Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κενές 17 θέσεις της Ryanair…

Κενές 17 θέσεις της Ryanair…

Προμηθεύτηκαν με ευκολία τα πλαστά έγγραφα από την Ομόνοια, εξασφάλισαν τα χαμηλού κόστους εισιτήρια της Ryanair και επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου για Ιταλία, «ποντάροντας» στην πασχαλιάτικη ραστώνη του αστυνομικού ελέγχου... Διαψεύστηκαν όμως και η ομαδική προσπάθεια φυγής τους από τη χώρα τους οδήγησε στα κρατητήρια.
Με λιγότερους κατά 17 επιβάτες απογειώθηκε ανήμερα του Πάσχα η πτήση της Ryanair από τον κρατικό αερολιμένα Ν. Αγχιάλου με προορισμό το Bergamo Ιταλίας. Κενές έμειναν οι ισάριθμες θέσεις αλλοδαπών, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, καθώς η πρόθεσή τους να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα έγινε έγκαιρα αντιληπτή από τον αυστηρό αστυνομικό έλεγχο.
Οργανωμένο κύκλωμα εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές ότι κρύβεται πίσω από τη μαζική φυγή των αλλοδαπών. Διαβλέποντας έγκαιρα ότι με την πύκνωση των πτήσεων της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας θα πύκνωναν τα κρούσματα αλλοδαπών που θα επιχειρούσαν να ταξιδέψουν αεροπορικά, ενίσχυσαν τα αστυνομικά μέτρα.
Είναι η τρίτη φορά από την έναρξη της φετινής σεζόν -από τα τέλη Μαρτίου- που οι αστυνομικοί καταφέρνουν να ματαιώσουν το ταξίδι αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα. Αυτή τη φορά η σύλληψη των 17 ατόμων έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όσους εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς ότι τα μέτρα ασφαλείας στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Βόλου κάθε άλλο παρά χαλαρά είναι.
Για τις ημέρες του Πάσχα ο έλεγχος στο αεροδρόμιο ενισχύθηκε με αστυνομικές δυνάμεις από το Βόλο, καθώς και με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων ήταν εξονυχιστικός πριν την επιβίβαση στην πτήση για Ιταλία, με ώρα απογείωσης στις 10:30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.
Από τους 17 λαθρομετανάστες -14 άντρες και τρεις γυναίκες- οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με την υπ’ αριθμό FR-4517 πτήση της Ryanair για Μιλάνο, οι 13 ήταν Σομαλοί ηλικίας από 19 έως 40 ετών, ένας ήταν υπήκοος Νιγηρίας 29 ετών, ένας Μαρόκο 23 ετών, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές 30 ετών και ένας υπήκοος Νέας Γουινέας 23 ετών.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έκαναν χρήση δέκα πλαστών και έξι κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (κοινοτικά διαβατήρια και κοινοτικές ταυτότητες), ενώ ένας από τους αλλοδαπούς έκανε χρήση υπηρεσιακού σημειώματος των Ελληνικών Αρχών με ημερομηνία λήξης 6/12/2010.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Σήμερα, στη 1 μ.μ., θα δικαστούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger