Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ακόμη μια επιτυχία για το νησί της Σκιάθου...

Η Olympic Air σήμερα πραγματοποίησε το πρώτο δρομολόγιο με το όποιο συνδέει την Θεσσαλονίκη με το νησί της Σκιάθου. Βεβαία πριν από ένα χρόνο περίπου είχε κάνει το ίδιο εγχείρημα και η τοπική εταιρεία Argo Airways χωρίς να έχει την ιδία στήριξη από τις τοπικές αρχές.

Η Σκιάθος με αυτή την κίνηση επιτυγχάνει στην προσέλκυση τουριστών από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα παίρνοντας ακόμη ένα κομμάτι από την πίτα της προσέλευσης τουριστών στα νησιά των βόρειων Σποράδων καθώς για πολλά χρόνια η Σκόπελος  και η Αλόννησος ήταν αγαπημένοι προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας.
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι προσπάθειες θα προβούν οι δήμαρχοι της Σκοπέλου και Αλόννησου καθώς μια ευκαιρία που τους είχε δοθεί ώστε να έχουν αεροπορική σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και μιλάμε για την Argo Airways η οποία είναι εταιρεία υδροπλάνων και δεν χρειάζεται ούτε αεροδρόμιο ούτε πολυέξοδες εγκαταστάσεις, μόνο μια πλωτή εξέδρα) δεν την αξιοποίησαν επιβαρύνοντας τους επιχειρηματίες των νησιών βάζοντας τους σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τους επιχειρηματίες της Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger