Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη


Στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία θα πρέπει να απευθύνονται αύριο οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου.

Η Π.Ν.Ο., που συμμετέχει στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε., ζητεί την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Παράλληλα, ζητεί να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του Ν.Α.Τ. και του Οίκου Ναύτη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες. Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έχουν επαναλάβει την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.

Από την απεργία των λιμενεργατών αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές (conteiner), καθώς και στη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών στα κρουαζιερόπλοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger