Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΕ Τρικάλων «Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία στην Μύκονο»

Μειώνονται οι κλίνες του νοσοκομείου Τρικάλων από 303 σε 260


ΠΑΜΕ Τρικάλων «Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία στην Μύκονο»

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, πραγματοποίησε απόψε η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του Π.Α.ΜΕ, σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, με αντικείμενο τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για το ΕΣΥ.

«Παλεύουμε για δωρεάν αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή υγεία και τασσόμαστε κατά των μειώσεων νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχωνεύσεων και κλείσιμο κλινικών, νοσοκομείων και Ιατρείων του ΙΚΑ. Δεν κάνουμε καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», ανέφερε η Βάσω Μπακάση μέλος του ΠΑΜΕ Τρικάλων και υγειονομική υπάλληλος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, μειώνονται κατά 25% τα κρεβάτια στο νοσοκομείο Τρικάλων καθώς από 303 κλίνες, θα υπάρξουν 260.

«Η κυβέρνηση, εξάγγειλε την κατάργηση, κατ’ αρχήν, 3000 κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία από τα 35000 που λειτουργούν, τη συγχώνευση 330 κλινικών.  Παραχωρεί 550 κρεβάτια στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. 600 κλινικοί γιατροί θα μετακινηθούν στα πλαίσια των νομών, όχι για να καλύψουν κάποιες έκτατες ανάγκες, αλλά γιατί δεν πρόκειται να προσληφθούν οι αναγκαίοι γιατροί. Τα μέτρα αυτά, δεν τα παίρνει η κυβέρνηση γιατί θέλει να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα κρατικά έσοδα για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.  Για αυτό και περικόπτονται 1,3 δις ευρώ το 2011 και επιπλέον 350 εκ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Για αυτό γίνονται οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Για αυτό εκατοντάδες φάρμακα μας υποχρεώνουν να τα πληρώνουμε από τη τσέπη μας και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο με τη νέα λίστα, που ετοιμάζεται. Με τα μέτρα αυτά  τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν ακόμα περισσότερο με  επιχειρηματικά κριτήρια. Θα αυξηθούν οι πληρωμές των ασθενών , για θεραπείες, εξετάσεις και νοσηλεία για να είναι «βιώσιμα» όπως λέει η κυβέρνηση καθώς και ο χρόνος αναμονής για εξετάσεις και θεραπείες.  Περισσότεροι ασθενείς θα γίνονται πελάτες των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. Οι συνέπειες θα είναι σκληρές και για τους εργαζομένους. Πάγωμα των προλήψεων και εντατικοποίηση της δουλειάς», ανέφερε η κ. Μπακάση.

Στην συνέχεια ανέφερε πως «Η κυβέρνηση λέει ότι έτσι θα λύσει το πρόβλημα των κλινικών, που υπολειτουργούν και έχουν λίγο προσωπικό.  Επικαλείται ότι είναι μεγάλο το κόστος και γίνονται σπατάλες.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε κόστος αλλά η πηγή του κοινωνικού πλούτου, που σφετερίζονται οι πλουτοκράτες. Τα κριτήρια των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στα δημόσια νοσοκομεία σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Βάζει ως κριτήριο τη χαμηλή πληρότητα. Τα νοσοκομεία όμως δεν είναι ξενοδοχεία στη Μύκονο για να κρίνονται με αυτό τον τρόπο. Δεν πρέπει να έχουν κρεβάτια και το ανάλογο προσωπικό για τα έκτατα περιστατικά;

Γιατί δε μας λέει η κυβέρνηση, ότι πολλά επαρχιακά νοσοκομεία επειδή λείπουν γιατροί και νοσηλευτές λειτουργούν σαν διαμετακομιστικά  κέντρα προς τα μεγάλα νοσοκομεία; Τα μέτρα αυτά πρέπει να βρουν την καθολική αντίσταση των εργαζομένων. Καλούμε τώρα, να συνεδριάσουν τα ΔΣ, των σωματείων, να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις και να  αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Κανείς μόνος του. Γυρίστε τη πλάτη στις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που καλλιεργούν το συμβιβασμό και τη συναίνεση με την αντιλαϊκή πολιτική, τη πολιτική των «βιώσιμων!!!» νοσοκομείων. Πάλη για δωρεάν αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή υγεία. Να μην συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα κρεβάτι, κανένα νοσοκομείο, ή μονάδα υγείας. Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές ή ΜΚΟ μονάδες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με βάση τις  ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την υγεία και την πρόνοια.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger