Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Ζέττα Μακρή: Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων της Μαγνησίας Σκοπελου

 Με την υπογραφή σχετικής απόφασης (ΦΕΚ 5710/ Τεύχος Β/ 15.10.2024) από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στην τροποποίηση της κατάταξης σε αξιολογικές κατηγορίες σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια, μεταξύ αυτών και του Ν. Μαγνησίας.

 

Συγκεκριμένα, για τον Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τις προτάσεις των ενδιαφερομένων σχολείων, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας καθώς και την σύμφωνη γνώμη της ΟΛΜΕ, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε στην εισήγηση της παρακάτω αναμοριοδότησης, η οποία και έγινε δεκτή από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ:

 

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου σε κατηγορία Θ

Γυμνάσιο Σκοπέλου σε κατηγορία ΙΑ

Εσπερινό Γυμνάσιο Σκοπέλου (ΦΕΚ Ίδρυσης 3740/ΤΒ/2024) σε κατηγορία ΙΑ

Γενικό Λύκειο Σκοπέλου σε κατηγορία ΙΑ

ΕΠΑΛ Σκοπέλου σε κατηγορία ΙΑ

 

Οι τροποποιήσεις στην αναμοριοδότηση των παραπάνωσχολικών μονάδων αποτελούσαν εύλογο αίτημα των εκπαιδευτικών και ήταν επιβεβλημένες καθώς, λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων και της μεγάλης δυσκολίαςστην πρόσβασή τους, θα συντελέσουν στην εύρυθμηλειτουργία τους και στην απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μαθημάτων. 

 

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή δήλωσε ότι: «η ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως δυσπρόσιτες και την αναμοριοδότηση προς τα πάνω απομακρυσμένων σχολείων ήταν το αποτέλεσμα στενής, συστηματικής και στοιχειοθετημένης συνεργασίας των τοπικών ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας. Οι συνεργασίες αυτές καταδεικνύουν, στην πράξη, τηνυποστήριξη και την ενίσχυση των σχολείων σε περιοχές με ιδιαιτερότητες προσβασιμότητας, με κύριο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης, και την μείωση της σχολικής διαρροής».

 

 



Πολιτικό Γραφείο
Ζέττας Μ. Μακρή

Στοιχεία Επικοινωνίας :

Κωνσταντά 129, 383 33 Βόλος
Τηλ.: 2421042082 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger