Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έγινε δήμαρχος με συμβόλαιο!

Της Ρένας Φλαμουράκη

-Έκαναν τον δήμο Γλυφάδας οικογενειακή επιχείρηση- Συμφώνησαν και υπέγραψαν συμβόλαιο πρώην και νυν δήμαρχοι- Για την καλή συνεργασία τους πρόσφεραν θέσεις διοικητικές σε φίλους, κόρες και συντρόφους!
Σάλος με το «Μυστικό Μνημόνιο Συνδιοίκησης» του δήμου Γλυφάδας
Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, που......
αφορά τον δήμο Γλυφάδας. Εδώ και περίπου δύο μήνες, κυκλοφορούν οι φήμες για την ύπαρξη ενός συμβολαίου, στο οποίο εμφανίζεται να έχει υπογράψει συμφωνία ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κώστας Κόκκορης, με δύο αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις για εκλογική στήριξη με αντάλλαγμα αξιώματα και θέσεις.

Το θέμα ξέφυγε από τα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας και γράφτηκε στον Τύπο, καθώς ένας ανυπόγραφος φάκελος με άγνωστο αποστολέα έφτασε σε γνωστή εφημερίδα. Ο φάκελος αυτός περιείχε ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις των προσώπων που υπογράφουν σε όλες τις σελίδες.

Πρόκειται για τις υπογραφές του δημάρχου Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, του πρώην δημάρχου Γλυφάδας, Στέλιου Λανδράκη, και του τότε υποψήφιου, Οδυσσέα Παπαδόπουλου.

Τι αναφέρει το «Μνημόνιο Συνδιοίκησης»

Το τρισέλιδο «μνημόνιο» φέρει ως ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου 2010. Ο κ. Κόκκορης είχε πάρει την πρώτη Κυριακή στις 7 Νοεμβρίου ποσοστό 26,8% έναντι 29,6% του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, 7,4% του Στέλιου Λανδράκη και 6,3% του Οδυσσέα Παπαδόπουλου. Στο κείμενο, λοιπόν, αναφέρονται τα ποσοστά του πρώτου γύρου αλλά και η δέσμευση ότι ο Λανδράκης και ο Παπαδόπουλος θα προτρέψουν τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη και ως αντάλλαγμα, πρόσωπα της επιλογής του κ. Λανδράκη θα στελεχώσουν δύο νομικά πρόσωπα του δήμου και τη νομική υπηρεσία, ενώ από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου θα στελεχωθεί η ανώνυμος εταιρεία του «Γκολφ Γλυφάδας».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΣΕΛΙΔΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ:


Βαρβιτσιώτης: «Πρόκειται για το «μνημόνιο της ντροπής-Αηδιασμένη οι κοινωνία της Γλυφάδας»

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στο Newstoday και ουσιαστικά όχι μόνο δεν μας διέψευσε το γεγονός αλλά μας τόνισε πως, χωρίς να είναι βέβαιος εάν το κείμενο είναι πλαστό ή αληθινό, εκείνος δέχθηκε την πρόταση αυτή ως έχει, ωστόσο την απέρριψε πριν καλά-καλά δει το συμβόλαιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μας είπε πως την πρόταση την δέχθηκε από τον κ. Λαβδράκη.

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Με την δημοσιοποίηση του Μνημονίου Συνδιοίκησης, του «Μνημονίου της Ντροπής», όπως το θεωρώ εγώ, εξηγείται ο λυσσαλέος πόλεμος που δεχθήκαμε. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η επίθεση λάσπης καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Δεν ξέρω αν το Μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και το αρνήθηκα. Όμως οι μετεκλογικές τους πράξεις και οι αντιλήψεις τους για τη Δημοτική Αρχή είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όσα έπραξαν μετεκλογικά επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο «Συμφωνία Συνδιοίκησης» η οποία κρατήθηκε κρυφή την προεκλογική περίοδο».

Ακούστε τι δήλωσε στο Newstoday ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Γλυφάδα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:





Ωστόσο, στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν εμφανίστηκε κανένας από τους εμπλεκομένους για να τοποθετηθεί.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι αληθινή η ύπαρξη αυτού του συμβολαίου συνδιοίκησης είναι το γεγονός ότι:

- Στα Διοικητικά Συμβούλια του GOLF, του Νομικού Πρόσωπου, της ΔΕΑΠ κλπ. έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φ. Μαλάμη και οι κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής Πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, Δ/νουσα Σύμβουλος η κόρη του και ως Ειδική Συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη κ. Π. Δάρα.

- Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου κ.α.

- Στις επιλογές που έγιναν από την αντιπολίτευση δεν επελέγησαν πρόσωπα της παράταξης «Μαζί για την Γλυφάδα» ή των «Ανοικτών Οριζόντων» αλλά μόνο της Συνδιοίκησης. Για παράδειγμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γκολφ δεν μετέχει μέλος της Αντιπολίτευσης.

Η ιδιότυπη παρέα του κ. Κόκκορη ακυρώνει στη πράξη τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι αρμόδιο να ορίζει τις Διοικήσεις Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

…και φυσικά όλα αυτά ερήμην των πολιτών της Γλυφάδας…


Καμία απάντηση από αυτούς που οφείλουν να την δώσουν!

Ωστόσο δεν μπορεί να μας περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο, οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι επιδίδονται σε έναν συνεχόμενο αγώνα δημοσιότητας για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφοδελτίων ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που βλέπουμε δημάρχους να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Με λίγα λόγια εκείνη την περίοδο οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι κοντά στον πολίτη και φυσικά είναι πολύ εύκολο να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Κάτι που αλλάζει δραματικά από την στιγμή που εκλεγεί κάποιος.

Από χθες το Newstoday προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κόκκορη, τον οποίο από την στιγμή που τους γνωστοποιήσαμε τι ακριβώς θέλουμε δεν μας τον δίνουν στο τηλέφωνο. Η παραπάνω επικρατούσα άποψη λοιπόν επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά…
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_382.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger