Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στην αγορά καταδυτικού τουρισμού εισέρχεται η Αλόννησος

Ικανοποίηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος είχε παρέμβει προσωπικά στον κ. Π. Γερουλάνο





Τον δρόμο για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Αλόννησο ανοίγει η απόφαση του Υπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου να εγκρίνει την αναοριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Βορείων Σποράδων (Αλοννήσου) ως προς 14 περιοχές στις ακτογραμμές των νήσων Αλοννήσου, Περιστέρας, Μικρού και Μεγάλου Αδελφιού.


«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, μια απόφαση που είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών της αιρετής Περιφέρειας, της δημοτικής αρχής, των φορέων και των κατοίκων της Αλοννήσου, μια απόφαση που δίνει επιτέλους τη δυνατότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του τόπου μας να εισέλθει δυναμικά στη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά του καταδυτικού τουρισμού σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές είναι ευοίωνες λόγω των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε παρέμβει για το θέμα στον Υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο κατά τη συνάντησή τους και του είχε στείλει σχετικό υπόμνημα.

Αναλυτικά, οι 14 περιοχές στις ακτογραμμές των νήσων Αλοννήσου, Περιστέρας, Μικρού και Μεγάλου Αδελφιού, στις οποίες κατόπιν υποθαλάσσιας έρευνας δεν εντοπίστηκαν ενάλιες αρχαιότητες είναι οι εξής:

- Ακτογραμμή βόρεια της Στενής Βάλλας της Νήσου Αλοννήσου, από το ακρωτήριο Απύθμενος έως το χώρο που βρίσκεται αμέσως βόρεια από την παραλία του Αγ. Δημητρίου της Νήσου Αλοννήσου,
- Περιοχή Γλύφα, βόρεια της Στενής Βάλλας στη Νήσο Αλόννησο,
- Ακτογραμμή νότια από τη Στενή Βάλλα, από Άγ. Πέτρο έως Σπιθάρι στη Νήσο Αλόννησο,
- Όρμος Σπαρτίνα της Νήσου Αλοννήσου,
- Όρμος Μηλιάς – Σπαρτίνας και η Ξέρα ανοιχτά του όρμου Μηλιάς – Σπαρτίνας στη Νήσο Αλόννησο
- Όρμοι Ρουσούμ Γυαλός και Βότση της Νήσου Αλοννήσου,
- Όρμοι μικρού Μουρτιά της Νήσου Αλοννήσου,
- Ξέρα ανοιχτά του Όρμου Μικρού Μουρτιά στη Νήσο Αλόννησο,
- Όρμος Καλής Βολής στη Νήσο Αλόννησο,
- Όρμος Μαύρου Κάβου στη Νήσο Περιστέρα,
- Όρμος Κλήμα της Νήσου Περιστέρας
- Νότια πλευρά του όρμου Βασιλικού, στην περιοχή που εκτίνεται μεταξύ των τοπωνυμιών Ξύλο και Βουρλιά στη Νήσο Περιστέρα,
- Ακτογραμμή ανατολικά της Νήσου του Μεγάλου Αδελφιού
- Θαλάσσιος δίαυλος των νήσων Μικρό και Μεγάλο Αδέλφι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Επιτέλους ξεκόλησε αυτό το θέμα...

Powered By Blogger