Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξευτίλας ο Σαμαράς!Eίπε ναι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά λέει οχι στην συναίνεση

Ξευτίλας ο Σαμαράς!Eίπε ναι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά λέει οχι στην συναίνεση

Tην άρνησή του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ενώ δεν δίστασε να εκτοξεύσει βέλη και εναντίον της τρόικας.

Κάνοντας λόγο για "Βατερλώ του Μνημονίου" ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά...
στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, λέγοντας ότι δεν θα.....
προσυπογράψει την αύξηση των φρολογικών συντελεστών, ενώ θα επιμείνει στη στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Για τις αποκρατικοποιήσεις, επέμεινε στη στρατηγική με αναπτυξιακό και όχι με ταμειακό μόνο αποτέλεσμα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου.
Παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα χτυπήσει τα αφύσικα προνόμια που καταχράστηκαν διάφορες συντεχνίες του δημοσίου.

Υπερασπιζόμενος την πολιτική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Σαμαράς είπε πως αν σήμερα συναινούσε στο λάθος θα ανέτρεπε όσα έκανε ως τώρα και θα γινόταν συνυπεύθυνος σε ένα σφάλμα το οποίο εγκαίρως είχε απορρίψει.
"Όταν προσφέραμε στην κυβέρνηση συναίνεση μας απαντούσαν με πολεμική. Όταν τους προτείναμε μέτρα για να αποφύγουν τα χειρότερα μας απαντούσαν με ειρωνείες. Σήμερα που βλέπουν ότι ο δρόμος τους οδηγεί σε αδιέξοδο μου ζητούν να συναινέσω. Σε τί;" διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Στο σημείο αυτό, έκανε δριμεία κριτική και στην τρόικα, αναφερόμενος στην απαίτηση που φέρονται να διατύπωσαν οι δανειστές μας για συναίνεση στα μέτρα. Η Νέα Δημοκρατία, είπε ο κ.Σαμαράς, δεν μπορεί να παραιτηθεί από το ρόλο της Αντιπολίτευσης που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους ορίζουν. "Συμφωνούμε με τους στόχους- Όχι με τη συνταγή", συμπλήρωσε.
"Το πρώτο τρίμηνο το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 7,5% και το πρώτο τετράμηνο αυξήθηκε κατά 13,7%, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%", τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το χρέος ξεφεύγει πέραν πάσης προσδοκίας, καθώς στο αρχικό Μνημόνιο προβλεπόταν ότι από 127% του ΑΕΠ, θα έφτανε το 2013 στο 146% του ΑΕΠ, ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του 2011 κι έχει φτάσει στα 152% του ΑΕΠ!

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για φοροεπιδρομή που πάγωσε τους πάντες.
"Συμφωνούμε με τους στόχους: Να μειωθεί και να εκμηδενιστεί το έλλειμμα. Να ελεγχθεί και να αποκλιμακωθεί το χρέος. Όμως, δεν συμφωνούμε με τη συνταγή που επέλεξαν να το κάνουν αυτό. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο", δήλωσε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ είχε εκ των προτέρων διαφωνήσει με τη συνταγή αυτή.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, τέλος, τους βασικούς άξονες της πολιτικής που παρουσίασε στο Ζάππειο και η οποία αν υλοποιηθεί το σύνολό της, όπως είπε, θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger