Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κ. Καρτάλης: Αναστολή πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και πιστωτές


Γράφει: magnesianews.gr
29/03/2011, 19:10



Θετική εξέλιξη η κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές (Φ.Ε.Κ. 1/Α/4.1.2011), σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.


Με τη συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως την 30 Ιουνίου 2011 η απαγόρευση πλειστηριασμών που έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2010 (σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν. 3858/2010) για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ από τα πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.


Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους δανειολήπτες, που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες λόγω της οικονομικής κρίσης, να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν τη καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους.


Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι με τροπολογία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, παρατάθηκε μέχρι 30 Ιουνίου 2011 (έληγε στις 3 Φεβρουαρίου 2011) η απαγόρευση πλειστηριασμών που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ανεξαρτήτως ποσού της απαίτησης.

Κ. Καρτάλης: Δέσμευση Τ. Μπιρμπίλη
για περιβαλλοντική επιθεώρηση
στην Κάρλα και Πηνειό
Με αφορμή τις εξελίξεις για το θέμα της λίμνης Κάρλας ο Κ. Καρτάλης δήλωσε «Θεωρώ θετική εξέλιξη τη δέσμευση της Υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη για την πραγματοποίηση περιβαλλοντικής επιθεώρησης στη λίμνη Κάρλα και στον ποταμό Πηνειό. Ακόμα και τώρα μπορεί να εντοπιστούν οι λύσεις που είναι αναγκαίες για τη θωράκιση της ποιότητας του λιμναίου οικοσυστήματος.

Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Θεωρώ θετικό επίσης ότι θα ελέγχονται συστηματικά οι παρόχθιες πηγές ρύπανσης.» Παράλληλα στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (29.3) κατά τη συζήτηση του θέματος «Ποιότητα πόσιμου νερού», ο Κ. Καρτάλης έθεσε το θέμα της Κάρλας προς τους προσκεκλημένους εισηγητές, τον Καθηγητή Θ. Λέκκα και Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ και τον Πρόεδρο της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης Μιχ. Ταμήλο.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι θεωρεί εσφαλμένη την παροχέτευση ακόμα και επεξεργασμένων λυμάτων σε λιμναία οικοσυστήματα Ο κ. Ταμήλος σημείωσε ότι η λίμνη Κάρλα δεν αντέχει ακόμη και τα 30 BOD (πρόκειται για τη σημαντικότερη παράμετρο μέτρησης της ισχύος της οργανικής ρύπανσης) που δεν θα πρέπει να ξεπερνώνται από τα λύματα των βιολογικών καθαρισμών. Επισημαίνεται ότι στη λίμνη Παμβώτιδα τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων καταλήγουν σε μία τάφρο εκτός λίμνης και στη συνέχεια παροχετεύονται στον ποταμό Καλαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger