Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πανάρετο βάζει στο στόχαστρό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης


Τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Πανάρετο βάζει στο στόχαστρό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, με αφορμή τη σοβαρή καθυστέρηση, όπως υποστηρίζει, των προγραμμάτων «Θαλής» και «Αρχιμήδης» και μεταδιδακτορικής έρευνας του υπουργείου Παιδείας.
Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζει πως η καθυστέρηση αυτή αποδυναμώνει τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας καθώς περιορίζονται σημαντικά τα διαθέσιμα κονδύλια για έρευνα, συμβάλλει στην επιστημονική μετανάστευση στο εξωτερικό, σε αριθμό που μπορεί να φτάνει και τους 2.000 φοιτητές, αν ληφθεί υπ' όψιν η δυναμική των παραπάνω προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και τέλος παρακωλύει την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο βουλευτής αναφέρει επιπροσθέτως ότι αν και έχει προσφάτως συζητήσει το θέμα με τον κ. Παναρέτο κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή και παρά τις ειλικρινείς διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον υφυπουργό, τα προβλήματα παραμένουν.
Εξαιτίας των δυσχερειών που παρουσιάζονται, ο κ. Καρτάλης καλεί την υπουργό Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες για σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων και ανάθεσης αυτών που τελικά θα εγκριθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger