Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Λιβαδειά γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ριγίνου


Με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, παραμονή της εορτής της ανοικομιδής των λειψάνων του Αγίου Ριγίνου Επισκόπου Σκοπέλου του Λεδαβέως, την οποία κάθε χρόνο γιορτάζει με μεγάλη ευλάβεια ο λαός της Λιβαδειάς και των γύρω περιοχών, ξεκίνησε το διήμερο εορταστικό πρόγραμμα στον ομώνυμο νεοανεγυρόμενο ναό της Λιβαδειά το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011.

Την μνήμη του Αγίου Ρινίνου γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα και φέτος η πόλη της Λιβαδειάς, προς τιμή του Ιερομάρτυρα Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδεώς, ιερά λείψανα του οποίου φυλάσσονται στον ομώνυμο Ναό., παρουσία ιερεαρχών και ασφαλώς του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, πατρός Γεωργίου.
Παρόντες ακόμη και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι του εφημέριου της Ενορίας του Αγίου Ριγίνου πατρός Αλεξίου, ο οποίος είχε φροντίσει τα πάντα με περισσή επιμέλεια και τάξη. Μεταξύ άλλων, τον εσπερινό, παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Φανή Παπαθωμά και Γιώργος Ζιώγας, ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστας Παπασπύρου και μέλη του ΔΣ, ο τ. Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, κ.α.
Μέσα σ` αυτό το γιορτινό κλίμα, και λίγο πριν το «Δι` ευχών», περισσότερα στοιχεία για το Βίο και την Πολιτεία του Αγίου Ριγίνου μας έδωσαν από την ωραία πύλη ο π. Δοσίθεος, ο οποίος με γλαφυρότητα ανέλυσε την προσωπικότητα ενός από τους νεότερους Αγίους της Εκκλησίας μας.



















http://orchomenos-press.blogspot.com/2011/06/blog-post_7489.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger