Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τι γίνετε στον βόλο ?όλον τον ποινικό κώδικα φόρτωσαν στο blog voliotaki

Μετά την αποκάλυψη του φερόμενου ως διαχειριστή του «voliotaki» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας για 10 τουλάχιστον μηνυτήριες αναφορές

Το δρόμο της Δικαιοσύνης ακολουθούν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στη «Θ», οι θιγόμενοι από διάφορα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο (blog) με την επωνυμία «voliotaki.gr», μετά την αποκάλυψη, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ταυτότητας του ατόμου που φέρεται να είναι ο διαχειριστής του.

Ρεπορτάζ: ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη του διαχειριστή, ο οποίος – ως γνωστόν – συνελήφθη μετά από το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο από την Αστυνομία προχθές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η προανάκριση συνεχίζεται. Ο ίδιος πάντως, αρνείται πως είναι ο διαχειριστής του blog, ενώ από τη Δίωξη, κατασχέθηκαν οι υπολογιστές που βρέθηκαν στον επαγγελματικό του χώρο. Παρ’ όλα αυτά από το βράδυ της Δευτέρας οι αναρτήσεις με διάφορα σχόλια στο συγκεκριμένο “blog» συνεχίζονται.

Η είδηση ωστόσο της ταυτοποίησης του διαχειριστή του blog «violotaki» οδήγησε ήδη θιγόμενους στα δικαστήρια με κατάθεση μήνυσης που δεν στρέφεται πλέον «κατ’ αγνώστων», αλλά κατά του Αντώνη Κουμιώτη.

Στην Εισαγγελία Βόλου, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν κατατεθεί 10 μηνυτήριες αναφορές που στρέφονται κατ’ αγνώστων για συκοφαντικά σχόλια, που όμως τώρα – όπως αναφέρθηκε – θα συγκεκριμενοποιηθούν μετά την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για τις μηνύσεις αυτές, η Εισαγγελία διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα τρεις άλλες μηνύσεις βρίσκονται στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Η αποκάλυψη του διαχειριστή του blog έγινε μετά από μήνυση και αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικ. Πλωμαρίτη. Ο κ. Πλωμαρίτης, μιλώντας στη «Θ», εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της έρευνας τονίζοντας ότι «αναγκάστηκε να προσφύγει στις διωκτικές αρχές λόγω των συνεχών συκοφαντικών σχολίων σε βάρος του ιδίου, αλλά και μελών της οικογένειάς του». Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Πλωμαρίτη, ότι τα όσα «προσβλητικά, ψευδή και ανυπόστατα γράφονταν στο συγκεκριμένο blog εδώ και μήνες, του προκάλεσαν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό ακόμη και την ψυχική υγεία προσφιλών του ατόμων».

Ο κ. Πλωμαρίτης εξηγεί πως αναζήτησε νομική προστασία και έτσι κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που, μέσα σε διάστημα ενάμιση περίπου μήνα, εντόπισε τα ίχνη του διαχειριστή του blog. Η αναφορά του Δημάρχου Σκιάθου είναι για συκοφαντική δυσφήμηση, στην οποία επισυνάπτεται το αναρτηθέν υλικό. Η προσφυγή του κ. Πλωμαρίτη έγινε στις διωκτικές αρχές μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο τέλος Νοεμβρίου. Η σύλληψη του κ. Αντώνη Κουμιώτη, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ως διαχειριστή του blog έγινε μετά το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο των αρχών της Θεσσαλονίκης. Η προανάκριση για την υπόθεση αυτή συνεχίζεται από την Αστυνομία.

Στη Δικαιοσύνη ήδη έχει προσφύγει, από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης. Η μήνυσή του στρεφόταν κατά του υπεύθυνου του blog «voliotaki» και παντός διαχειριστή φυσικού και ηθικού αυτουργού (χωρίς τότε να κατονομάζει). Αναφερόταν σε συκοφαντικές σε βάρος του αναρτήσεις κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Προχθές το βράδυ, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αποκάλυψης του ονόματος του διαχειριστή, όπως ανέφερε ο κ. Χ. Βούλγαρης, μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και ζήτησε την ποινική δίωξη του φερόμενου ως διαχειριστή, ονομαστικά πλέον. Στην μήνυσή του ο κ. Βούλγαρης αναφέρεται εκτενώς στις «συκοφαντικές σε βάρος του φράσεις» που αναγράφονταν σε αναρτήσεις του blog.

Την μήνυσή του όμως προσωποποιεί και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αργύρης Μποντός. Ο κ. Μποντός είχε επίσης καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου μήνυση κατά του διαχειριστή (ανώνυμα τότε) του συγκεκριμένου blog στις αρχές Οκτωβρίου, κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς στο «voliotaki» έγινε «ανάρτηση με συκοφαντικά σχόλια σε βάρος του» όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο συνδυασμό του κ. Κ. Αγοραστού. Ο κ. Μποντός χθες, περιορίστηκε να σημειώσει πως «τώρα έχει πλέον τον λόγο η Δικαιοσύνη».

Σε μήνυση όμως προτίθενται να προβούν και άλλοι θιγόμενοι από τις διάφορες συκοφαντικές, όπως κρίνουν, σε βάρος τους αναρτήσεις.

Όπως ανέφεραν στη «Θ» μήνυση θα καταθέσουν η κ. Σοφία Αποστολάκη δικηγόρος και σύζυγος του περιφερειακού συμβούλου και πρώην προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Πέτρου Σούρλα, όπως και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος αλλά και άλλοι θιγόμενοι, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Ανέφεραν πάντως χαρακτηριστικά πως η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι για αυτούς «μονόδρομος μετά τα όσα συκοφαντικά αναγράφηκαν για το πρόσωπό τους».

Από την Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προωθηθούν οι διαδικασίες με στόχο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι προκαταρκτικές έρευνες.

Πολλοί πάντως διατύπωναν χθες απορίες και ερωτήματα για την συνέχιση αναρτήσεων στο blog, μετά την παρέμβαση των διωκτικών αρχών.

Ελεύθερος ο πατέρας

Αργά χθες το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος ο Γ. Κουμιώτης, πατέρας του φερόμενου ως διαχειριστή του Voliotaki.gr, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν από διετίας καταδικαστικές αποφάσεις. Ο Γ. Κουμιώτης οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για συγχώνευση των ποινών και αναστολή εκτέλεσης καταδικαστικής απόφασης καταθέτοντας, εκπρόθεσμα έφεση.

Η έφεση αφορούσε καταδικαστική απόφαση 27 μηνών που του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Συνολικά οι δικαστικές αποφάσεις αφορούσαν καταδίκες επτά ετών, που το δικαστήριο συγχώνευσε επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 20 μηνών, που στη συνέχεια ο καταδικασθείς εξαγόρασε. Ο Γ. Κουμιώτης ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι για λόγους υγείας δεν μπορούσε να παραστεί στα δικαστήρια και δήλωσε πως δεν του είχαν γίνει γνωστές ούτε οι κλητεύσεις, αλλά ούτε και οι καταδικαστικές αποφάσεις προκειμένου να προχωρήσει εγκαίρως σε κατάθεση εφέσεων και σε άλλα ένδικα μέσα. Οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν εκκρεμότητές του ως μετόχου πλοιοκτήτριας εταιρίας με ιπτάμενα δελφίνια στη γραμμή των Β. Σποράδων. Οι αποφάσεις αυτές είχαν αποσταλεί από την Εισαγγελία Βόλου προς εκτέλεση στην Αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό η επίδοση από την Εισαγγελία είχε γίνει στο αρμόδιο γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πριν από ενάμιση μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger