Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αλόννησος: Με πεύκα πάνω στο κύμα


Μηλιά
Ομορφη παραλία με βότσαλο αλλά και άμμο σε κάποια σημεία, ενώ τα πεύκα φθάνουν πάνω στο κύμα. Απέχει συνολικά 3,5 χιλιόμετρα από το Πατητήρι και 1,3 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο. Καλό είναι να έχετε προμηθευθεί νερό και ό,τι άλλο χρειάζεστε.
Χρυσή Μηλιά
Εχει άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, παραλία ιδανική για παιδιά. Υπάρχει μικρή ταβέρνα ακριβώς από πάνω σε υψωματάκι, ενώ θα χρειαστεί να κατεβείτε λίγα σκαλιά. Απέχει 5,5 χιλιόμετρα από το Πατητήρι.
Κοκκινόκαστρο
Κρυστάλλινη παραλία με καταγάλανα νερά και βοτσαλάκι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά καλό είναι να έχετε μαζί σας ό,τι καλύπτει τις ανάγκες σας, ενώ υπάρχουν και ελεύθερα τμήματα. Κολυμπώντας στα βαθιά μπορείτε να διακρίνετε υπολείμματα αρχαίων ερειπίων παλαιάς πόλης που έχει καταποντιστεί. Απέχει από το Πατητήρι περίπου 5 χιλιόμετρα.
Αγιος Δημήτριος
Για πολλούς είναι η κορυφαία παραλία του νησιού. Εχει βοτσαλάκι, καταγάλανα διάφανα νερά με εκτεταμένο μήκος που σχηματίζει μικρό ακρωτήρι. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ λειτουργούν καντίνα, καφενεδάκι και ταβερνούλα. Απέχει από το λιμάνι του νησιού Πατητήρι 14 χιλιόμετρα, ενώ ακριβώς απέναντι έχετε θέα το νησάκι Περιστέρα.
Λεφτός Γιαλός
Διάφανη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και εκτυφλωτικό, λευκό βότσαλο. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ στις ταβέρνες «Ελαιώνας» και «Δόλοπες» θα βρείτε πίτες, τοπικά πιάτα, σπιτικά γλυκά και σαρδέλα γεμιστή από τον κωνσταντινουπολίτη μάγειρα της δεύτερης ο οποίος «πειράζει» λίγο τις γεύσεις. Υπάρχει και καφετέρια, με τα πεύκα και τις ελιές να συμπληρώνουν το σκηνικό. Απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το Πατητήρι.
http://www.tanea.gr/diakopes/?aid=4637277

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger