Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τουριστική προβολή της Μαγνησίας

Απάντηση του Γ. Νικητιάδη σε ερώτηση της Ρ. Ζήση
Από τις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ με συγχρηματοδότηση από τον ΕΟΤ θα υλοποιείται η τουριστική προβολή επιμέρους περιοχών της Ελλάδας καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει πλέον την ευθύνη για την προβολή του συνόλου της Επικράτειας. Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση για την τουριστική προβολή του Νομού Μαγνησίας.

Με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώνει την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι στο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί το Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός του οποίου για την περίοδο 2011-2013 ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ και αφορά στη δημιουργία ιστοσελίδας προβολής, στη διαφήμιση της περιοχής στο διαδίκτυο, στη διαφήμιση σε έντυπα του εσωτερικού και το εξωτερικού, στη συμμετοχή σε εκθέσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό, στη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, σε φιλοξενία δημοσιογράφων και tour operators κ.α.


Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η προώθηση και προβολή γνωστών διεθνώς προορισμών όπως π.χ. Μετέωρα, Πήλιο, Σποράδες και Παραλιακή Ζώνη Λάρισας-Μαγνησίας.


Ο κ. Νικητιάδης ενημερώνει επίσης την κ. Ζήση ότι, η τουριστική ανάπτυξη του Ν. Μαγνησίας μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από τα προγράμματα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού.


Επίσης στο πρόγραμμα «Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων», στις περιοχές παρέμβασης περιλαμβάνονται 8 Δήμοι του Ν. Μαγνησίας. Πρόκειται για τους Δήμους Αλμυρού, Αργαλαστής, Αφετών, Πτελεού, Σούρπης, Σηπιάδος, Τρικερίου και Ανάβρας.


«Οι Μεσογειακοί Αγώνες χάθηκαν για τη Μαγνησία αλλά δεν χάθηκε η μάχη για την ανάπτυξη του Νομού μας και όλης της Θεσσαλίας», πιστεύει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση η οποία, στην ερώτηση της, αναφέρεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και έχει ζητήσει να αναδειχθεί ο τουρισμός στην περιοχή ως βασική προτεραιότητα της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Γράφει: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger