Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αλ Αραμπίγια: «Εγκατέλειψε το Κάιρο ο Μουμπάρακ»


«Μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες θα ανακαλέσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε ο αιγυπτιακός στρατός, απαντώντας έτσι σε ένα από τα βασικά αιτήματα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα. «Εφυγε από το Κάιρο ο πρόεδρος Μουμπάρακ και η οικογένειά του», μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya, ωστόσο η πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Στην ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων κάνει έκκληση για να εξομαλυνθεί η καθημερινή ζωή στην Αίγυπτο. Επιπλέον, αναγνωρίζεται η μεταβίβαση των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, τονίζεται πως ο στρατός στηρίζει σθεναρά το διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ και δεσμεύεται να προστατεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια του έθνους.

Επιπλέον, επισημαίνει πως εγγυάται την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Μουμπάρακ.

Ο στρατός τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και οι περιουσίες τους λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger