Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη

Αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη
Αφιερωμένο στον κορυφαίο Σκιαθίτη διηγηματογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη(1851 – 1911), τον συνθέτη Φραντς Λιστ (1811 – 1886) και στον ποιητή του «Αξιον Εστί» Οδυσσέα Ελύτη (1911 – 1996) είναι το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στο διάστημα από 1-10 Ιουλίου. Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας που οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.
Οι Χορωδίες, ελληνικές και ξένες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ. Το Φεστιβάλ Καρδίτσας διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό ίσως σε παγκόσμια κλίμακα, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης. Θεωρείται το σημαντικότερο Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ της Ελλάδος με πολλή μεγάλη συμμετοχή ξένων χορωδιών και παράλληλα υιοθετεί καινοτομίες, που το καθιστούν ξεχωριστό.
Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ διοργανώνονται, όπως προαναφέρθηκε, αφιερώματα στον συνθέτη Φραντς Λιστ για τα διακόσια χρόνια από τη γέννησή του, στον μεγάλο διηγηματογράφο της Ευρώπης Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για τα εκατό χρόνια από το θάνατό του και στον δημιουργό του «Αξιον εστί» Οδυσσέα Ελύτη για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τους οποίους φέτος τιμά όλος ο κόσμος.
Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών. Μπορούν να συμμετάσχουν μικτές, ανδρικές, γυναικείες και παιδικές χορωδίες, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Φεστιβάλ: Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα, επικοινωνώντας παράλληλα με τα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896.
  http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/34987/-.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger