Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Xρωστούν από 5.000 - 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ

Xρωστούν από 5.000 - 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ
Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αποπληρώσουν συσσωρευμένες εισφορές τους στον ασφαλιστικό τους φορέα, ΟΑΕΕ, ζητούν έμποροι και επαγγελματίες, αφού η προηγούμενη ρύθμιση δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών χρωστάει ποσά έως 20.000 €, ενώ οι μισοί σχεδόν οφειλέτες χρωστούν έως 5.000 € σύμφωνα με το δείγμα που έχουν στα χέρια τους επιμελητήριο Μαγνησίας και Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.
Στην τελευταία ρύθμιση αρχές του 2011 προσήλθαν αρκετοί επαγγελματίες για την τακτοποίηση οφειλών, εισέρχονται όμως ουσιαστικά σε ένα φαύλο κύκλο, αφού αδυνατούν να κατοχυρώσουν όσο δεν έχουν αποπληρώσει δικαίωμα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι επαγγελματίες ζητούν πλέον η αποπληρωμή οφειλών να γίνεται σε τρεις (3) διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών. Επίσης προτείνουν για ποσό οφειλής άνω των 25.000€ να παραμένει σε ισχύ η πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010 και για ποσό οφειλής έως 25.000€ (χωρίς τις πρόσθετες επιβαρύνσεις) η αποπληρωμή να γίνεται σε περισσότερες ισόποσες διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών.
Οι ενδιαφερόμενοι να αποπληρώσουν τις οφειλές τους εκτιμούν ότι για να δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να παραμείνει βιώσιμη και διαχειρίσιμη από τον οφειλέτη, η αποπληρωμή των οφειλόμενων εισφορών να πραγματοποιείται σε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν το 20% της τρέχουσας εισφοράς του οφειλέτη. Αν δηλαδή η διμηνιαία τρέχουσα εισφορά είναι 740€, με τη δόση για την αποπληρωμή της παλαιάς οφειλής θα γίνεται: 740€ + (20% * 740€) = 888€.
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποτελούν σύμφωνα με τους επαγγελματίες και τις ομοσπονδίες τους ένα «ρεαλιστικό, πλαίσιο «περαίωσης» - ρύθμισης οφειλών, που κάτω από τις σημερινές συνθήκες πιστεύουμε ότι θα δώσουν έσοδα – «φιλί ζωής» στον ΟΑΕΕ. Θα άρουν δε και το οικονομικό και κοινωνικό άγος από αυτούς τους οφειλέτες, οι οποίοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν, να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να επανακτήσουν το δικαίωμα στην ασφάλιση και στη συνταξιοδότησή τους».
http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/37272/X-5000--20000--.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger