Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Σκιάθος και Σκόπελος στους δημοφιλείς προορισμούς για τον Δεκαπενταύγουστο


Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό σύμφωνα με τα στοιχεία προ-κρατήσεων για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και του Δεκαπενταύγουστου, καθώς υπάρχει αύξηση σε αφίξεις και πληρότητα στα ξενοδοχεία.

Όπως ανέφερε στο newsbomb.gr ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας τα ποσοστά προ-κρατήσεων είναι αρκετά υψηλά σε 29 δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Airbnb, σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες επισκέπτες (48%) λένε ότι το να μπορούν να χωρέσουν όλη την οικογένειά τους σε ένα μέρος είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πραγματοποιούν κρατήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Ταυτόχρονα, το 64% λέει ότι οι παροχές όπως οι κουζίνες, οι χώροι εργασίας και οι αυλές είναι σημαντικές όταν πραγματοποιούν κρατήσει. Σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, το να έχουν οι εκδρομείς περισσότερο εξωτερικό χώρο είναι προτεραιότητα για τις οικογένειες αυτό το καλοκαίρι, με τις αναζητήσεις για υπαίθριες παροχές όπως πισίνες και μπάρμπεκιου να αυξάνονται κατά 13,7% για οικογενειακά ταξίδια των Ελλήνων χρηστών.

Οι προ-κρατήσεις για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, στους 29 δημοφιλείς προορισμούς βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, άνω του 90% καταγράφονται οι προ-κρατήσεις στην Σκιάθο, Κύθνο, Ίος, Σίφνος, Μήλος, Αμοργός, Φολέγανδρος, Παξούς και Μονεμβασιά για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, άνω του 90% προ-κρατήσεις καταγράφονται στην Τήνο, Σύρο, ΣκιάθοΣκόπελο, Ύδρα, Σπέτσες, Άνδρο, Κύθνο, Αίγινα, Νάξο, Ίο, Σίφνο, Σέριφο, Μήλο, Αμοργό, Φολέγανδρο, Παξούς, Κεφαλονιά. Κέρκυρα, Ρόδο, Καλαμάτα και Μονεμβασιά.

Αυξημένη η ζήτηση για τα ελληνικά νησιά

Στα ύψη βρίσκεται η ζήτηση για Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και υπάρχει σοβαρή ένδειξη ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Σκιάθος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αγγίζει το 96% και την εβδομάδα του 15Αυγουστου το 97% στην πλατφόρμα Airbnb. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 6 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 1.269€ για τον Ιούλιο και από 790€ για την εβδομάδα του 15Αυγουστου.

Σκόπελος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αγγίζει το 84% και την εβδομάδα του 15Αυγουστου το 94% στην πλατφόρμα Airbnb. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 6 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 950€ για τον Ιούλιο και από 825€ για την εβδομάδα του 15Αυγουστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger