Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ...διαδικτυακών απατεώνων Πωλούσαν - υποτίθεται - προϊόντα μέσω Ιντερνετ, ωστόσο δεν τα παρέδιδαν ποτέ εαν και εισέπραταν κανονικά τα χρήματα

Διάφορες υπηρεσίες ακόμα και ...κατοικίδια "πουλούσαν " με διαδικτυακές αγγελίες, σε ανυποψίαστους χρήστες -καταναλωτές τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η αρμόδια υπηρεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα ειχε δεχθεί πολλές καταγγελίες απο χρήστες του Ίντερνετ για απατηλές αγοραπωλησίες προϊόντων, μέσω του διαδικτύου.

Τα μέλη του κυκλώματος μεσω αγγελιών σε διαφορες ιστοσελιδες πουλούσαν διάφορα προϊόντα ακόμα και υπηρεσίες.

Χρήστες του Ίντερνετ που παρασύρθηκαν κατέθεσαν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κυκλώματος χωρίς να παραλάβουν ποτέ τα προϊόντα.
Οι διευθύνσεις κατοικίας που είχαν δηλωθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήσαν ψευδείς ενώ τα προσωπικά στοιχεία ήσαν αληθινά καθώς οι δράστες τα χρησιμοποιούσαν για τις αναλήψεις.
Μετά τις καταγγελίες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών του Διαδικτύου και γενικότερα του ηλεκτρονικού εμπορίου( e-commerce), για παραβάσεις που αφορούν την πώληση προϊόντων μέσω του διαδικτύου, διενήργησε στοχευμένη ψηφιακή έρευνα.

Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής μια γυναίκα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές.
Από την έρευνα προέκυψε οτι οι δράστες ήσαν τρεις -δυο αλλοδαπές γυναίκες και ενας40αχρονος Έλληνας σε βάρος των οποιων σχηματίσθηκε δικογραφία. Τα μέλη του κυκλώματος, όπως προέκυψε δραστηριοποιουντο με την απάτη στο διαδικτιο απο το 2006 αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger