Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ένταση σε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 44χρονου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις πέντε το απόγευμα, περίπου 200 άτομα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε το πρωί ο 44χρονος, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.
Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός 3ης Σεπτεμβρίου, από τη Μάρνης και πάνω και η Ηπείρου από την Αριστοτέλους.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ένταση στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος δέχθηκε μαχαιριές στο λαιμό, την πλάτη και τα χέρια, ενώ κίνητρο των δραστών ήταν ληστεία καθώς οι δράστες τού άρπαξαν μία κάμερα.
Τον άτυχο άνδρα βρήκαν νεκρό η γυναίκα και η πεθερά του που ανησύχησαν, επειδή είχε καθυστερήσει και κατέβηκαν να τον περιμένουν στο δρόμο. Αμφότερες υπέστησαν ισχυρό σοκ.
Γ. Πεταλωτής: Αδικο να επιρρίπτεται η ευθύνη στην έλλειψη αστυνόμευσης
Για ανατριχιαστικό συμβάν έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χρ. Παπουτσής: Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας
«Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρ. Παπουτσής, σχετικά την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας.
«Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ακόμη ότι «η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως η μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες».
«Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε το Δήμαρχο Αθηναίων και να συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του καθώς και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών».

«Η Ελληνική Αστυνομία εξαντλεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε ένα πρωτόγνωρα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που καθιστά αναγκαία την κατανομή και διασπορά δυνάμεων σε πολλά μέτωπα σε καθημερινή βάση», σημείωσε με τη σειρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας.
«Εάν, ενδεχομένως, κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας είναι πρόβλημα αποκλειστικά ή ακόμα και κυρίως αστυνομικού χαρακτήρα, ας το δηλώσει επώνυμα και υπεύθυνα», πρόσθεσε και κατέληξε: «Την άποψη πάντως αυτή, σίγουρα δεν συμμερίζεται ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συγκρότησε Ειδική Διυπουργική Επιτροπή με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης των θεμάτων του ιστορικού κέντρου».
ΝΔ: Εικόνα διάλυσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Εχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε με αφορμή το περιστατικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.
Οπως είπε, «δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού». Εκανε επίσης λόγο για «έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας». «Αντίθετα», πρόσθεσε, «στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός».
Ανάλογου ύφους ήταν και η δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Θ. Νάκου, ο οποίος ανέφερε ότι «οι πολίτες αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι και τρομοκρατημένοι».
«Λίγες μόλις ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις που μας έδινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, για την υψηλή αποτελεσματικότητα στην πάταξη της εγκληματικότητας (επικαλούμενος τις διενεργούμενες «επιχειρήσεις-σκούπα»), αλλά και για την ύπαρξη αγαστής συνεργασίας και «σύμπνοιας» μεταξύ των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., τα γεγονότα τον διέψευσαν με τον πλέον δραματικό και ηχηρό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
« Αντί για «σύμπνοια» στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αλληλοσπαραγμός», τόνισε ο κ. Νάκος και διερωτήθηκε: «Αυτή είναι η εικόνα για την οποία επαίρεται ο κ. υπουργός; Αυτή είναι η Προστασία του Πολίτη, την οποία υπηρετούν ο ίδιος και η κυβέρνηση;».
Μέτρα προστασίας ζητεί επειγόντως το ΚΚΕ
Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 44χρονου εξέφρασε το μέλος της ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Ν. Σοφιανός.
Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «αντί να ενισχύει συνεχώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται κατά του λαού και του κινήματος» να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας.
Εστρεψε επίσης τα βέλη του κατά της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι άμοιρες ευθυνών για το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει μέτρα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών.
ΛΑΟΣ: Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας
«Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται. Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται. Θα δείτε, όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα, ποιοι το έκαναν», είπε χαρακτηριστικά.
«Και κάποια στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, «να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη».
«Η γκετοποίηση όλο και μεγαλύτερου μέρους της πρωτεύουσας από κακοποιά στοιχεία -ιδιαιτέρως της αλλοδαπής- καθιστά αδύνατη την επιβίωση για τους κατοίκους των περιοχών του κέντρου της Αθήνας», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
Υποστήριξε ακόμη ότι το σημερινό έγκλημα ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης και κάλεσε την κυβέρνηση και το δήμο να «αναλογισθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στο νεογνό του οποίου ο πατέρας δολοφονήθηκε, επειδή κάποιοι διαχρονικά δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Πρωτοβουλίες άμεσα ζητεί η ΔΗΣΥ
Κάλεσμα στην κυβέρνηση «αντί να κομπάζει προκλητικά για συλλήψεις, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία», απηύθυνε η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται. Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Η σημερινή δολοφονία ενός αθώου πολίτη στο κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύει περίτρανα πως η πολιτεία, η αστυνομία και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται σε πλήρη διάλυση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών. «Πλέον είναι πασιφανές, πως ο έλεγχος των συνοικιών της Αθήνας βρίσκεται σε αδίστακτες συμμορίες που δε διστάζουν να δολοφονήσουν ακόμα και για μια κάμερα βιντεοσκόπησης. Η σημερινή κυβέρνηση είναι αδύνατη να εκπληρώσει ακόμη και τα στοιχειώδη καθήκοντά της», εκτιμά το κόμμα του κ. Δημαρά και καλεί άμεσα «τόσο το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τους δήμους, να αναλάβουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες τους-από τους οποίους έχουν επιφορτιστεί να τους προστατεύουν-ξεριζώνοντας το κακό από όπου κι αν προέρχεται».
Γ. Καμίνης: Διαθέσιμοι για καθημερινή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.
Τη διαθεσιμότητα και βούληση του Δήμου για καθημερινή συνεργασία με την Αστυνομία επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως «ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας, είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο». «Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση, σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ».
NAYTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger