Σάββατο 27 Απριλίου 2024

“Φακελάκηδες” γιατροί και ο Ρουβίκωνας




Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την καταγγελία της οικογένειας του Γιάννη Καλλιάνου, ότι έδωσαν «φακελάκι» 500 ευρώ σε γιατρό που είχε αναλάβει, την θεραπεία του πατέρα του νεοδημοκράτη βουλευτή. Από την πλευρά του ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας γιατρός του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ κάνει λόγο για “ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του” και προσφεύγει στην “δικαιοσύνη”.

Φυσικά άκρια δεν πρόκειται να βρεθεί αφού σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν μάρτυρες και μάλλον ο γιατρός Ι.Κ που καταγγέλλεται θα δικαιωθεί από την δικαστική ετυμηγορία.

Δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα. “Φακελάκια” υπήρχαν και θα υπάρχουν, με τους δικαστές να το “κατανοούν”.

Χαρακτηριστική περίπτωση όταν μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο ιατρείο του καθηγητή του Ιπποκρατείου, Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, να παίρνει «φακελάκι» από καρκινοπαθή. Ηταν μια ενέργεια με συμβολική κατά βάση σημασία.

Η συνέχεια γνωστή. Οι δικαστές “μας”, απέδωσαν δικαιοσύνη καταδικάζοντας σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή το μέλος του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο γραφείο του γιατρού, ώστε “να σταλεί με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία!“, όπως ζήτησε η γυναίκα του γιατρού που ήταν και συνήγορος πολιτικής αγωγής στην δίκη.

Ποιο άραγε είναι το μήνυμα που δίνουν οι δικαστές όταν επιτρέπουν σε έναν φακελάκια γιατρό να συνεχίζει να εργάζεται ενώ καταδικάζουν έναν αντιεξουσιαστή για την αντίδραση του απέναντι στον “φακελάκια”;

Μια όμως και μιλάμε για δικαστικές αποφάσεις στον χώρο της υγείας, να θυμίσουμε το τεράστιο σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν που είχε προηγηθεί. Ο πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης που κατηγορούταν για τα μύρια όσα εισέπραξε ποινή κάθειρξης 7 ετών, με αναστολή και επέστρεψε ελεύθερος στο σπίτι του!

“Θα πρέπει να είναι κάποιος εντελώς αφελής και να μην πιστεύει ότι την ασυλία που απολάμβανε τόσα χρόνια είτε για τις τεράστιες μίζες που φέρεται να εισέπραξε, είτε για την προκλητική διασπάθιση δημόσιου χρήματος, την οφείλει σε δωροδοκίες υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων.

Αν δηλαδή ο Α. Μαρτίνης «ανοίξει το στόμα του» μπορεί να «κάψει» πολλά πολιτικά στελέχη και φυσικά αυτό το «χαρτί» του δεν θα το αφήσει αναξιοποίητο“, σημειώναμε τότε σε ανάρτησή μας.

Το σκεπτικό των δικαστών οι οποίοι επέβαλλαν την ποινή με αναστολή στον Αντρέα Μαρτίνη ήταν ότι μπορεί να ξέπλυναν κάποια εκατομμυριάκια “βρόμικα” μάρκα, αλλά έχουν το ελαφρυντικό “του πρότερου εντίμου βίου” και έτσι δεν πρέπει να βρεθούν στην φυλακή. 
Λογικό είναι λοιπόν να πανηγυρίζει για την δικαστική απόφαση ο συνήγορος του Μαρτίνη, Θεόδωρος Μαντάς και να δηλώνει: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Πλεονασμός θα είναι να μπούμε στην διαδικασία να αναφέρουμε πόσα άτομα οδήγησαν στην φυλακή οι δικαστές με κατασκευασμένες από τους ασφαλίτες κατηγορίες, χωρίς να πάρουν υπ’ όψιν τους ότι είχαν καθαρό ποινικό μητρώο;

καταδικάστηκε το μέλος του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο γραφείο του γιατρού που έπαιρνε φακελάκια από καρκινοπαθή. Η γυναίκα του γιατρού που ήταν και συνήγορος πολιτικής αγωγής σήμερα στην δίκη, στην αγόρευση της ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει την τρομοκρατική οργάνωση του Ρουβίκωνα και να

και είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μέλη του Ρουβίκωνα.χειρούργος Γιώργος Θεοδωρόπουλος

που πήρε τρεις φορές φακελάκι από άπορο καρκινοπαθή.

για να τον χειρουργήσει δεν προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Ειδικά όταν άκουσαν τον φακελάκια καθηγητή  ιατρό, να ισχυρίζεται πως δεν ήταν καρκινοπαθής ο ασθενής από τον οποίο ζήτησε φακελάκι! Ωσάν να ήταν νόμιμο στους μη καρκινοπαθείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger