Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η Νάξος που δε θέλουμε

Ζούμε σε μια εποχή που το νησί μας επιβάλλεται να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα απέναντι στους τουρίστες που το επισκέπτονται αφού όλοι ανεξαιρέτως περιμένουμε το «ζεστό χρήμα» του τουρισμού για να ανακάμψουμε και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το άμεσο τουλάχιστον μέλλον μας.
Επίσης ζούμε σε μια περίοδο που πολύς λόγος γίνεται για τη διαχείριση απορριμμάτων, για το πρόβλημα των σκουπιδιών, για το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον κλπ.
Η εικόνα που συναντούσαν οι επισκέπτες μας την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στην περιοχή που συνδέει το Lagos Mare με το δρόμο Αγίου Αρσενίου – Αγίας Άννας (βενζινάδικο Χαρανά), φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Ναι, καλά βλέπετε. Είχαν βάλει φωτιά στα σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν στο συγκεκριμένο μέρος. Και παραμένουν οι ίδιοι ασυνείδητοι εδώ και...... πολλά χρόνια αφού τα «ψηφαράκια» δεν άφησαν κανένα αρμόδιο Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο να τους επιβάλλει κάποιο πρόστιμο.

Το θέμα όμως είναι ποιος ιδιώτης ή αρμόδιος «καρεκλοκένταυρος» αποφάσισε να κάψει τα σκουπίδια εν μέσω τουριστικής περιόδου προκειμένου να λύσει έτσι το πρόβλημα. Δε φαντάζομαι να έγινε εν γνώσει του Δημάρχου αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να το ψάξει και να μας πει ποιος ή ποιοι ήταν οι ευσυνείδητοι Ναξιώτες που το έκαναν.

Τα αποκαΐδια θα είναι σε κοινή θέα για πολλές μέρες προκαλώντας άσχημα σχόλια για το νησί μας από όλους όσους έχουν την ατυχία να περάσουν από το συγκεκριμένο μέρος. Μήπως λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη και κάποιοι επιτέλους να πληρώσουν τη χαζομάρα τους, την ανευθυνότητα ή την επιπολαιότητά τους; Εκτός και αν αυτή η ενέργεια είναι μέρος από τα «νέα ήθη» και τη «νέα τάξη πραγμάτων» οπότε απλά θα πρέπει να τα συνηθίσουμε….
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://naxosfan.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger