Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σκιάθος: Δαντελωτές ακτές με σκιά

Βασιλιάς
Βρίσκεται στους πρόποδες κατάφυτου λόφου, όπου απλώνει τις εγκαταστάσεις του το ξενοδοχείο «Kassandra Bay». Είναι μικρή σε πλάτος αμμουδιά, έχει ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Χώρα, με τις ταβέρνες που είναι σχεδόν πάνω στο κύμα να μπορούν να σας προμηθεύσουν τα πάντα.
Βρωμόλιμνος
Βρίσκεται στην άλλη πλευρά της χερσονήσου της Καναπίτσας και για πολλούς είναι από τις καλύτερες του νησιού. Είναι μικρή παραλία με χρυσή, παχιά άμμο που την κλείνει κατάφυτο ακρωτήρι, ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Υπάρχει ταβερνάκι και καντίνα με τα απαραίτητα. Πίσω από την παραλία βρίσκεται μικρή λιμνούλα η οποία το καλοκαίρι ξεραίνεται ενώ τον χειμώνα φιλοξενεί υδρόβιους οργανισμούς. Απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από τη Χώρα.

Τζανεριά
Ο μικρός όρμος με την αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά βρίσκεται στην αρχή της μικρής χερσονήσου της Καναπίτσας και απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε ένα τμήμα της παραλίας, ενώ λειτουργεί καντίνα που μπορεί να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες.

Λαλάρια
Είναι η ακριβοθώρητη παραλία της Σκιάθου καθώς βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και φθάνετε σε αυτή μόνο με σκάφος από το λιμάνι - και μόνο αν το επιτρέπει ο καιρός. Είναι εκτεθειμένη στον βοριά, ο οποίος ρίχνει τη θάλασσα με μανία πάνω στους απόκρημνους λευκούς βράχους δημιουργώντας τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα, τα «λαλάρια», τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία. Η χαρακτηριστική Τρύπια Πέτρα στέκει σημείο αναφοράς στην άκρη της παραλίας. 
 http://www.tanea.gr/diakopes/?aid=4637274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger