Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ντοκουμέντο: αστυνομικός πυροβολεί (με δακρυγόνο) διαδηλωτή on camera στην Κερατέα

Σοβαρά επεισόδια έγιναν το βράδυ στην Λεωφόρο Λαυρίου μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ. Ένας από τους κατοίκους μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από δακρυγόνο που εκτόξευσε αστυνομικός από απόσταση 15 μέτρων.
Όπως είναι γνωστό, σε μετωπική σύγκρουση με τους άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται σχεδόν κάθε βράδυ οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο πόλεμο χαρακωμάτων, που κρατάει δύο ολόκληρους μήνες και είναι θαύμα που μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν θύματα και από τις δύο πλευρές. Όπως αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής και κατέγραψε η κάμερα του ΣΤΑΡ.
Ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στα επεισόδια τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στο πρόσωπο από δακρυγόνο που έριξε με όπλο από απόσταση 15 μέτρων σε ευθεία βολή ένας αστυνομικός των ΜΑΤ. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στα χείλια και επέμβαση στην κάτω γνάθο.
Τα σοβαρά επεισόδια στην Λεωφόρο Λαυρίου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι στην περιοχή του Οβριόκαστρου όπου σχεδιάζεται η κατασκευή ΧΥΤΑ, είχαν ήδη αρχίσει οι εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων.
Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής που αντιδρούν στην κατασκευή χωματερής συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κεντρική λεωφόρο και επιχείρησαν για ακόμη μία φορά να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή που φρουρείται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο σημείο της λεωφόρου Λαυρίου όπου υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί στο Οβριόκαστρο και φρουρείται από την αστυνομία. Στις βόμβες μολότοφ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με δακρυγόνα ενώ για ακόμη μια φορά στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχε και το ειδικό όχημα που εκτοξεύει νερό με πίεση και χημικά για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο...
από forkeratea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger