Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό κόμμα.



Μια ενδιαφέρουσα, αλλά όχι εντυπωσιακή είδηση συναντάμε σε τοπική ιστοσελίδα της Ρόδου. Σύμφωνα μ’ αυτή, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ του νησιού καταγγέλλει προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, στις εσωκομματικές εκλογές από το κυβερνητικό κόμμα.

Καταγγέλλουμε δημόσια ενεργά κι επώνυμα στελέχη που ανήκουν σε κόμματα της Δεξιάς για τη προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στα Δωδεκάνησα με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ”, αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα νωρίτερα, επιτελικά στελέχη κάποιων υποψηφίων είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι παρατηρείται προσέλευση δεξιών παραγόντων – ενεργών στελεχών και μελών της ΝΔ δηλαδή – στα εκλογικά τμήματα σε κάποιες περιοχές και συμμετείχαν στη διαδικασία.

Λέτε να πέσουμε έξω στην εκτίμησή μας ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρεθεί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ η “Αννα της φωτοτυπίας”;

***

Σχολιάζει στον λογαριασμό του στο f/b ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης:

Στον τραγέλαφο της ρευστοποίησης των κομμάτων με τη μετατροπή σε κομματικό εκλογικό σώμα όσων προσέρχονται μια ωραία πρωία και πληρώνουν 2 ή 3 ευρώ για να ψηφίσουν, τα μέλη υποκαθίστανται από τους εκάστοτε “ενδιαφερόμενους”.

Προφανέστατα ως πολίτες αυτής της χώρας, μάς αφορά ποιος θα εκλεγεί σήμερα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν μας επιτρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, από τη στιγμή που δεν ανήκουμε στον συγκεκριμένο χώρο.

Με δεδομένα αυτά, το σημερινό κύριο άρθρο της Καθημερινής, που καλεί όσους “αισθάνονται ότι τους αφορά” να πάνε να ψηφίσουν, θα μπορούσε να είναι σοβαρά παρεξηγήσιμο. Ένα σύστημα που τείνει να γίνει καθεστώς θα μπορούσε ίσως να επιχειρήσει το αδιανόητο: να ελέγξει την ηγεσία του αντιπάλου του.

Γι’ αυτό και οι κομματικές διαδικασίες θα πρέπει να αποκατασταθούν με στοιχειώδεις δικλείδες ασφαλείας, όσο και αν αυτό είναι αντιδημοφιλές στους κήρυκες της μεταδημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger