Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΜΑΣΟι φαύλοι έγιναν τιμητές


Γράφει ο Τάκης Χατζηπέρος

Έχουν ήδη περάσει 38 χρόνια από την ημέρα, που τελείως αυθόρμητα, πήραμε την μεγάλη απόφαση ν’ αντισταθούμε στο τότε τυραννικό καθεστώς που είχε βάλει στον «γύψο» τη χώρα όπου γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να ακολουθήσουμε τον Κυβερνήτη μας Νίκο Παππά στην εξορία.

Η ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ ήταν μια από τις κορυφαίες αντιδικτατορικές ενέργειες και μοναδική στα Νατοϊκά χρονικά.

Το κτύπημα στην χούντα των επίορκων, ξενόδουλων Συνταγματαρχών ήταν μεγάλο, γιατί είχε παγκόσμια απήχηση .

Γιατί απεδείχθη περίτρανα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν όλες «μαζί» τους, όπως ισχυρίζοντο.

Ανάλογη βέβαια ήταν κι η αντίδραση της ξενόδουλης χούντας.

Μετά τις πρώτες σπασμωδικές ανακοινώσεις περί οπερέτας»  κτλ. άρχισαν να συνειδητοποιούν την σοβαρότητα της κίνησης η οποία τους ανάγκασε, λόγω της διεθνούς κατακραυγής, ν' ανοίξουν τις φυλακές, να κλείσουν τα ξερονήσια, να δώσουν αμνηστία στις χιλιάδες των πολιτικών κρατουμένων, να κάνουν το ψευτοδημοψήφισμα, να «διώξουν» τη βασιλεία και να δώσουν μια δημοκρατική επίφαση στο αυταρχικό καθεστώς με τον Μαρκεζίνη κτλ.

Βέβαια, η ανταρσία του Α/Τ Βέλος δεν είχε την ανάλογη αξιολόγηση και προβολή όπως άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες, πιστεύω όμως ότι η Ιστορία θα της δώσει τη θέση που της πρέπει...

Όταν παίρναμε  την απόφαση για να συμβάλουμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάποια μέρα θα φτάναμε στην τραγική κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει  σήμερα.

Μας ήταν, όπως και στον καθένα Έλληνα Δημοκράτη Πατριώτη, αδιανόητο ότι θαρχόταν κάποια μέρα που θα χάναμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και την ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , από τα τραγικά λάθη τις παραλήψεις και αλόγιστη, ληστρική θα την χαρακτήριζα, διαχείριση του δημόσιου πλούτου.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η πιο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ χώρα της Ευρώπης έχει φτάσει ένα βήμα πριν από την καταστροφή, χωρίς ελπίδα κι όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο για την νεολαία και τις γενιές που θάρθουν.

Και το πιο τραγικό είναι ότι αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ, γίνονται  τιμητές κι έχουν το θράσος να βγαίνουν και να μας συμβουλεύουν πώς θα βγούμε από το τέλμα που μας οδήγησαν. Αντί να ζητήσουν ειλικρινά συγνώμη, να φέρουν τα λεφτά πίσω και να εξαφανισθούν από προσώπου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

--Ο Τάκης Χατζηπέρος έλαβε μέρος στην Ανταρσία του Βέλους ως σημαιοφόρος και σήμερα είναι ναύαρχος ε.α
http://www.elzoni.gr/html/ent/761/ent.9761.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger