Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος Δεν θυσίασαν τις διακοπές τους από την Σκιάθο και την Σκόπελο ούτε για την κηδεία του Αναστάση Πεπονή !


Δεν θυσίασε τις διακοπές και την καλοπέρασή του ούτε για να παραστεί στην κηδεία του Αναστάση Πεπονή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε, με το κανό και τα βατραχοπέδιλά του, στη Σκιάθο. Αντίστοιχη συμπεριφορά επέδειξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και προσωπικός φίλος του εκλιπόντος επί δεκαετίες) Ευάγγελος Βενιζέλος, μολονότι διαβεβαίωνε ότι θα μετακινηθεί για τον σκοπό αυτό από τη Σκόπελο όπου κάνει τις δικές του διακοπές...

Αμφότεροι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τους αυγουστιάτικους ανέμους, που για λίγες ώρες εμπόδιζαν τις θαλάσσιες μετακινήσεις στην περιοχή των Σποράδων. Στην πραγματικότητα όμως «βολεύτηκαν» από το γεγονός αυτό φοβούμενοι, συν τοις άλλοις, το ενδεχόμενο αποδοκιμασιών κατά την εμφάνισή τους στο Α' Νεκροταφείο. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας όλη η περιοχή του Μετς είχε «ζωστεί» από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ. Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος γνώριζαν από νωρίς προχθές το μεσημέρι ότι θα εκδηλώνονταν ακραία καιρικά φαινόμενα και μπορούσαν -αν πραγματικά το ήθελαν- να προγραμματίσουν εγκαίρως με άλλον τρόπο τη μετάβασή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός επρόκειτο να αποπλεύσει στις 7 χθες το πρωί (δηλαδή την τελευταία στιγμή...) με αρχικό προορισμό τον Αγιο Κωνσταντίνο και τελικά την Αθήνα. Τα 8 μποφόρ όμως που έπνεαν στην περιοχή απαγόρευαν τον απόπλου. Ο πρωθυπουργός, αν ήθελε, θα είχε φροντίσει είτε να ταξιδέψει την προηγούμενη είτε να βρει έναν άλλον τρόπο. Στο κάτω κάτω δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου κυβερνητικά στελέχη -πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός- χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μετακινήσεις όχι απολύτως απαραίτητες πάντα.

Η απουσία πάντως των επικεφαλής της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας από την τελετή δεν πέρασε απαρατήρητη, ούτε καν από όσους βρέθηκαν σε αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράπονο που εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, στηλιτεύοντας την απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου. Στην κηδεία άλλωστε δεν παραβρέθηκε ούτε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, καθώς και οι περισσότεροι εκ των υπουργών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, που εκφώνησε και τον έναν εκ των επικηδείων, καθώς και οι κ. Λοβέρδος, Μπεγλίτης, Μόσιαλος, Κουτρουμάνης και υφυπουργοί. Από την οικογένεια Παπανδρέου ήταν εκεί ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος, ενώ το «παρών» έδωσαν στενοί συνεργάτες του Α. Πεπονή και πρώην υπουργοί όπως οι Α. Λιβάνης, Χ. Βερελής, Γ. Καψής, Α. Κακλαμάνης, Π. Κρητικός. Ιδιαίτερα σχολιάστηκε και η παρουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Από τη Ν.Δ. παραβρέθηκαν οι Α. Λυκουρέντζος, Κ. Αρβανιτόπουλος και Θ. Γιαννόπουλος, ενώ το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Π. Μεντρέκας, τον ΛΑΟΣ ο Α. Χρυσανθακόπουλος, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Βίτσας και τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θ. Λεβέντης. Ο Α. Πεπονής κηδεύτηκε με τιμές υπουργού εν ενεργεία και με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα υπουργεία όπου είχε θητεύσει και στην ΕΡΤ. Στους επικηδείους ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιδικτατορική δράση του, στο πολιτικό του ήθος και την ίδρυση του ΑΣΕΠ.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_4252.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger