Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα φίδια… ζώνουν το Βόλο!

Τα φίδια… ζώνουν το Βόλο!
Μεγάλη έξαρση στον πληθυσμό των φιδιών παρατηρείται στη Μαγνησία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι πωλήσεις των απωθητικών σκευασμάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στο γεγονός πως όλοι οι ζωικοί πληθυσμοί έχουν αριθμητικές διακυμάνσεις.
«Κοινό μυστικό» έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των πολιτών το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εμφάνισης φιδιών σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας. Οι περισσότερες αναφορές έρχονται από περιαστικές περιοχές και χωριά του Πηλίου και η εμφάνισή τους οφείλεται πιθανόν στις φετινές άφθονες βροχοπτώσεις και την αυξημένη παρουσία του πρασίνου.
«Εγώ ζω στην Άλλη Μεριά και μερικές μέρες τώρα έχω δει πάνω από τρία φίδια», αναφέρει κάτοικος και προσθέτει πως στην ευρύτερη περιοχή έχουν εμφανιστεί πολλά φίδια το τελευταίο καιρό, ενώ κάτοικος από την περιοχή του Πηλίου, η κ. Αμαλία Γ., επισημαίνει ότι «πάντα υπήρχαν φίδια ειδικά πάνω στο βουνό με το πολύ το πράσινο όμως φέτος νομίζω πως είναι περισσότερα γιατί πάρα πολύ συχνά σε σχέση με άλλα χρόνια ακούω και από κάποιον να λέει πως είδε ένα».
Η έξαρση όμως του πληθυσμού τους επιβεβαιώνεται και από τις αυξημένες πωλήσεις που σημειώνονται στα σκευάσματα για την απώθηση τους. «Είναι αλήθεια ότι εδώ και λίγο καιρό οι πωλήσεις φαρμάκων για την καταπολέμηση φιδιών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Έρχονται συνεχώς και ζητάνε σκευάσματα για την αντιμετώπισή τους», αναφέρει ο Θανάσης Κούντριας που διατηρεί κατάστημα με γεωργικά φάρμακα.
Πολλές αναφορές για φίδια όμως είχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία κυρίως από περιαστικές περιοχές όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγο καιρό, όταν και είχαν «συλλάβει» μια δεντρογαλιά στο κέντρο του Βόλου.
Εν τω μεταξύ πανεπιστημιακός ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρείται έξαρση ενός ζωικού πληθυσμού μια χρονιά, καθώς από έτος σε έτος υπάρχουν διακυμάνσεις. «Ίσως είναι μια χρονιά κατά την οποία ευνοήθηκε για διάφορους λόγους η ανάπτυξη του πληθυσμού τους. Μπορεί να μη δούλεψαν πολύ τα αρπακτικά, να ευνοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες. Πάντως είναι λογικό», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger