Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Με το ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Μεγάλη συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
Με σχέδιο εξορμήσεων και πρόγραμμα για πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές, η Κομματική Οργάνωση της Αττικής κλιμακώνει τη δράση της για την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης που διοργανώνει το ΚΚΕ, τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Παράλληλα με την μαζική προπαγάνδα, τα πανό και τις αφίσες που έχουν ήδη γεμίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και την Εθνική οδό, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πλατύ πρόγραμμα εξορμήσεων και άλλων εκδηλώσεων, με αιχμή την κρίση και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.Μέσα από αυτήν την πλούσια δραστηριότητα και την καθημερινή επαφή με χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, μικροεπαγγελματίες, νεολαίους και γυναίκες, αναδεικνύεται η ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ, οργάνωσης και αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κορυφαίος σταθμός αυτής της αδιάκοπης δραστηριότητας είναι η συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα στο Σύνταγμα.
Τις μέρες που απομένουν, είναι στο χέρι των κομμουνιστών να καταγραφεί η συγκέντρωση της Δευτέρας σαν μια μεγάλη λαοσύναξη, εφαλτήριο για ένταση της δράσης στα εργοστάσια και τις εργατογειτονιές, στις σχολές και τα μικρομάγαζα. Να βρούμε όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στις απεργιακές φρουρές και συγκεντρώσεις, στις παρεμβάσεις των λαϊκών επιτροπών, στις κινητοποιήσεις του Κόμματος και του ταξικού κινήματος.
Να ανοίξουμε θαρραλέα την κουβέντα με εκείνους τους λαϊκούς ανθρώπους που δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, το βλέπουν όμως σαν τη μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται αυτοί και οι οικογένειές τους. Με αφορμή τη συγκέντρωση, να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό περισσότερων λαϊκών συνειδήσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα πολιτικά δεκανίκια τους και τις αυταπάτες που καλλιεργούν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι για φιλολαϊκή δήθεν διαχείριση του καπιταλισμού.
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της κρίσης και των αιτιών που την προκάλεσαν. Δρα με όρους πολιτικής πρωτοπορίας για την οργάνωση της εργατικής τάξης, για το στέριωμα της συμμαχίας από τα κάτω ανάμεσα στους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Είναι το μόνο κόμμα που έχει στρατηγική ρήξης με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους, γεγονός που του δίνει πολλαπλάσια δύναμη στην πάλη για το εμπόδισμα των μέτρων που φέρνουν ενάντια στο λαό.
Η κρίση αποκαλύπτει τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού. Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η λαϊκή εξουσία που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, είναι αντικειμενική και ώριμη ανάγκη. Κάθε νέα συνείδηση που κερδίζεται σ' αυτόν τον αγώνα, είναι παρακαταθήκη για τις σκληρές μάχες που έρχονται. Η ακόμα μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ, το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Τα βήματα που γίνονται σ' αυτήν την κατεύθυνση φιλοδοξεί να αποτυπώσει και η μεγάλη συγκέντρωση της Δευτέρας, από την οποία δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger