Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Να δένουν μπροστά τα κρουαζιερόπλοια!

Να δένουν μπροστά τα κρουαζιερόπλοια!
Την ώρα που η αύξηση κατά 50% φέτος στην έλευση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου είναι πια μια πραγματικότητα, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων ως προς τη θέση που δένουν τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Ενώ πριν από μερικά χρόνια τα κρουαζιερόπλοια έδεναν στον κεντρικό προβλήτα, απέναντι από το Λιμεναρχείο Βόλου, πλέον προσεγγίζουν τον τρίτο προβλήτα με τους τουρίστες να αντικρίζουν το σκραπ. Ο επί 19 έτη πρόεδρος των Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου κ. Αντώνης Κυριέρης, βλέποντας την κατάσταση που δημιουργείται, ζητά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου τα κρουαζιερόπλοια να δένουν πάλι στον κεντρικό προβλήτα της πόλης και οι τουρίστες να αντικρίζουν την πραγματική εικόνα της πόλης.
 
Ο τ. πρόεδρος των Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου επαναφέροντας στη μνήμη του την περσινή κατάσταση του λιμανιού και βλέποντας τη ραγδαία αύξηση της κρουαζιέρας ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη.
Ο κ. Κυριέρης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το θέμα που επιθυμεί να θέσει στο Δήμαρχο και δεν είναι άλλο από την εικόνα της πόλης που αντικρίζουν οι τουρίστες μόλις αποβιβαστούν από τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια.
«Είναι ντροπή να έρχονται οι τουρίστες στην πόλη μας και να βλέπουν κοτέτσια. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν δένουν τα κρουαζιερόπλοια στον κεντρικό προβλήτα τη στιγμή που πριν από χρόνια αυτό ήταν απολύτως εφικτό», υπογράμμισε ο ίδιος.
Συμπλήρωσε δε πως από τη στιγμή που ο κεντρικός προβλήτας επιμηκύνθηκε κατά 40 μέτρα έπαψαν τα κρουαζιερόπλοια να δένουν εκεί, καταδικάζοντας έτσι τους τουρίστες να αντικρίζουν μία απαράδεκτη εικόνα μεταξύ σκραπ και κοτετσιών!
Ο κ. Κυριέρης ανατρέχοντας στο παρελθόν σημείωσε πως πριν από λίγα χρόνια στο λιμάνι της πόλης έδεναν τα κρουαζιερόπλοια και από την πλευρά που βρίσκονται τώρα τα καΐκια έδεναν τα πλοία που συνέδεαν το Βόλο με τις Β. Σποράδες.
«Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην πόλη μας δύο κρουαζιερόπλοια και αναμένουμε κι άλλα. Τη στιγμή που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, να στηρίξουμε την περιοχή μας και να την αναδείξουμε σε ένα ελκυστικό προορισμό, οι παρεμβάσεις αυτές είναι επιτακτικές να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριέρης.
Τέλος ο τ. πρόεδρος των Αλιέων Αγ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως φέρνοντας τα κρουαζιερόπλοια στον κεντρικό προβλήτα και κάνοντας τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο λιμάνι, τότε η εικόνα του Βόλου θα είναι εντελώς διαφορετική, τόσο για τους Βολιώτες, όσο και για τους επισκέπτες.
Τις απόψεις του αυτές ο κ. Κυριέρης επιθυμεί να τις μεταφέρει στο Δήμαρχο Βόλου, ενώ αναμένει από τη γραμματεία του Δημάρχου να τον ενημερώσουν για την ημερομηνία της συνάντησης.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννης Πρίγκος ανέφερε πως έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τη νομοθεσία που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα ασφάλειας από τότε που έδεναν τα κρουαζιερόπλοια στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού.
Βέβαια ο ίδιος τόνισε πως μπορούν να διερευνηθούν λύσεις προκειμένου να δένουν να κρουαζιερόπλοια στον κεντρικό προβλήτα, όπως αυτή για την τοποθέτηση φυσούνας έως το τέρμιναλ και την επιβολή ορισμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι ταξιδιώτες των κρουαζιεροπλοίων και οι επιβάτες των πλοίων που έρχονται από τις Β. Σποράδες, αλλά και όσοι επιθυμούν να προσεγγίσουν το Λιμεναρχείο.
Ο κ. Πρίγκος συμπλήρωσε πως οι όποιες προτάσεις μπορούν να διερευνηθούν μετά το Πάσχα.

Θετικές προβλέψεις
για την κρουαζιέρα
Η αυξητική τάση που καταγράφεται στην επιλογή των τουριστών για τις κρουαζιέρες έγινε θέμα συζήτησης στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του εν λόγω Υπουργείου φέτος αναμένονται 600 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά και περίπου 700.000 επισκέπτες. Παράλληλα αναμένονται 400 κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Κατάκωλου στην Ηλεία, 100 στη Σούδα της Κρήτης και 49 ακόμη στο λιμάνι του Βόλου, καθώς τα πρώτα δύο κρουαζιερόπλοια ήδη έχουν φτάσει στην περιοχή μας. Με βάση αυτά τα στοιχεία σημειώνεται αύξηση κατά 50% στα κρουαζιερόπλοια που θα φτάσουν στο Βόλο, καθώς πέρυσι είχαν δέσει στο λιμάνι 35 κρουαζιερόπλοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger