Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σεξ και πούρα σας χαρίζουν... χρόνια πολλά

Η «μυστική συνταγή» μακροζωίας των κατοίκων της Κούβας κρύβεται σε ένα συνδυασμό ποικίλων διατροφικών επιλογών, καπνίσματος, κατανάλωσης καφέ και μπόλικου σεξ!
  
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη σε 54 Κουβανούς άνω των εκατό ετών, οι οποίοι ζουν στην Villa Clara, στα 270 χλμ ανατολικά της Αβάνας, το 95% των ενήλικων ακολουθούσαν ένα διατροφικό
μοντέλο, που περιλάμβανε την κατανάλωση ψαριών, αυγών, γάλακτος, κόκκινου κρέατος και λαχανικών σε συνδυασμό με...
 φυσικά μπαχαρικά και ελάχιστη ποσότητα αλατιού. Τη μελέτη διεξήγαγε η δόκτωρ Nancy Nepomuceno, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στα εγκαίνια του εθνικού Εργαστηρίου Γηριατρικής της συγκεκριμένης πόλης.
Οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους είχαν εξαιρετικά επίπεδα διαύγειας, εργάζονταν ως αγρότες και οι γονείς τους είχαν επίσης κατορθώσει να περάσουν το «κατώφλι» των 100 χρόνων ζωής.
Κανείς τους δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, αλλά «ορισμένοι έπιναν πολύ καφέ και κάπνιζαν πολλά πούρα» δήλωσε η Nepomuceno και σημείωσε ότι πολλοί από τους υπεραιωνόβιους Κουβανούς διατηρούσαν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον.
Ο μέσος όρος ζωής στη Villa Clara είναι τα 78 έτη. Στην Κούβα των 11,3 εκατ. κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2005) υπάρχουν τουλάχιστον 2.500 υπεραιωνόβιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες! Ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού ήταν ο Benito Martinez, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 126 ετών!http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger