός. Προ της απάντησης του υπουργού, μεταξύ Λοβέρδου - Γεωργιάδη εκδηλώθηκε ένα πραγματικό τσουνάμι ανταλλαγής φιλοφρονήσεων.
Οποιος διαθέτει γερό στομάχι και μπορεί να αντέξει το αηδιαστικό περιεχόμενο του αλληλογλειψίματος, δεν έχει παρά να ανατρέξει στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής (Πρακτικά ΙΓ' ΠΕΡΙΟΔΟΥ). Εδώ περιοριζόμαστε σε ένα μικρό απόσπασμα:
*
Γεωργιάδης:«Κύριε υπουργέ, δεν είχα ποτέ αμφιβολία για τη ρητορική σας δεινότητα. Είμαι βέβαιος ότι εάν ήμουν μαθητής σας στα πανεπιστημιακά έδρανα, θα ευχαριστιόμουν πάρα πολύ να σας ακούω να διδάσκετε».
*
Λοβέρδος: «Ανταποδίδω (τα καλά σας λόγια) σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική σας παρουσία, η οποία είναι πάρα πολύ έντονη και πολύ χαρακτηριστική. Δεν μιλάτε με κλισέ. Δεν μιλάτε με προκατειλημμένες και προκατασκευασμένες απόψεις».
***
Αυτή η αλληλοεκτίμηση δε θα μπορούσε παρά να εκφραστεί και στο «διά ταύτα» της συζήτησης, με τη μορφή της παθιασμένης συναντίληψης.
Ετσι, λοιπόν, με το γνωστό ύφος του ειδήμονος συνταγματολόγου, ο Λοβέρδος, συναισθανόμενος έκδηλα την «πατριωτική» απόγνωση του Γεωργιάδη επειδή «επιβαρύνθηκε» το δημόσιο ταμείο από τα νοσήλια των μεταναστών, αφού υπολόγισε τη δαπάνη για τα νοσήλια στις 100.000 ευρώ, δήλωσε:
«Ολη αυτή η ετήσια επιβάρυνση είχε και μία περαιτέρω μικρή επιμέρους επιβάρυνση, για την οποία, κύριε συνάδελφε, σκέφτομαι ως υπουργός Υγείας σε ποιον θα στείλω το λογαριασμό. Και θα στείλω το λογαριασμό τις επόμενες μέρες»!
*
Παρακάμπτουμε την εμετίλα που προκαλεί ο εκατέρωθεν εξυπνακισμός. Προσπερνάμε ακόμα και τη γλίτσα που αφήνει πίσω της η «πατριδοκάπηλη» αμοιβαιότητα. Αλλά πώς να μη «θαυμάσουμε»:
Πρώτον: Οτι ένας «σοσιαλιστής» επαινεί την «έντονη κοινοβουλευτική παρουσία» ενός ρατσιστή;
Δεύτερον: Οτι ένας «σοσιαλιστής», και μάλιστα υπουργός, συγχαίρει τον «μη προκατειλημμένο» λόγο ενός μεταναστευτοφάγου;
Τρίτον: Οτι ένας «σοσιαλιστής», και μάλιστα υψηλόβαθμος υπουργός, συμπλέει με τον εκφασισμό που θεωρεί ως β' διαλογής άνθρωπο τον μετανάστη, που συνηγορεί ότι η δαπάνη της νοσηλείας του μετανάστη ισοδυναμεί με «πεταμένα λεφτά», που απειλεί ότι η αλληλεγγύη απέναντι στον μετανάστη συνεπιφέρει «χρηματικό πρόστιμο» και ότι εκείνος - «σοσιαλιστής» ων - θα στείλει το «λογαριασμό» στους... ενόχους!
*
Δεν ξέρουμε αν ο Λοβέρδος κατέληξε πού θα στείλει το «λογαριασμό» ή αν συνεχίζει να το «σκέφτεται».
Εχουμε μερικές προτάσεις:
α) Ας στείλει το «λογαριασμό» στο κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, που έχτισε το «Ολυμπιακό Ιδεώδες» του πάνω στη στυγνή εκμετάλλευση τόσο των Ελλήνων όσο και των μεταναστών εργατών.
β) Ας στείλει το «λογαριασμό» στους εκπροσώπους του κεφαλαίου, που «νόμιμα» πίνουν το αίμα των μεταναστών όταν τους χρειάζονται, «νόμιμα» τους ξαποστέλνουν όταν δεν τους χρειάζονται.
γ) Ας στείλει το «λογαριασμό» στους εκάστοτε υπουργούς Εξωτερικών, όπως τον πρόεδρό του ή τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το '90 προσκαλούσε τον γειτονικό λαό από την Αλβανία να διαβεί «τα σύνορα της ελευθερίας».
δ) Ας στείλει το «λογαριασμό» στον νυν και τους πρώην πρωθυπουργούς που υπέγραψαν και εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ΕΕ και έχουν φυλακίσει τους μετανάστες στην Ελλάδα, απαγορεύοντας (!) σε εκείνους που το θέλουν να φύγουν από τη χώρα.
ε) Ας στείλει, τέλος, το «λογαριασμό» στον εαυτό του. Και σε όλους τους προκατόχους του υπουργούς Εργασίας. Αυτός, ο ίδιος είναι, ως πρώην υπουργός Εργασίας, όπως και όλοι οι «γαλαζοπράσινοι» ομοειδείς του, που μαζί με τα καρατζαφεροειδή έχουν την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς εργασιακά δικαιώματα, έρμαια της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, οδηγώντας τους σε κινήσεις απόγνωσης, όπως η απεργία πείνας.
*
Ο Λοβέρδος προσέφερε προχτές μία ακόμα απόδειξη πως η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση δε διστάζει να «παίζει» ακόμα και το παιχνίδι του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας με συμπαίκτη την ακροδεξιά.
Αλλωστε, είναι ο άνθρωπος που για να στηρίξει την πολιτική του μνημονίου, που από κοινού ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑ.Ο.Σ., είπε εκείνο το περίφημο «δεν υπάρχει σάλιο».
Στον τελικό «λογαριασμό» θα φανεί ότι είχε άδικο. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει, και αργά ή γρήγορα θα το αποδείξει ξανά, ότι το πολιτικό «σάλιο» που απαιτείται για το φτύσιμο όσων αξίζουν το πολιτικό φτύσιμο, το διαθέτει.

Νέες αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ

Ο κουβανικός λαός επανειλημμένα έχει απαιτήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κουβανικής επανάστασης που προέρχονται από τις ΗΠΑ
Associated Press
ΑΒΑΝΑ.--Νέες αποκαλύψεις έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Κούβας για τα σχέδια των ΗΠΑ να αποσταθεροποιήσουν το Νησί της Επανάστασης. Σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Δευτέρα στην κρατική τηλεόραση, ο νεαρός καλλιτέχνης Φρανκ Κάρλος Βάσκες έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς στρατολογήθηκε από αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα με την υπόσχεση να προωθήσουν υποτίθεται το καλλιτεχνικό του έργο. Ο Βάσκες - που ενημέρωσε τις αρχές και λειτούργησε ως πράκτορας Ρόμπιν της Κούβας - αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους αξιωματούχους του Γραφείου Συμφερόντων, στα ταξίδια του στις ΗΠΑ που χρηματοδοτήθηκαν από τη CIA όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς και εκπροσώπους διάφορων οργανώσεων, με σκοπό τη δημιουργία «ανεξάρτητου» πολιτιστικού κέντρο, το οποίο θα είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Στο μεταξύ, λαϊκό δικαστήριο της Αβάνας καταδίκασε το Σάββατο τον Αμερικανό Αλαν Φίλιπ Γκρος σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνια για εγκληματικές «ενέργειες κατά της ανεξαρτησίας ή της εδαφικής ακεραιότητας» της Κούβας. Το δικαστήριο έλαβε την παραπάνω απόφαση μετά από πολυάριθμες αποδείξεις που παρουσιάστηκαν από μάρτυρες και ειδικούς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπου ανάμεσα στα άλλα αποδείχθηκε η άμεση συμμετοχή του Αμερικανού εργολάβου σε αντεπαναστατικές ενέργειες που προωθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανατροπή της Επανάστασης. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Γκρος υποστήριξε πως είχε χρησιμοποιηθεί από την Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID) απ' όπου χρηματοδοτούνταν η εταιρεία «DAI Contracting Company», εκ μέρους της οποίας στάλθηκε ο Γκρος στην Κούβα. Υπενθυμίζεται πως ο Γκρος είχε συλληφθεί στην Κούβα στις 3 Δεκέμβρη του 2009 καθώς επιδιδόταν στην παράνομη διανομή μέσων δορυφορικής επικοινωνίας σε ομάδα της «κοινωνίας των πολιτών» - διανέμοντας φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα στους λεγόμενους Κουβανούς «αντιφρονούντες» μηχανορραφώντας κατά του κουβανικού λαού.
  • Τέλος, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας αποφάσισε να αποκαταστήσει την ισοτιμία του μετατρέψιμου πέσος «CUC» και του αμερικανικού δολαρίου μόνο για το διατραπεζικό τομέα, προχωρώντας στην υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος κατά 8%, δημοσίευσε η εφημερίδα «Γκράνμα». Η απόφαση αυτή, σημειώνεται, είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ των νομισμάτων της χώρας, ένα ερέθισμα για εξαγωγές και τη διαδικασία αντικατάστασης προϊόντων με εγχώρια παραχθέντα αγαθά. Επιπλέον, το δολάριο θα συνεχίσει να φορολογείται με συντελεστή 10%, ως αποζημίωση για τις δαπάνες και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του δολαρίου, ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Νησί.
  • http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6153384&publDate=16/3/2011 

Φόβοι για τα χειρότερα

Η ζωή στα συντρίμμια μετά τη βιβλική καταστροφή, που τώρα απειλεί να γίνει και πυρηνικός όλεθρος
ΤΟΚΙΟ.-- Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα σημειώνεται από το περασμένο 24ωρο, καθώς οι αρχές της εταιρείας TEPCO φαίνεται πως αδυνατούν να ελέγξουν τις εξελίξεις και να θέσουν σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ψύξης. Χτες το πρωί, σημειώθηκαν νέες εκρήξεις προκαλώντας 100πλάσια αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας σε περιοχές της νομαρχίας Ιμπαράκι που βρίσκονται σε ακτίνα δεκάδων χλμ. από το συγκρότημα. Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν και στη νομαρχία Σαϊτάμα αλλά και στο Τόκιο, όπου από χτες κάποιοι από τους συνήθως ψύχραιμους κατοίκους του άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ή να κλείνονται μέσα σε αυτά, αφού προηγουμένως εφοδιάστηκαν με τρόφιμα, φάρμακα, ραδιόφωνα και φακούς που λειτουργούν με μπαταρίες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν καταγράφηκαν κρούσματα πανικού, όπως αυτά που σημειώθηκαν σε πόλεις της ...Βουλγαρίας, όπου οι φήμες περί «ραδιενεργής μόλυνσης» οδήγησαν μέρος των κατοίκων του Μπουργκάς να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα ιωδίου από τα ράφια των φαρμακείων.Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κάλεσε πάνω από 170.000 Ιάπωνες που ζουν σε ακτίνα 30 χλμ. από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα να μείνουν μέσα στα σπίτια τους για να αποφύγουν τη μόλυνση με τη ραδιενέργεια.
Απεγκλωβισμένοι από τις πληγείσες περιοχές εξετάζονται για ραδιενέργεια
Αργότερα χτες βράδυ, ο Σεργκέι Κιριένκο, επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (Rosatom), προειδοποίησε ότι και οι έξι αντιδραστήρες του συγκροτήματος στη Φουκουσίμα μπορεί να λιώσουν, αν οι αρχές δεν καταφέρουν να κρυώσουν τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου... Εντούτοις, διευκρίνισε ότι, ακόμη και τότε, «δε θα οδηγηθούμε σε πυρηνική έκρηξη».Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γουκίγια Αμάνο διαπίστωσε ότι «μπορεί» να έχει προκληθεί «περιορισμένη βλάβη» στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, εκτιμώντας πως η ζημιά είναι λιγότερο από 5%... Δεν έκρυψε ότι οι εξελίξεις είναι «ανησυχητικές», θεωρώντας εντούτοις πως η κατάσταση είναι διαφορετική από τις συνθήκες που οδήγησαν στο πυρηνικό δυστύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986.
Την ανησυχία της δεν έκρυψε ούτε η γαλλική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, που αναφέρθηκε σε «προφανέστατη καταστροφή», θεωρώντας ότι η ζημιά στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκοσίμα είναι «επιπέδου 6», σε μια κλίμακα όπου η ανώτερη βαθμίδα είναι το 7 και έχει αποδοθεί στο πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ... Ταυτόχρονα, προωθώντας τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων, σημειώνει ότι «με τη γαλλική πυρηνική τεχνολογία που δεν προτίμησαν οι Ιάπωνες, δε θα γίνονταν αυτά τα ατυχήματα».
Παράλληλα, ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο έγινε ένας από τους πρώτους αξιωματούχους της κυβέρνησης Καν, που παραδέχθηκε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας από τη χτεσινή πυρκαγιά στον αντιδραστήρα 4 της Φουκουσίμα «θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία» του πληθυσμού, με ειδικούς επιστήμονες να επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι άσχημες μακροπρόθεσμα...
Επίσης, για πρώτη φορά χτες, το πανεπιστήμιο του Τόκιο έδωσε οδηγίες στους κατοίκους της πρωτεύουσας σχετικά με τους τρόπους και τα μέσα για την αντιμετώπιση των αυξημένων επίπεδων ραδιενέργειας, συνιστώντας ως επί το πλείστον την αποφυγή των μετακινήσεων...
Απομακρύνουν τους πολίτες τους...
Χαρακτηριστική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η απόφαση των κινεζικών αρχών να οργανώσουν μαζική απομάκρυνση των Κινέζων που βρίσκονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, όπως το Μιγιάγκι, το Ιμπαράκι, το Ιουάτε.
Η Αυστρία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τόκιο στην Οσάκα (400 χλμ. μακριά), εξαιτίας των ανησυχιών για αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας. Η Γαλλία συνέστησε στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν το Τόκιο, ενώ το κρατικό ραδιόφωνο Radio France μετέδωσε ότι απομακρύνθηκαν όλες οι δημοσιογραφικές αποστολές και τα συνεργεία τεχνικών από την Ιαπωνία πέρα από έναν δημοσιογράφο στη βόρεια πόλη Σαπόρο. Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε αποτρεπτική ταξιδιωτική οδηγία προς την Ιαπωνία. Η Φιλανδία προειδοποίησε τους πολίτες της που βρίσκονται στο Τόκιο με τα μικρά τους παιδιά να μεταβούν είτε στο εξωτερικό, είτε στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας.
Παράλληλα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εκκενώσει κατοικημένες περιοχές των Κουρίλων Νήσων και της Νήσου Σακχαλίνης για προληπτικούς λόγους.
Πάνω από 11.000 τα θύματα...
Στο μεταξύ, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε το νεώτερο απολογισμό για τους νεκρούς και τα θύματα που προκάλεσε το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής και οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε σχεδόν 11.000. Ειδικότερα, έως τώρα έχουν βρεθεί τα πτώματα 3.373 ανθρώπων σε 12 νομαρχίες της χώρας, οι αγνοούμενοι είναι 7.558, ενώ οι αρμόδιες αρχές σημειώνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί δραματικά και άλλο...
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6153256&publDate=16/3/2011 

Ρεκόρ από επισκέπτες χτες στο skopelosnews από 44 χώρες και από 222 πόλης με 1851 επισκέπτες σας ευχαριστούμε!

Rank city Visitors
1 418  37.1%

2 236  20.9%

3 116  10.3%

4 53  4.7%

5 9  0.8%

6 6  0.5%

7 6  0.5%

8 6  0.5%

9 6  0.5%

10 4  0.3%

11 4  0.3%

12 4  0.3%

13 4  0.3%

14 4  0.3%

15 4  0.3%

16 4  0.3%

17 3  0.2%

18 3  0.2%

19 3  0.2%

20 3  0.2%

21 3  0.2%

22 3  0.2%

23 2  0.1%

24 2  0.1%

25 2  0.1%

26 2  0.1%

27 2  0.1%

28 2  0.1%

29 2  0.1%

30 2  0.1%

31 2  0.1%

32 2  0.1%

33 2  0.1%

34 2  0.1%

35 2  0.1%

36 2  0.1%

37 2  0.1%

38 2  0.1%

39 2  0.1%

40 2  0.1%

41 2  0.1%

42 2  0.1%

43 2  0.1%

44 2  0.1%

45 2  0.1%

46 1  0%

47 1  0%

48 1  0%

49 1  0%

50 1  0%

51 1  0%

52 1  0%

53 1  0%

54 1  0%

55 1  0%

56 1  0%

57 1  0%

58 1  0%

59 1  0%

60 1  0%

61 1  0%

62 1  0%

63 1  0%

64 1  0%

65 1  0%

66 1  0%

67 1  0%

68 1  0%

69 1  0%

70 1  0%

71 1  0%

72 1  0%

73 1  0%

74 1  0%

75 1  0%

76 1  0%

77 1  0%

78 1  0%

79 1  0%

80 1  0%

81 1  0%

82 1  0%

83 1  0%

84 1  0%

85 1  0%

86 1  0%

87 1  0%

88 1  0%

89 1  0%

90 1  0%

91 1  0%

92 1  0%

93 1  0%

94 1  0%

95 1  0%

96 1  0%

97 1  0%

98 1  0%

99 1  0%

100 1  0%

101 1  0%

102 1  0%

103 1  0%

104 1  0%

105 1  0%

106 1  0%

107 1  0%

108 1  0%

109 1  0%

110 1  0%

111 1  0%

112 1  0%

113 1  0%

114 1  0%

115 1  0%

116 1  0%

117 1  0%

118 1  0%

119 1  0%

120 1  0%

121 1  0%

122 1  0%

123 1  0%

124 1  0%

125 1  0%

126 1  0%

127 1  0%

128 1  0%

129 1  0%

130 1  0%

131 1  0%

132 1  0%

133 1  0%

134 1  0%

135 1  0%

136 1  0%

137 1  0%

138 1  0%

139 1  0%

140 1  0%

141 1  0%

142 1  0%

143 1  0%

144 1  0%

145 1  0%

146 1  0%

147 1  0%

148 1  0%

149 1  0%

150 1  0%

151 1  0%

152 1  0%

153 1  0%

154 1  0%

155 1  0%

156 1  0%

157 1  0%

158 1  0%

159 1  0%

160 1  0%

161 1  0%

162 1  0%

163 1  0%

164 1  0%

165 1  0%

166 1  0%

167 1  0%

168 1  0%

169 1  0%

170 1  0%

171 1  0%

172 1  0%

173 1  0%

174 1  0%

175 1  0%

176 1  0%

177 1  0%

178 1  0%

179 1  0%

180 1  0%

181 1  0%

182 1  0%

183 1  0%

184 1  0%

185 1  0%

186 1  0%

187 1  0%

188 1  0%

189 1  0%

190 1  0%

191 1  0%

192 1  0%

193 1  0%

194 1  0%

195 1  0%

196 1  0%

197 1  0%

198 1  0%

199 1  0%

200 1  0%

201 1  0%

202 1  0%

203 1  0%

204 1  0%

205 1  0%

206 1  0%

207 1  0%

208 1  0%

209 1  0%

210 1  0%

211 1  0%

212 1  0%

213 1  0%

214 1  0%

215 1  0%

216 1  0%

217 1  0%

218 1  0%

219 1  0%

220 1  0%

221 1  0%

222 1  0%

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου