Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το ιστολόγιο της δεκαπενθήμερης εφημερίδας του Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

28-29 Ιούνη
Όλοι στη μάχη της απεργίας!
Να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο»

Σε πολιτική μάχη κορυφαίας σημασίας αναδεικνύεται η 48ωρη πανεργατική απεργία στις 28-29 Ιούνη, μέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ψευτοφτιασιδωμένη από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, που επιχειρεί να υλοποιήσει τη βρόμικη δουλειά που της ανέθεσαν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Δουλειά» που ξεκινάει από το τερατούργημα του Μεσοπρόθεσμου και τον αντίστοιχο εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί την αμέσως επόμενη ημέρα(!), για να συνεχιστεί ακόμη παραπέρα, όσο επιβάλλουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου. «Δουλειά» με πραγματικές... προοπτικές, αφού το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη δίνη της κρίσης του, ρίχνοντας όλο και περισσότερα βάρη στις χώρες-υποτελείς τους και τους λαούς τους.

Από την άλλη μεριά, ο λαός και οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας, που με οργή διαπιστώνουν όλα τα παραπάνω και εμφανίζονται όλο και πιο αποφασισμένοι να αντισταθούν. Έχοντας ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες, αποκτώντας ξανά εμπιστοσύνη στη δύναμη του αγώνα και της συλλογικότητας, κάνουν την οργή τους δράση με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Με το σύστημα να μην έχει την παραμικρή διάθεση παραχωρήσεων και, επιπλέον, με την αναπότρεπτη διάρρηξη των σχέσεών του με τα μεσοστρώματα, γίνεται όλο και δυσκολότερο να χειραγωγηθεί η οργή αυτή, αποκαλύπτεται πλατύτερα η πραγματική φύση του συστήματος αυτού και των δυνάμεων που το υπηρετούν.
Στις 28-29 Ιούνη αυτές οι δύο πλευρές θα συγκρουστούν για μια ακόμη φορά. Και η σύγκρουση αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Σφοδρότερη και απ’ αυτή της 15ης Ιούνη. Ήδη συμβάλλουν σε αυτό τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από το πόστο του Υπουργείου Οικονομικών. Μέτρα που «εγκαινιάζουν» μια εποχή πρωτόγνωρης βαρβαρότητας για τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα:
- Επιβολή δυσβάσταχτων φόρων στα χαμηλά εισοδήματα. Το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ και επιβάλλεται φόρος 10% σε όσους έχουν εισόδημα 8.000-12.000 ευρώ. Δηλαδή, ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ (570 ευρώ το μήνα, αν υποθέσουμε ότι εξακολουθεί να παίρνει δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) θα κληθεί να πληρώσει 800 ευρώ φόρο, δηλαδή ενάμιση μηνιάτικο!!!
- Επιπλέον «έκτακτος» φόρος από 1% έως 4%, ανάλογα με το εισόδημα, που θα ισχύει μέχρι το 2015 για όσους έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω με τον προκλητικό τίτλο «εισφορά αλληλεγγύης» που έχει στόχο να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τα έξοδα που προκύπτουν από τις ανάγκες κοινωνικών επιδοτήσεων.
- Νέο μόνιμο «χαράτσι» στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον ετήσιο φόρο 300 ευρώ κατά μέσο όρο!
- Αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και εξίσωση του φόρου του με αυτόν του πετρελαίου κίνησης για τις επιχειρήσεις.
- Επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας σε χιλιάδες οικογένειες με τη μείωση του ατομικού αφορολόγητου για ακίνητα από 400.000 ευρώ στα 200.000 ευρώ, σε μια περίοδο που οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται αυθαίρετα και συνεχώς.
Και αυτά τα μέτρα είναι μόνο μερικά από αυτά που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο και τα οποία υποτίθεται ότι θα διαπραγματευόταν ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας! Μέτρα που προστίθενται σε όλο αυτό τον κυκεώνα μέτρων και φόρων που επέβαλε εδώ και ενάμιση χρόνο το Μνημόνιο και οι διάφορες «επικαιροποιήσεις» του.
Να μην μείνει η 48ωρη στα χαρτιά!
Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η απεργία στις 28-29 Ιούνη αποκτά χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης, καθώς ο αγώνας ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο είναι αγώνας επιβίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Και ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί θα κρίνει και τη συνέχεια του γενικότερου αγώνα ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και το σύστημα που την υπηρετεί.
Γι’ αυτό και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να την υπονομεύσουν πριν είναι αργά γι’ αυτούς και την κυβέρνησή τους. Με δεδομένο ότι η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου επέμενε, χωρίς επιτυχία, να περιοριστεί η ΓΣΕΕ σε μια ακόμη 24ωρη απεργία, δεν προκαλεί έκπληξη το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που παρουσίασαν οι εργατοπατέρες: απεργιακή συγκέντρωση το πρωί της Τρίτης 28 Ιούνη στο Πεδίον Άρεως και... απογευματινό συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Ιούνη στην Κλαυθμώνος. Στην ουσία, αποτελεί ακύρωση του 48ωρου χαρακτήρα της απεργίας και «σιωπηρής» υποβάθμισής της σε 24ωρη!
Όμως, η 48ωρη απεργία που οι εργατοπατέρες κήρυξαν «κατ’ ανάγκη», για τον κόσμο της δουλειάς αποτελεί πραγματική ανάγκη αλλά και απαίτηση. Γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία το κενό που εσκεμμένα αφήνουν οι εργατοπατέρες να καλυφθεί από τις πραγματικές αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς. ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ!
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ταξική Πορεία στην Αθήνα έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε αριστερές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σχήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε συλλογικότητα που θέλει την επιτυχία αυτής της απεργίας να αποφασίσουν για συλλαλητήριο και το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger