Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Πολύς κόσμος έξω από το σπίτι του Κ. Σημίτη

Σιβηρία: αναγνώριση UFO


Γιάκουτσκ (Ρωσία) - Η είδηση ενός άλλου κατόπτευση των UFO στη Σιβηρία έχει σε όλο τον κόσμο.
Στην περίπτωση αυτή, το αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας πάρθηκε από ραντάρ και θα ήχος μπορεί να συγκριθεί με ένα είδος meow. Η παρατήρηση θα μπορούσε να συμβεί σε ένα ρωσικό κέντρο ελέγχου του ραντάρ: για να αντιληφθεί μια παράξενη φωνή στα ακουστικά ένα ασυνήθιστο οθόνες αφής θα γίνει πιλότος.
Εκτός από το βίντεο στο YouTube και μια λεπτομερή ιστορία στις σελίδες της Daily Mail, ωστόσο, η έλλειψη συγκεκριμένες αναφορές και της ταυτότητας του μάρτυρα. Το UFO πιάστηκε στις οθόνες ραντάρ, ενώ πετάει πάνω από τον ουρανό της πιθανώς Σιβηρία.
Η ταχύτητα του μυστηριώδους αεροσκάφους ήταν περίπου με έξι χιλιάδες μίλια την ώρα και είχαν την τάση να αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση. Όσον αφορά τη φήμη ότι π/άρθηκε, ο χειριστής θα περιγράψει κάτι σαν την mewing μιας γάτας.
http://www.blitzquotidiano.it/video/avvistato-ufo-miagola-siberia-770916

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ..........................

ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Η κ. ΘΕΚΛΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΝΙ 96,1 F.M.? ΧΘΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ??

"ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΤΟ VOLIOTAKI", ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΙΩΤΗ Η ΘΕΚΛΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ, 
ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΑΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ??

Πέντε νέα προγράμματα ανάσχεσης ανεργίας ενεργοποιεί ο ΟΑΕΔ

Πέντε νέα προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας θα ενεργοποιηθούν εντός του 2011 από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι ή άνεργοι.
Με τα προγράμματα αυτά, επιδοτούνται θέσεις εργασίας, ενισχύεται η επιμήκυνση της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, η επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων και υποστηρίζονται ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.
Ακόμη, προβλέπονται δράσεις για την κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων καθώς και επαγγελματικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης νέων, με βάση το δυαδικό σύστημα μαθητείας.
Αναλυτικά τα προγράμματα τα οποία πρόκειται να ενεργοποιηθούν είναι τα εξής:
1. «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους,
2. Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
3. Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011 και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών,
4. Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,
5. Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Ήδη υλοποιούνται τριάντα δράσεις του προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι με την ολοκλήρωσή τους θα αγγίξουν τις 800.000 άτομα.
Τα προγράμματα αυτά, έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τη διατήρηση 282.000 θέσεων εργασίας, την ένταξη περισσότερο από 58.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας, τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό κατά 54.000 θέσεις εργασίας και τη φοίτηση - στον τομέα της Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέων - 11.500 σπουδαστών σε 52 Σχολές Μαθητείας και 2.600 σπουδαστών σε 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υλοποιηθούν προγράμματα για την κατάρτιση περίπου 125.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%) έτους 2011 και σχεδόν 35.000 εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) μέσω της χρηματοδότησης του Λ.Α.Ε.Κ.
Ακόμη, η επαγγελματική κατάρτιση περίπου 65.000 εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων, μέχρι τα μέσα του 2012.
Εκτός των προγραμμάτων που υλοποιεί, ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μην καθόσαστε με σταυρωμένα τα χεριά στην Σκόπελο εσείς που είσαστε υπεύθυνη για τον τουρισμό τώρα είναι ευκαιρία να Αλαξη η κατάσταση στο νησί για την φετινή χρόνια !

Νέα ευκαιρία για τον τουρισμό

Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, ο τουρισμός της Ελλάδας θα ευνοηθεί πολύ σημαντικά το καλοκαίρι, εξαιτίας των γεγονότων στη Βόρεια Αφρική.
Ο αναβρασμός που επικρατεί σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, τα γεγονότα στη Λιβύη και ο φόβος μήπως ξεσπάσουν ταραχές και σε άλλες αραβικές χώρες φαίνεται ότι στρέφουν το ενδιαφέρον των τουριστών σε ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου , όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Μακάρι, γιατί αυτή η στροφή, εφόσον συντελεσθεί και στο βαθμό που θα συντελεσθεί , θα ανακουφίσει την μοναδική μεγάλη βιομηχανία που διαθέτει η Ελλάδα, τον Τουρισμό.Δεν ξέρουμε ποιες περιοχές θα επωφεληθούν περισσότερο από την προσέλευση περισσοτέρων τουριστών, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν μεταξύ αυτών θα είναι και η Αθήνα. Ο χρόνος από τότε που ανέλαβε τη δημαρχία ο Γ. Καμίνης είναι πολύ μικρός και το κέντρο της πόλης εξακολουθεί να είναι σε κακή κατάσταση. Ειδικά τα ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από την Ομόνοια (όσα από αυτά δηλαδή συνεχίζουν να λειτουργούν) έχουν δει  τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα και αναγκάζονται να ρίχνουν τις τιμές τους ανάλογα, μπας και προσελκύσουν κανένα πελάτη, ενδεχόμενο ελάχιστα πιθανό, έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην περιοχή. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι οι λεβέντες του ΠΑΜΕ και οι άλλες «προοδευτικές» δυνάμεις δεν θα επαναλάβουν φέτος τον αντιτουριστικό ακτιβισμό τους και θα επιτρέπουν τα κρουαζιερόπλοια να «πιάνουν» στον Πειραιά και να κατεβάζουν επιβάτες.Πέρα όμως από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, τις ευχές και τις ελπίδες, ιδιαίτερη σημασία θα έχει να αδράξουν τη νέα ευκαιρία που θα τους δοθεί οι έλληνες που τρέφονται και ζουν από τον τουρισμό. Από τους ταξιτζήδες ως τους ξενοδόχους και από τους εστιάτορες μέχρι τους πλοιοκτήτες. Ο τουρισμός είναι μια αγελάδα που μοιράζει το γάλα της άμεσα ή έμμεσα σε όλους τους έλληνες και είναι απόλυτα αναγκαίο να της συμπεριφερόμαστε καλά. Με ευγένεια, με προθυμία να την εξυπηρετήσουμε, με υπηρεσίες καλής ποιότητας, με εντιμότητα και με καλές τιμές, με φαγητό που θα τρώγαμε και εμείς οι ίδιοι, με ανοιχτά μουσεία, με όλα εκείνα τέλος πάντων που καθιστούν μία χώρα μόνιμα θελκτική για τους επισκέπτες.Ένας βασικός λόγος που η Ελλάδα και οι έλληνες ως λαός αντιμετωπίστηκαν  και αντιμετωπίζονται με τόση αρνητική διάθεση από τους ευρωπαίους κει ιδιαίτερα από τους γερμανούς σε αυτή την κρίση που περνάμε, είναι ότι πολλοί από αυτούς είχαν άσχημες εμπειρίες κατά τις επισκέψεις τους εδώ. Αντιμετωπίστηκαν με αγένεια, τους κορόϊδεψαν και τους έκλεψαν, πλήρωσαν υπερβολικές τιμές για αυτά που τους προσφέρθηκαν, είδαν βρώμικες πόλεις, διαπίστωσαν κακογουστιά και ασέβεια προς το περιβάλλον και ευχαριστήθηκαν μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα. Έτσι όμως δεν προάγεται ο τουρισμός, όταν μάλιστα υπάρχουν τόσοι ανταγωνιστές στη Μεσόγειο.Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν μέσα σε ένα χρόνο να αλλάξουν συμπεριφορά όσοι έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες. Η απάντηση είναι ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να αλλάξουν συμπεριφορά. Θα πρέπει όμως να ασχοληθούν με αυτό κράτος, δήμαρχοι, επιμελητήρια και ξενοδόχοι και όπου τα καταφέρουν, θα έχουν όφελος. Και πάντως η αρχή πρέπει να γίνει.
Άγγελος Στάγκος

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΜάχες στην Λιβύη για τον έλεγχο των πετρελαίων


ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ για τον ΕΤ
Με αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις, προσπαθεί να φοβίσει ο Καντάφι τους εξεγερμένους Λίβυους των ανατολικών περιοχών της χώρας. Χθες σημειώθηκε η πιο σοβαρή, έως τώρα, επίθεση των πιστών στον ίδιον δυνάμεων στη σημαντική περιοχή όπου υπάρχουν διυλιστήρια και τερματικός σταθμός πετρελαίου και φυσικού αερίου, Μπρέγκα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 18 άνδρες και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τους εξεγερμένους μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο διευθυντής του διυλιστηρίου της πόλης. Οι εξεγερμένοι έσπευσαν αμέσως εκεί, με όσες δυνάμεις διέθεταν και, όπως ισχυρίζονται, απώθησαν τις δυνάμεις των πραιτοριανών.
Την ίδια στιγμή, στην πρωτεύουσα της επανάστασης, Βεγγάζη, πραγματοποιούνταν συγκεντρώσεις, όπου οι διαδηλωτές έκαιγαν το «πράσινο βιβλίο» (μανιφέστο) του Καντάφι, ενώ λίγο μετά την επίθεση, σε μια ακόμη επικοινωνιακή επίδειξη για να πείσει ότι ελέγχει την κατάσταση, ο ίδιος εμφανιζόταν σε αίθουσα της Τρίπολης να μιλάει σε αξιωματούχους του, ξένους πρέσβεις και δυτικούς δημοσιογράφους. Στο μεταξύ, ολοένα περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους στις απελευθερωμένες περιοχές οι ξένες δυνάμεις. Στο λιμάνι της Βεγγάζης κατέφθασε το αγγλικό πολεμικό πλοίο, «Hms York», το πλήρωμα του οποίου ήδη στήνει βάση, προκειμένου οι ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια. Είναι εμφανές ότι με ταχείς ρυθμούς δημιουργείται δυτική «γέφυρα».
Η ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους εξεγερμένους ήταν ζήτημα χρόνου. Και αυτό άρχισε χθες, λίγο έξω από την τελευταία απελευθερωμένη πόλη της Ανατολής, Αζντάμπιγια, 150 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη. Στο σημείο αυτό δεν υπάρχουν παρά μικροί οικισμοί για τους εργαζομένους στη βιομηχανία πετρελαίου. Οι εξεγερμένοι δεν είχαν έως τώρα προωθηθεί εκεί. Διατηρούσαν, όμως, μικρά τσεκπόιντς. Στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είχαν μείνει μόνον λίγοι εργαζόμενοι για φύλακες, ενώ οι περισσότεροι είχαν φύγει. Ο τερματικός σταθμός και το διυλιστήριο ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν. Να σημειωθεί ότι εκεί καταλήγουν οι αγωγοί σημαντικών κοιτασμάτων που βρίσκονται νοτιότερα της Ντέρνα.

Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δίπλα (δυτικότερα, προς Σύρτη) βρίσκεται η περιοχή Ρας Λανούφ και Σίντρα, όπου επίσης υπάρχουν σημαντικοί τερματικοί σταθμοί και δεν ελέγχονται από τους επαναστάτες. Στόχος της επίθεσης λοιπόν, ως φαίνεται, ήταν να ελέγξει τα δύο αυτά μεγάλης σημασίας σημεία για την έξοδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τη χώρα, αλλά και να τρομοκρατήσει τους εξεγερμένους ότι αυτοί θα είναι ο επόμενος στόχος. Οπως και να’ χει, στα χέρια των επαναστατών έχουν πέσει ορισμένες από τις σημαντικότερες πετρελαιοπηγές στη Λιβύη (Σαρίρ, Αμάλ Ας Σαράχ κ.λπ.), καθώς και τερματικοί σταθμοί αγωγών στο Τομπρούκ και στην περιοχή Ζουεϊτίνα. Μάλιστα, από ορισμένες μεγάλες πετρελαιοπηγές υπάρχουν αγωγοί που κατευθύνονται προς τα δυτικά μέχρι και την Τρίπολη. Ετσι, ακόμα και αν ελέγχει ο Καντάφι αυτούς τους αγωγούς, δεν ελέγχει σίγουρα τη ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς τα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα υπάρχουν στην ανατολική Λιβύη.
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΖΛΑΝΙΚΟΦ
Από τη Σύρτη, λοιπόν χθες, οι δυνάμεις του έσπευσαν στην Ντέρνα, την οποία και κατέλαβαν δίχως να πέσει ντουφεκιά. Περίπου την ίδια ώρα αεροσκάφη του βομβάρδιζαν νοτίως της Αζντάμπιγια αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, οι οποίες όμως είναι άδειες, αφού τα πάντα τα έχουν πάρει οι εξεγερμένοι. Αμέσως χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κάθε λογής άλλα όπλα, ακόμα και με μαχαίρια, κινητοποιήθηκαν, και άλλοι με τα αυτοκίνητά τους άλλοι με άρματα μάχης και με φορτηγά έσπευσαν να συναντήσουν τις δυνάμεις του Καντάφι, με τις οποίες συγκρούστηκαν. Σύμφωνα με αξιωματικούς του «λαϊκού στρατού», με τους οποίους μίλησε ο «Ε.Τ.», οι επαναστάτες κατέλαβαν την Μπρέγκα. Προς βοήθεια της Μπρέγκα και της Αζντάμπιγια, δυνάμεις αναχώρησαν και από τη Βεγγάζη.
Την ίδια στιγμή που φαίνεται ότι η σύγκρουση κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση μπαίνει στην τελική ευθεία, οι Δυτικοί (Γάλλοι, Βρετανοί, Σουηδοί, Ελβετοί) δημιουργούν ανθρωπιστική «γέφυρα» στη Βεγγάζη. Ωστόσο, η Ελλάδα, η οποία στέλνει καθημερινώς καράβια στη Βεγγάζη, προκειμένου να παραλάβουν ξένους υπηκόους (επιβίβαζαν Βιετναμέζους), δεν έχει αναλάβει ακόμη πρωτοβουλία. Και αυτό παρότι -όπως είπαν στον «Ε.Τ.» πολλοί από τους εξεγερμένους- ζητούν ανοιχτά βοήθεια από την Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η Αγκυρα πρόσφατα, διά στόματος Ερντογάν, τάχθηκε κατά των δυτικών μέτρων σε βάρος του καθεστώτος Καντάφι. Η Τουρκία έχει μεγάλα συμφέροντα στη χώρα, έχει αποσπάσει τα τελευταία χρόνια τεράστιο κομμάτι έργων, ενώ στη Λιβύη εργάζονται τουλάχιστον 30.000 Τούρκοι (μεγάλος αριθμός τους αποχώρησε εξαιτίας της κατάστασης).
http://www.antinews.gr/2011/03/03/88803/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29 

Κοροϊδία αγροτών με... «μητρώο εμπόρων»

Παπαγεωργίου Βασίλης
Να δημιουργήσει ψευτοεντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την αγροτιά επιχειρεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εμφανίσει ως σπουδαία πολιτική παρέμβαση την κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις». Στο σχετικό νομοσχέδιο συνδυάζεται το «μητρώο εμπόρων» με το «παρατηρητήριο τιμών αγροτικών προϊόντων», σε μια εμφανή προσπάθεια να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η πολιτική κοροϊδίας και δημιουργίας φτηνών εντυπώσεων σε βάρος της αγροτιάς. Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε από το «μητρώο εμπόρων» ούτε από το «παρατηρητήριο τιμών». Μητρώα εμπόρων υπάρχουν ήδη και δεν πρόσφεραν τίποτα. Παρατηρητήρια τιμών επίσης. Αλλά κι αυτά δεν πρόσφεραν τίποτα. Η κυβέρνηση μέσω του «μητρώου εμπόρων» επιχειρεί να κάνει μια καταγραφή - κωδικοποίηση στο πλαίσιο της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος και των σχετικών απαιτήσεων της ΕΕ. Απαίτηση της ΕΕ είναι και το παρατηρητήριο τιμών. Ομως, όλα αυτά είναι σίγουρο ότι δε θα ωφελήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Το «μητρώο εμπόρων» δε σημαίνει ότι θα ανέβουν οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα και ότι θα πέσουν οι τιμές στα εφόδια. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα και ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής. Οσο κυριαρχούν οι νόμοι της «ελεύθερης αγοράς» και τα συμφέροντα των εμποροβιομήχανων, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, η φτωχομεσαία αγροτιά δε θα έχει κανένα κέρδος. Η φτωχομεσαία αγροτιά θα έχει όφελος μόνο αν απαλλαγεί από τη «μάστιγα» των εμποροβιομήχανων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων και στην κατεύθυνση αυτή καλείται να παλέψει για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής.
Περί φοροδιαφυγής...
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε να λύσει το εξής πρόβλημα. Πώς, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, με τη λαϊκή κατανάλωση να κατρακυλά με διψήφια νούμερα, την ανεργία να εκτινάσσεται σε πρωτοφανή μεταπολεμικά επίπεδα, τους μισθούς να συρρικνώνονται και τα καταστήματα των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων να κλείνουν κατά χιλιάδες....Πώς, σε αυτές τις τραγικές για τα λαϊκά στρώματα συνθήκες, θα μπορέσει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα έστω και αν χρειαστεί να τα στύψει φορολογικά.
Τη λύση το υπουργείο Οικονομικών τη βρήκε στην επιβολή δρακόντειων μέτρων, για τον έλεγχο - υποτίθεται - της φοροδιαφυγής. Ετσι, με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο η μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ΦΠΑ και εισοδήματος, θεωρούνται ποινικά αδικήματα, για τα οποία θεσπίζεται διαρκές αυτόφωρο και επιβάλλονται ποινές φυλάκισης, οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως και τα 20 χρόνια κάθειρξη. Το δίλημμα που τίθεται στους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, είναι ή πληρώνετε τους φόρους, ή θα βρεθείτε πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Το κάλπικο επιχείρημα που προβάλλει κατά κόρον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο ελληνικός λαός έχει επί χρόνια εθιστεί στη φοροδιαφυγή και προφανώς για να αποκτήσει φορολογική συνείδηση, θα πρέπει να ανοίξουν οι πύλες των φυλακών. Φυσικά, ο ελληνικός λαός, δεν είναι καθ' έξιν φοροφυγάς, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι. Αλλωστε, στους εργαζόμενους παρακρατούνται οι φόροι από τις επιχειρήσεις που δουλεύουν και αυτές τους αποδίδουν στην εφορία. Αλλο ζήτημα πόσες το κάνουν και πόσες όχι, αλλά όσες δεν το κάνουν, αυτές «κλέβουν» την εφορία. Οσο για τους μικρομαγαζάτορες, αυτούς τους έχει τσακίσει η ένταση του ανταγωνισμού και ιδιαίτερα στις συνθήκες κρίσης δε βγάζουν ούτε μεροκάματο. Αυτούς θέλει να τσακίσει η κυβέρνηση με το φορολογικό, ως ένα ακόμη μέτρο ξεκληρίσματός τους σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
... και φοροαπαλλαγής του κεφαλαίου
Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει δημιουργήσει ένα από τα αντιλαϊκότερα και ταξικότερα φορολογικά συστήματα στην Ευρώπη. Ενα σύστημα βαθιά άδικο και αντιδραστικό, το οποίο στηρίζεται στην επαχθή έμμεση φορολογία, ενώ βαθιά αντιδραστική είναι και η άμεση φορολογία, η οποία επιβαρύνει υπέρμετρα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και φοροαπαλλάσσει τα μεγάλα. Είναι άλλωστε γνωστό το όργιο που γίνεται με τις Ανώνυμες Εταιρείες, οι οποίες δεν ελέγχονται φορολογικά, δηλώνουν ό,τι τους καπνίσει και αυτός είναι ο λόγος που τα έσοδα από τη φορολογία Νομικών Προσώπων έχουν πάρει την κατιούσα. Φυσικά, πρόκειται για πολιτική απόφαση.
Οι... αδιάφθοροι του υπουργείου Οικονομικών φυσικά και γνωρίζουν ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, εναντίον των οποίων στρέφει τα βέλη, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα «αντικειμενικά» κριτήρια φορολόγησης, αλλά και με ένα σύστημα τακτικών και προσωρινών ελέγχων, που τους «έγδαραν» κυριολεκτικά, στο οποίο προΐστατο το γνωστό ΣΔΟΕ. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν γίνει περισσότερες από 10 φορολογικές ρυθμίσεις, τύποις προαιρετικές, επί της ουσίας εξαναγκαστικές, καθώς οι μη προσερχόμενοι απειλούνταν με τον μπαμπούλα του ΣΔΟΕ.
Αυτοί που κατηγορούν τον ελληνικό λαό για φοροδιαφυγή, είναι οι ίδιοι που μέσα σε ένα χρόνο αύξησαν το ΦΠΑ κατά 4 μονάδες, είναι οι ίδιοι που αύξησαν τη φορολογία καυσίμων κατά 45% και είναι επίσης οι ίδιοι που μείωσαν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων κατά 4 μονάδες, ενώ παράλληλα κατάργησαν τη φορολογία των μη διανεμόμενων κερδών. Αν δεν είναι αυτές οι απροκάλυπτες φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις πράξεις διαφθοράς, εργαλεία που εντείνουν στο έπακρο την αντίθεση πλούτου - φτώχειας, τότε τι μπορεί να είναι;
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/columnPage.do?publDate=3/3/2011&id=13243&columnId=161 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Πήραμε από αναγνώστη και ρωτάμε 
Είναι αλήθεια ότι
Με απόφαση της ΔΕΥΑΣ κάποιοι μεγάλη λογαριασμοί έγιναν μικρούληδες
Για κοίταξε το θέμα  θα μας στείλουν λέει και ονόματα
Είναι φίλοι?

Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !

Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.
 Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...
 Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.
Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώΕπίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας
Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!
Όσον αφορά το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει “πιάτο” τον Θερμαϊκό.
Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.
Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελείς βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.
Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.
Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.
Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...
Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.
Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ.
Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο.
Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.
Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ.Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON.

Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος άνθρωπος

Ο Οικονομίδης συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ.

Παρόλο που η κ.Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Οσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;

Ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας Τσοχατζοπούλου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

Εν τω μεταξύ ... άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006.

Οσο για τον έτερο πεζόδρομο στη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ;

Αυτές τις ημέρες, οι περίοικοι συνεχίζουν να παρατηρούν τα φώτα του «διανυκτερεύοντος» γραφείου της ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ.

Την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, όλοι κατάλαβαν ότι το γραφείο βρισκόταν «στο πόδι». Από την μπαλκονόπορτα του δευτέρου ορόφου μπορούσε κανείς να δει καθαρά -ώς τις 11 το βράδυ- τη φιγούρα του πρώην υπουργού να συζητά έντονα με συνεργάτες και συγγενείς.

Προσέξτε τώρα και το καλύτερο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός δηλώνει ετήσιο μεικτό εισόδημα 85.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.000 ευρώ και κοινές καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 142.000 ευρώ.

Φτώχεια καταραμένη δηλαδή....
http://skopelos-news.blogspot.com/ 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου