Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο Παύλος Μαρκάκης για τις αμοιβές των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ






Ερώτηση προς τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ντίνο Ρόβλια, σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης, με αφορμή και την σχετική κινητοποίηση του πρώτου να ζητήσει από ανάλογες υπηρεσίες να γνωστοποιήσουν το ύψος των μισθών των εργαζομένων σε αυτές. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Μαρκάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη.


Στην ερώτηση προς τον κ. Ρόβλια, ο κ. Μαρκάκης αναφέρει τα εξής: «Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι δώσατε εντολή να γνωστοποιήσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας, το ύψος των μισθών που λαμβάνουν οι υπάλληλοί τους. Και τούτο, γιατί μέχρι τώρα, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούταν το φαινόμενο, υπηρεσιακά στελέχη να λαμβάνουν ασύλληπτους μισθούς, που πολλές φορές ξεπερνούσαν ακόμη και αυτούς των Δημάρχων!


Μεγάλη φημολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με το ύψος των μισθών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).


Παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αλλά και τη δική μας προσπάθεια, να γνωστοποιηθούν οι αμοιβές των στελεχών της Επιχείρησης, ουδεμία απάντηση δόθηκε ποτέ. Το μόνο που είναι γνωστό, είναι ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται βάσει Συλλογικής Σύμβασης που υπογράφουν με την εκάστοτε διοίκηση, ενώ όπως έχει καταγγελθεί στο παρελθόν, δεν υπέστησαν κάποια μείωση στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των μισθών, που έχει γίνει στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.


Κατανοείτε, φυσικά, ότι κάτι τέτοιο, εφ’ όσον ισχύει, συνιστά πρόκληση απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων που έχουν δει τον τελευταίο χρόνο τους μισθούς τους να συρρικνώνονται τραγικά, ενώ δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά ως προς το καθεστώς που επικρατεί στην Επιχείρηση».


Ο κ. Μαρκάκης, καλεί τον υφυπουργό να απαντήσει εάν έχει ζητηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Βόλου να γνωστοποιήσει στο Υπουργείο τους μισθούς των εργαζομένων σε αυτή και εάν θα δώσει στη δημοσιότητα το ύψος των αποδοχών που λαμβάνουν.


Από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μαρκάκης ζητεί την ειλικρινή του απάντηση σχετικά με τις συνολικές αποδοχές ενός εκάστου υπαλλήλου της Επιχείρησης ανάλογα με την ειδικότητά τους (χωρίς την κοινοποίηση ονομάτων), καθώς και εάν προτίθεται η νέα διοίκηση να προχωρήσει σε εκλογίκευση των αμοιβών αυτών συγχρονίζοντας την Επιχείρηση με τα προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς να δημιουργούνται πολίτες «δύο ταχυτήτων».


Τέλος, ζητεί να πληροφορηθεί εάν η νέα διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του τιμολογίου ύδρευσης και ανακατάταξης του τιμολογίου εν γένει, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες που τόσο πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger