Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Βροχές σε ολόκληρη τη χώρα Με τις ομπρέλες ανά χείρας από Τετάρτη


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα  Ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 7 Μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγεμα σποραδικές καταιγίδες. Στα Δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.  Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και την Εύβοια, θα είναι κατά τόπου ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί  διευθύνσεις  4 με 6 και στα ανατολικά και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις και  σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα  θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=121323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger