Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βαρύτητα στη κρουαζιέρα όλων των εποχών…


Θα προτείνονται διαδρομές, ώστε να μένουν οι επισκέπτες στο Βόλο





Μια μεγάλη προοπτική για την περιοχή αποτελεί η κρουαζιέρα , ενώ όπως τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης, «ο Δήμος Βόλου, ανέλαβε να προτείνει 4 διαδρομές, που θα δώσει στις εταιρίες για να πηγαίνουν οι επισκέπτες για ένα δίωρο, από την παραλία ως τη Γορίτσα και την αγορά. Σε ένα μήνα οι χάρτες, θα είναι έτοιμοι και με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.


Ο Δήμος έχει συνεργασία με το λιμάνι για την κρουαζιέρα και προσκλήθηκε σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για τη χειμερινή κρουαζιέρα. «Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η πόλη και οι δυνατότητες που έχει, ώστε να προσελκύσουμε τη χειμερινή κρουαζιέρα», ανέφερε η κα Μπαρτζώκα.

Καθυστερήσεις πληρωμής
Τέλος, η πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στο εξαήμερο πρόγραμμα τουρισμού για όλους, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα Λεβέντη να κάνει λόγο για φοβερή ασυνέπεια του κράτους, καθώς οι ξενοδόχοι έχουν να πληρωθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2009, ενώ επισήμανε ότι επιχειρήσεις που είχαν 80% του τζίρου τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Ο Κ. Λεβέντης πρότεινε να δείξουμε το Πήλιο, ότι είναι μισό νησί και πρέπει να το γνωρίσει ο κόσμος, καθώς πολλοί δεν ξέρουν ότι διαθέτει και ακτές.

Μειωμένοι τζίροι
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είπε ότι φέτος η τουριστική κίνηση βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα από πλευράς αφίξεων, με έντονα μειωμένους τζίρους όμως, ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι προχθές επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος, ωστόσο η επίσκεψη αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και ζήτησε από το Δήμο να διερευνήσει τις προθέσεις του Οργανισμού Τουρισμού, διότι τώρα γίνεται η τροφοδότηση του επίσημου site με καταλύματα και υπηρεσίες και πρέπει να υπάρξει συντονισμός, για να σταλούν πληροφορίες για όλη τη Μαγνησία.

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς πρότεινε να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με τους Δήμους της Μαγνησίας, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και να αναληφθούν καλώς εννοούμενες δεσμεύσεις και συντονισμός με Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων.



Το πρώτο έντυπο προβολής
Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πρώτο έντυπο τουριστικής προβολής του ενιαίου Δήμου Βόλου, που αποτελεί εργασία στελεχών του Δήμου και είναι μια σημαντική προσπάθεια. Η πρόεδρος της επιτροπής Σούλα Μπατζώκα, επισήμανε ότι το έντυπο εντάσσεται στον σχεδιασμό για προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου, είναι η ταυτότητά του και με αυτό θα εμφανιστεί ο Δήμος στις διεθνείς εκθέσεις. Ο οδηγός έχει εκδοθεί στα Ελληνικά, είναι έτοιμος στα Αγγλικά, θα ετοιμαστεί στα Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά, αλλά και στα Ρώσικα.

Η πρόεδρος της επιτροπής έκανε ενημέρωση για της εκθέσεις και παρουσίες της Μαγνησίας στο εξωτερικό και συμπλήρωσε ότι, εκτός από τις ομορφιές, πρέπει να προβάλλουμε και τα τοπικά προϊόντα και η περιοχή να γίνει κέντρο γαστρονομικού τουρισμού.

Στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να παραδώσουμε τις ακτές στους λουόμενους, ενώ οι κοντινές παραλίες έχουν μεγάλη ζήτηση και λόγω της οικονομικής κρίσης. Έχουμε ήδη εννέα Γαλάζιες σημαίες και ετοιμαζόμαστε για Πλατανίδια και Αγχίαλο, ώστε από του χρόνου να έχουν γαλάζιες σημαίες, ανέφερε η κα Μπαρτζώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger