Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κατάληψη της Περιφέρειας από τους ξενοδοχουπάλληλους του Ακτή Μεσογγή

katalipsi1
Σε κατάληψη του γραφείου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προχώρησαν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Ακτή Μεσογγή», αιτώντας μεσολάβηση του Περιφερειάρχη για την επαναπρόσληψή τους στο ξενοδοχείο.Από την άλλη ερώτηση στη Βουλή προς τα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους ζητώντας να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση της θέση της για την υπόθεση του «Ακτή Μεσογγή».
Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής το ξενοδοχείο έχει μπει στη διαδικασία πτώχευσης.

«Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι ενοικιάστηκε σε εταιρεία φάντασμα κυπριακών συμφερόντων και επίσης ξαφνικά μια άλλη εταιρεία βρέθηκε να υπενοικιάσει την επιχείρηση. Εμείς δε μπορούμε να δεχθούμε τη στάση της νέας εταιρείας να μην αναγνωρίζει ότι είναι διάδοχη κατάσταση και να μη θέλει να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους καταπατώντας ουσιαστικά προεδρικό διάταγμα του 2002» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρωτοβουλίες Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας
Λόγω του ότι ο Περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, απουσίαζε, γιατί βρισκόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αθήνα, για θέματα της messogi_copyΠεριφέρειας, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, στον οποίο τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, όσο και οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και του ζήτησαν να παρέμβει, προκειμένου να λυθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι (3 χρόνια απλήρωτοι και με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον), εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του.
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων του, «Ακτή Μεσογγή», κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Πρόσθεσε ότι, η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας αποτελεί αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Τουρισμού και πολύ περισσότερο της ευρύτερης περιοχής
Ο Αντιπεριφερειάρχης, το απόγευμα θα συναντηθεί με την εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και αύριο το πρωί θα παρασταθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο Στ.Πελάης
Μετά την χθεσινή κατάληψη στη περιφέρεια Ι.Ν. ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάης δήλωσε ότι θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα, ενώ μίλησε για «στήριξη κάποιων φορέων στη παρανομία» που υφίσταται στη περίπτωση του Ακτη Μεσσογή.katalipsi2
Από την επιθεώρηση εργασίας, τονίστηκε ότι θα ζητηθεί το αυτονόητο για 63 εργαζόμενους τους ξενοδοχείου.
Απάντηση Εργ. Κέντρου σε καταγγελία Διοίκησης Ακτή Μεσογγή
«Σε απάντηση της κοινοποιηθείσας γνωστοποίησης της Εταιρείας «IONIAN HOTELS – Ο. ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» της 17/05/2011, υπογράφοντος του κου. Παπαδημητρίου Ιωάννη, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει τα εξής:
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τον αποτροπιασμό και αγανάκτηση όλων των μελών του ΔΣ για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, η πρόεδρος του ΔΣ Σοφία Λίβερη και το μέλος του ΔΣ Σταμάτιος Πελάης, καθώς κι ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, από τον κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου, διευθυντή της εταιρείας «Ο. Μπλουγούρας και ΣΙΑ ΕΕ».
Μάλλον ο εν λόγω κύριος πιστεύει ότι η Κέρκυρα αποτελεί τριτοκοσμική αποικία όπου έχουν καταργηθεί οι νόμοι και τα εργασιακά δικαιώματα. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κερκύρας είναι αναγνωρισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις που μάχονται και προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων πολύ πριν η εταιρεία «Ο. Μπλουγούρας και Σια ΟΕ» αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Κέρκυρα.
Χαρακτηρισμοί που δεν φείδεται να απευθύνει ο εν λόγω κύριος κατά των αιρετών μελών των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως «αλαζονεία», «σκοπιμότητα», «προκλητική στάση» και «λογική του πεζοδρομίου» αποτελούν εις βάρος μας ύβρεις και τις επιστρέφουμε στον ίδιο. Για αυτές τις κατηγορίες θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων.
Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε πρωτίστως στον εν λόγω κύριο, ο οποίος προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι το διευθυντικό του δικαίωμα εξαντλείται στους χώρους της επιχείρησης που διοικεί, αλλά και προς κάθε επίδοξο μιμητή του, ότι η συνδικαλιστική δράση προστατεύεται από το σύνταγμα και τους νόμους. Αντί να κάμψει την αποφασιστικότητα και μαχητικότητά μας ως συνδικαλιστών, αντίθετα συμπεριφορές σαν του κ. Παπαδημητρίου θωρακίζουν την βούλησή μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως είναι η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, η εκ του νόμου και της ΣΣΕ προβλεπόμενη υποχρέωση επαναπρόσληψης του προσωπικού που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και η τήρηση εν γένει όλων των εργοδοτικών υποχρεώσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger