Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σκατά!..




-Αν με πιέσουν θα πάω σε εκλογές!..
Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες κι όπως όλα δείχνουν δεν αργεί η ώρα που ο Μιχάλης Καρχιμάκης θ αναλάβει δράση.
 Το ίδιο θα πει και στον Αντώνη Σαμαρά τη Τρίτη.
-Αντώνη η θα συναινέσεις στα μέτρα η θα πάμε σε εκλογές με δική σου ευθύνη…
Τα πράγματα  είναι οριακά για τη χώρα.
Από τη μεριά του τώρα ο Αντώνης Σαμαράς,  που μετά από πολλά χρόνια στην εξορία βρέθηκε στο τιμόνι ενός μεγάλου κόμματος, δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται για εκλογές μια και απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι καβάλα στ άλογο κι όλοι οι νταβατζήδες των ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του: Συνεντεύξεις, προσκλήσεις σε γεύματα και δείπνα, χαιλίκια εντός και εκτός,  μια πρωτοφανής κινητικότητα για τον «ξεχασμένο» μέχρι πρότινος Μεσσήνιο.
Ο πρωθυπουργός -και λόγω της θέσης του- έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η χώρα κινδυνεύει από στιγμή  σε στιγμή να του μείνει στο χέρι.
Η επιλογή να εισπράξει ο ίδιος  και η οικογένεια Παπανδρέου την ρετσινιά της Ιστορίας, που θέλει τη χώρα με τη δική του ηγεσία να παραδίδεται στη κόλαση της χρεοκοπίας (με μεγάλες πιθανότητες να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή), δεν είναι μέσα στις «προτεραιότητες» του.
Ένας  ριζικός ανασχηματισμός θα ήταν μια κάποια λύση. Μπορεί όμως ο πρωθυπουργός  ν αντικαταστήσει τον υπουργό (Γ. Παπακωνσταντίνου), ο οποίος εδώ κι ενάμισι χρόνο συνομιλεί με όλους τους ομολόγους του στην Ευρώπη; Μπορεί να τον καπελώσει με κάποιον άλλο;
Δύσκολα.
Πόσο απέχουμε από τις εκλογές; Ένα τηλεφώνημα (του πρωθυπουργού) στον Καρχιμάκη!...
Tι θ ακολουθήσει μετά τις εκλογές;
Καλή ερώτηση.
Απάντηση: Συγκυβέρνηση Παπανδρέου, Σαμαρά, Κουβέλη, Ψυχάρη, Αλαφούζου, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Θέμου, Χατζηνικολάου και Zέτας Μακρυπούλια.
Σκατά!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger