Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ιδιόχειρη έκκληση προς τον Ευ. Μεϊμαράκη




Τις συγκλονιστικές εξελίξεις που σημειώνονται στη σκιά του τραγικού χαμού του στενού συνεργάτη και κουμπάρου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zouglaradio.

Το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου 2009 ο παιδικός φίλος και δεξί χέρι του πρώην υπουργού, Νίκος Κοτσαυτάκης, έφυγε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Λίγη ώρα αργότερα η οικογένειά του ειδοποιήθηκε από την ιδιαιτέρα του πρώην υπουργού ότι ο άνθρωπός τους ήταν νεκρός, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, και ενώ η ποινική προκαταρκτική για τις συνθήκες θανάτου του μυστακοφόρου άνδρα φαίνεται να έχει ξεχαστεί στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, κυρίας Ιφιγένεια Γάκη, η οικογένεια του αυτόχειρα καλείται να σώσει την περιουσία της από επικείμενο πλειστηριασμό.



Η επιστολή που κατήγγειλε ως αρχιτοκογλύφο τον αδελφό της ιδιαιτέρας!

Ως παρακαταθήκη για να λάμψει η αλήθεια και να εξακριβωθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, ο Νίκος Κοτσαυτάκης άφησε πίσω του μια ιδιόχειρη επιστολή. Σε αυτή κατηγορούσε ως αρχιτοκογλύφο και άνθρωπο που όπλισε το χέρι του έναν πολιτικό μηχανικό, αδερφό της ιδιαιτέρας του πρώην υπουργού.



«Μου δάνεισε με επιταγές 68.000 ευρώ. Μου ζήταγε 1000% τόκο και με ανάγκασε να του κάνω προσημείωση και με εκβίαζε με πλειστηριασμούς», ανέφερε στις πρώτες γραμμές του σημειώματος καλώντας τον παιδικό του φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να «κοιτάξει την υπόθεση» και να βοηθήσει την οικογένειά του.

«Εγώ το κάνω αυτό για να σωθεί και άλλος κόσμος από τον τοκογλύφο και να πάρει τα ματωμένα χρήματα το παιδί του», κατέληγε.



«Δεν ήρθε ούτε στη κηδεία»


Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι όπως κατήγγειλε στην εκπομπή η κόρη του αυτόχειρα, Έφη Κοτσαυτάκη, από το σημείωμα εξαφανίστηκε με εντολή της ιδιαιτέρας σε ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία σελίδα η οποία αναφερόταν σε θέματα εξοπλισμών!

Επιπλέον η κυρία Κοτσαυτάκη αναφέρθηκε στην παντελή αδιαφορία του πρώην υπουργού στο δράμα της οικογένειάς της παρά το γεγονός ότι ο κατονομαζόμενος ως «αρχιτοκογλύφος» είναι αδελφός της ιδιαιτέρας του, αλλά και ότι ο αυτόχειρας υπήρξε το δεξί του χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.

Aκούστε τι ειπώθηκε στην εκπομπή Πέτρα του Σκανδάλου



Πρώην σύμβουλος Περιφερειάρχη ο φερόμενος ως «τοκογλύφος»

Από την εκπομπή παράλληλα προέκυψε ότι ο εν λόγω κατονομαζόμενος ως «τοκογλύφος» είχε στο παρελθόν διατελέσει ως σύμβουλος της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μέσα Ιουνίου ο πλειστηριασμός.

Ακόμα πιο δραματικό τόνο στην υπόθεση αυτοκτονία Κοτσαυτάκη δίνει η δυσχερής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του.

Ενώ η Δικαιοσύνη συνεχίζει να διερευνά με ρυθμούς χελώνας τις καταγγελίες για εκβιασμούς, τοκογλυφίες και πλαστογραφίες που αναφέρονται στην ιδιόχειρη επιστολή, ολόκληρη η περιουσία της οικογένειας είναι υποθηκευμένη για συναλλαγματικές συνολικού ύψους 325.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο πολιτικός μηχανικός επισπεύδει τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος του αυτόχειρα που αναμένεται να βγει στο «σφυρί» στις 22 Ιουνίου 2011 για μια φερόμενη οφειλή ύψους 121.819 ευρώ.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Κοτσαυτάκη, κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=312316&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger