Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δίκη «Πυρήνων της Φωτιάς» Επιστροφή των κατηγορουμένων στη διαδικασία με προσφυγή κατά της προέδρου

 Με προσφυγή κατά της απόφασης της προέδρου του δικαστηρίου κυρίας Μαρίας Βαρελά, η οποία αποφάσισε οι ταυτότητες των συνηγόρων και όσων παρακολουθούν την δίκη να παραμένουν στα χέρια της αστυνομίας μέχρι το πέρας της διαδικασίας, επανήλθαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι εννέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν την προσφυγή τους ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας από τους δικαστές να ακυρώσουν την απόφαση της προέδρου.
Οι συνήγοροι τους ζήτησαν επίσης εκτός από την επιστροφή των ταυτοτήτων όλων των διαδίκων και του ακροατηρίου, καθώς και την καταστροφή των στοιχείων τους που κράτησε η Αστυνομία, να δοθεί λύση και στο ζήτημα της τήρησης και δημοσίευσης πρακτικών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως συνέβαινε σε όλες τις αντίστοιχες υποθέσεις αλλά και σε άλλες δίκες.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη έως την επόμενη Δευτέρα προκειμένου να εξετάσει τα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων, ειδικά δε ως προς το δεύτερο να διερευνήσει εάν υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες για να ικανοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger