Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Σκοπέλου παρουσιάζει την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 20:30, στον πολυχώρο Ορφέας, στη Χώρα της Σκοπέλου το βιβλίο του Πάνου Σκοτινιώτη,


«Μαγνησία και Πολιτική 
εν καμίνω, 1934-1967. Ανατομία της κάλπης και Μετασχηματισμοί».

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, Άγγελο Ξηντάρη, ο οποίος θα προλογίσει επίσης την εκδήλωση. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα νησιά των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα στη Σκόπελο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, με πρόλογο του αείμνηστου, ομότιμου καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου, ενώ το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ο Βολιώτης εικαστικός-καθηγητής Αλέξανδρος Ψυχούλης. Πρόκειται για πρωτότυπη μελέτη, καρπό μιας ιδιαίτερα απαιτητικής και εμπεριστατωμένης έρευνας. Στις 700 σελίδες του βιβλίου, με τους 411 πίνακες, τα 12 διαγράμματα και τις 103 φωτογραφίες, ξετυλίγεται ‒μέσα από τις μεταβολές της εθνικής ιστορίας‒ η πολιτική και εκλογική ιστορία της Μαγνησίας από τα τέλη του Μεσοπολέμου έως τη δικτατορία των συνταγματαρχών και συμπυκνώνονται οι οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές. Είναι ένα βιβλίο αναφοράς για τη Μαγνησία,  η υποδοχή του οποίου από το αναγνωστικό κοινό υπήρξε ιδιαίτερα θερμή. Το ίδιο θερμή υπήρξε η υποδοχή του από διακεκριμένους πολιτικούς επιστήμονες και ιστορικούς, ενώ εξαιρετικά κολακευτικές είναι οι βιβλιοκριτικές που είδαν το φως της δημοσιότητας σε κεντρικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βιβλίο θα διατίθεται στον χώρο της εκδήλωσης, σε τιμή προσφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger