Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ντροπή! Οι γραφειοκράτες ακύρωσαν στο παρά πέντε διακοπές εκατοντάδων δικαιούχων της Εργατικής Εστίας!

 

- Θα παραιτηθεί κανένας αρμόδιος για αυτή την απίστευτη κατάσταση;
- Οι άνθρωποι αυτοί κάθησαν ώρες σε ουρές για ένα εισιτήριο!
- Τώρα τους λένε: "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!"
- Οι ημερομηνίες που αλλάζουν

Εκείνοι που χωρίς ίχνος ευαισθησίας ανακοινώνουν στους δικαιούχους οτι δεν θα φύγουν αύριο για διακοπές θα πάρουν κανονικά την άδειά τους.
Εκείνοι που αναστατώνουν την ζωή οικογενειών που ονειρευόταν αυτές τις διακοπές θα φύγουν στην ώρα τους για το καλοκαίρι όπως έχουν προγραμματίσει!

Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκατοντάδες ανθρώπους που κάθησαν με τις ώρες και από τα χαράματα σε ουρές για να πάρουν το μαγικό χαρτάκι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν χρήματα να πάνε αλλιώς έστω και λίγες μέρες διακοπές.

Που είναι η ευαισθησία για τους μη έχοντες; Την ακούμε πολύ συχνά να βγαίνει από τα χείλη των κυβερνώντων. Που είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας; Που είναι η πάταξη της ατιμωρησίας σε όποιον δεν κάνει καλά την δουλειά του;

Εξήγηση γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν διακοπές υπάρχει. Αλλά ποσώς ενδιαφέρει τους δικαιούχους. Το κακό έχει γίνει!

Η εξήγηση


Oι δικαιούχοι που θα έφευγαν αύριο καλούνται να κάνουν διακοπές τον Σεπτέμβρη εάν βέβαια μπορούν να πάρουν άδεια τότε.
H αναστάτωση είναι τεράστια για εκατοντάδες δικαιούχους του ΟΕΕ οι οποίοι έφτιαχναν βαλίτσες για να ταξιδέψουν αύριο 2 Ιουλίου ή μεθαύριο 3 Ιουλίου.
Στην ίδια μοίρα και εκείνοι που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 9 και 10 Ιουλίου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άργησε να προεγκρίνει την δαπάνη και έτσι οι εκδρομείς ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ότι δε θα κάνουν τώρα διακοπές αλλά τον Σεπτέμβρη.

Φυσικά,  όλοι καταλαβαίνουμε ότι τινάζεται στον αέρα ο προγραμματισμός εκατοντάδων οικογενειών.

Σύμφωνα μετ τον ΟΕΕ οι 7ημερες και 8ημερες διακοπές που θα ξεκινήσαν 2 και 3 Ιουλίου μετατίθενται για τις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και οι εκδρομές που θα ξεκινούσαν στις 9 και 10 Ιουλίου μετατίθενται για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο Newsit η πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βάσω Τσιμπίδα:

"Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που είναι πέρα από τον Οργανισμό, δεν υποκρύπτεται τίποτα πίσω απο αυτό. Αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε τις 2 πρώτες εκδρομές στις ημερομηνίες των δύο τελευταίων του Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα και οι εκδρομές θα πραγματοποιηθουν κανονικά. Είναι τεχνικά θέματα που δυστυχώς είναι πέρα απο τις αποφάσεις του Οργανισμού. Δεν υποκρύπτεται ούτε οικονομικό θέμα, ούτε ακύρωση. Εχουν ξανασυμβεί και στο παρελθόν αυτά."

Και συνεχίζει: "Επρεπε να έχουμε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου. Από τον Οργανισμό τα έγγραφα πήγαν κανονικά πριν ένα μήνα. Κατανοώ την ταλαιπωρία του κόσμου, πλην όμως θα πρέπει να κατανοήσετε και εμάς καθώς το θέμα μας υπερβαίνει. Χθες το μεσημέρι το πληροφορηθήκαμε και αμέσως οι υπάλληλοι του Οργανισμού επικοινωνούν με τους δικαιούχους τηλεφωνικά. Σήμερα πήραμε την κανονική απόφαση απο το Διοικητικό Συμβούλιο για την μετάθεση των εκδρομών, είναι αλλωστε όρος της προκήρυξης αυτό. Όταν υπάρχουν θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό μπορούμε να μεταθέτουμε τις εκδρομές. Δεν είχαμε πιο πριν την ενημέρωση. Το μάθαμε χθες το μεσημέρι. Αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά, έχει γίνει και στο παρελθόν πάρα πολλές φορές. Δεν είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι θέμα χρημάτων. Όλες οι συμβάσεις πηγαίνουν σε προσυμβατικό έλεγχο, είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπολογίζαμε πως μέσα σε ένα μήνα θα είχαμε τελειώσει αλλά δυστυχώς αυτο δεν έγινε. Ζητάμε συγνώμη από τους δικαιούχους αλλά είναι τεχνικά θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger