Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση από Βόλο

Σε πορεία μέσα στην πόλη κατέληξε η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στο Βόλο.
Περίπου 2.500 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην παραλία του Βόλου. Ο κόσμος ήταν ποικιλόμορφος και κυρίως μέσης ηλικίας. Μετά από διάφορες ανακοινώσεις από την μικροφωνική που είχε στηθεί, η συγκέντρωση κατέληξε σε μια θορυβώδη πορεία που είχε αρκετό παλμό και πέρασε μέσα από τα τσιπουράδικα της παραλίας και τα καφέ-μπαρ που βρίσκονται λίγο πιο πάνω. Διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και με τη συνοδεία κατσαρολών κατάφερε να δημιουργήσει αρκετό σαματά και να βγάλει κόσμο στα μπαλκόνια ο οποίος χειροκροτούσε και επιδοκίμαζε καθ'όλη τη διάρκειά της.

Ακούστηκαν διάφορα συνθήματα όπως "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ", "εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία", "η ζωή δεν είναι μονάχα τσιπουράκι/καφεδάκι/μπύρα και σουβλάκι, εμπρός λοιπόν σηκώστε μπαϊράκι", "η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών", κ.α.
και υστερα...
..η πλειοψηφια πηγε για υπνο και ζησαν αυτοι καλα κ'εμεις καλυτερα!
Αλλα μια απορια, για οποιον γνωριζει. Στο πρωτο καλεσμα που ειχε γινει, υπηρχε και "ωραριο" απο 18:00 μεχρι 23:00. Στις 22:45 ολοι ειχαν φυγει, εκτοσ απο 2-3 παρεες που ετσι κ'αλλιως αν δεν ηταν εκει θα ηταν στα πεζουλια της παραλιας.
Ποιος εβγαλε αυτο το καλεσμα με ωραριο και γιατι? και το ιδιο εγινε και στις αλλες πολεις, ή μονο στον βολο?
Κατα τα αλλα, σιγουρα για τα βολιοτικα δεδομενα ηταν και ειναι κατι μοναδικο, μονο ελπιζω να εξελιχτει σε κατι πιο ουσιαστικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger