Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά και σε όλους τους Παλαιστίνιους αγωνιστές

 

Στα πλαίσια του διεθνούς μήνα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλά μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε πρόσφατη δήλωση του Αμπνταλλά για την Αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης στους σιωναζιστές κατακτητές.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΖΟΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ (25/2/2024)

Αγαπητοί/ες Φίλοι/ες, Αγαπητοί/ες Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Εδώ και πάνω από τεσσεράμισι μήνες, ο παλαιστινιακός λαός, με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες του, αντιμετωπίζει μια μαζική γενοκτονική επίθεση στη Γάζα και τις, όχι λιγότερο θανατηφόρες, στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, όπου οι ρατσιστές άποικοι και οι στρατιώτες του κατοχικού στρατού επιδίδονται καθημερινά στις χειρότερες ακρότητες, με σκοπό να εντείνουν ακόμη περισσότερο την αποικιοποίηση και να κάνουν αφόρητες τις συνθήκες ύπαρξης για την πλειονότητα των λαϊκών μαζών. Αυθαίρετες συλλήψεις, δολοφονίες ακτιβιστών, καταστροφές κατοικιών και άλλες βιαιοπραγίες γίνονται όλο και περισσότερο η καθημερινή μοίρα όλων των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Δύσης, φυσικά, παίρνουν θέση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο πλευρό της σιωνιστικής οντότητας, ενορχηστρώνοντας μια προπαγανδιστική εκστρατεία, δικαιολογώντας και υποστηρίζοντας αυτόν τον εγκληματικό σιωνιστικό πόλεμο, διαβάλλοντας ολημερίς τις κύριες δυνάμεις που αντιστέκονται και κυρίως ποινικοποιώντας εδώ [στη Γαλλία], κάθε πρωτοβουλία αλληλέγγυα με τον αγώνα των παλαιστινιακών λαϊκών μαζών και των μαχόμενων πρωτοποριών τους.

Η ιμπεριαλιστική αστική τάξη σε αυτή τη χώρα, τη στιγμή ακριβώς που γιορτάζει την πανθεονοποίηση ενός ηρωικού προσώπου της Αντιφασιστικής Αντίστασης [του Μισάκ Μανουσιάν] επικαλείται ξεδιάντροπα το «δικαίωμα νόμιμης αυτοάμυνας» του σιωνιστή κατακτητή απέναντι στην Αντίσταση του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος.

Σπάνιες είναι οι φωνές στη σοσιαλδημοκρατική διανόηση που υπενθυμίζουν στους αυλοκόλακες του συστήματος ότι ο αποικιοκράτης κατακτητής δεν έχει καμία νομιμότητα. Η κατοχή και ο κατοχικός στρατός με όλα όσα σπέρνουν στο πέρασμά τους είναι εξ ολοκλήρου παράνομοι. Αντίθετα, η Αντίσταση στον κατακτητή σε όλες της τις μορφές είναι η πιο νόμιμη και ευγενής έκφραση του «δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση».

Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος αυτή τη νομιμότητα όταν στο μυαλό του έχει κρατήσει μια ιδιαίτερη θέση για τον στρατάρχη Πετέν [Pétain] ή τον άλλο, όχι λιγότερο απεχθή, στρατάρχη Μπιγκό [Bugeaud, γενικός κυβερνήτης και σφαγέας της Αλγερίας]…

Οπότε, αγαπητοί/ες Φίλοι/ες, αγαπητοί/ες Σύντροφοι και Συντρόφισσες, ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι η ενεργητική διεθνής αλληλεγγύη αποδεικνύεται αναγκαίο όπλο στον αγώνα ενάντια στην αποικιοποίηση δια των εποικισμών, που συνεχίζεται πάντα στην Παλαιστίνη, και [στον αγώνα έναντια] στον γενοκτονικό πόλεμο με τον οποίο συνδέεται άρρηκτα. Σε συνάρτηση με αυτήν την ενεργητική αλληλεγγύη μπορούμε να συμμετέχουμε στις αλλαγές του συσχετισμού δυνάμεων εδώ στην κοιλιά του ιμπεριαλιστικού κτήνους και αλλού στη διαδικασία οικοδόμησης του «ιστορικού κοινωνικού μπλοκ», του συνολικού πλαισίου και δυνητικού υποκειμένου του κινήματος εθνικής απελευθέρωσης. Φυσικά, καταλαβαίνετε ότι εξ αιτίας της δικής σας ενεργητικής αλληλέγγυας κινητοποίησης οι «εκπρόσωποι του κεφαλαίου» αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να άρουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Με άλλα λόγια, παρόλη αυτή τη διαδικασία εκφασισμού που εξελίσσεται σε αυτή τη χώρα [τη Γαλλία], το απλό γεγονός ότι αναλαμβάνονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο διεθνές πεδίο συμβάλλει, κατά κάποιο τρόπο, στην ενίσχυση της «σύγκλισης των αγώνων» και στην οικοδόμηση του «ιστορικού κοινωνικού μπλοκ» με προοπτική τη συνειδητοποίησή του ως ενεργό πολιτικό υποκείμενο…

Αν η ιμπεριαλιστική αστική τάξη γιορτάζει αυτές τις μέρες την πανθεονοποίηση του Μανουσιάν ακριβώς μετά την ψήφιση του «νόμου για τη μετανάστευση», αυτό γίνεται διότι επιδιώκει πάνω απ’ όλα να διαγράψει και να θάψει τις αξίες που ενσαρκώνονται στον αγώνα και στο μαρτύριο όλων των Αντιστασιακών όπως ο Μανουσιάν.

Αγαπητοί/ες Φίλοι/ες, Αγαπητοί/ες Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Από την αρχή του εικοστού αιώνα μέχρι τις μέρες μας, ο παλαιστινιακός λαός δεν σταμάτησε ποτέ να πολεμά το σιωνιστικό σχέδιο της εποικιστικής αποικιοποίησης. Πολλές δεκαετίες αγώνων, θυσιών και δεινών έχουν σφυρηλατήσει το παλαιστινιακό. Είναι στα βαθύτερα επίπεδα της ταυτότητάς του. Οι χιλιάδες μάρτυρες και κρατούμενοι/ες καθώς και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα στρατόπεδα, στην Παλαιστίνη και στις γειτονικές χώρες, συνέβαλαν στη σημαντική περιπλοκή των συνθηκών ύπαρξης του παλαιστινιακού λαού και κατά συνέπεια των αντικειμενικών συνθηκών της Αντίστασής του.

Πράγματι, μόνο στο συνολικό πλαίσιο αυτής της «ιστορικής Αντίστασης» επιβεβαιώνεται και ευδοκιμεί η οικοδόμηση του αντισιωνιστικού πολιτικού υποκειμένου και ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη δυναμική διάρθρωση των συνιστωσών του καθώς και διάφορους παράγοντες που δομούν τη «συλλογική βούληση» για την προώθηση της αντιαποικιακής (αντισιωνιστικής, αντιιμπεριαλιστικής) δράσης. Μόνο υπό το πρίσμα όλης αυτής της διαδρομής μπορούμε σήμερα να καταλάβουμε γιατί «η Παλαιστίνη δεν γίνεται παρά να νικήσει» παρότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία στον συσχετισμό δυνάμεων: δηλαδή, από τη μια πλευρά η σιωνιστική οντότητα, αυτή η οργανική προέκταση του δυτικού ιμπεριαλισμού, κι από την άλλη οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες που για περισσότερο από έναν αιώνα γίνονται λαός και συνεχίζουν να γίνονται στις μέρες μας, μέσα στη δυναμική ενός αγώνα του οποίου τα διακυβεύματα ξεπερνούν κατά πολύ τον χώρο της ιστορικής Παλαιστίνης. Αυτός ο λαός που του έλαχε να αναλάβει τα καθήκοντα που ιστορικά αναλογούν στο σύνολο των αραβικών μαζών, ειδικά εκείνων του αραβικού Μασρέκ, βρέθηκε εδώ και πάνω από έναν αιώνα έκθετος σε έναν κλοιό εποικιστικής αποικιοποίησης ειδικού τύπου, που τον εμπόδισε να συγκροτηθεί κοινωνικά, όπως κάθε άλλος πληθυσμός στην περιοχή, μέσω της διαλεκτικής της πάλης των τάξεων στο πλαίσιο ενός αποικιακού τρόπου παραγωγής παραδοσιακού τύπου.

Αυτός ο λαός οδήγησε σε αποτυχία όλη την αποικιοκρατική πολιτική του εποικισμού που εφαρμόζεται για πάνω από έναν αιώνα από την σιωνιστική έκφραση της ιμπεριαλιστικής Δύσης. Η εθνοκάθαρση της γης της Παλαιστίνης και των ανυπότακτων κατοίκων της είναι κάτι παραπάνω από αποτυχία. Πάνω από το ήμισυ του παλαιστινιακού λαού ζει σήμερα στην ιστορική Παλαιστίνη. Το σιωνιστικό κίνημα δεν κατάφερε ποτέ κι ούτε θα καταφέρει ποτέ να σπάσει την ακράδαντη θέληση των γυναικών και των ανδρών, των νέων και των λιγότερο νέων Παλαιστίνιων, να αγωνιστούν σε όλα τα μέτωπα για να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη, όλη την Παλαιστίνη. Αυτή η ιστορική Αντίσταση που είναι βαθιά ριζωμένη στη συλλογική μνήμη αναζωογονεί ακατάπαυστα την παλαιστινιακή ταυτότητα.

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες, Αγαπητοί/ες Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Παρά την μεγάλης κλίμακας γενοκτονική επίθεση εναντίον της Γάζας αυτές τις μέρες όπου, εκτός από τις δεκάδες και δεκάδες χιλιάδων μαρτύρων και τραυματιών, προστίθεται η τρομερή γενικευμένη καταστροφή όλου του κατοικήσιμου χώρου στη Γάζα, η Αντίσταση παραμένει ακλόνητη και οι λαϊκές μάζες την προστατεύουν και την ενστερνίζονται…

Η Γάζα δεν θα υψώσει ποτέ τη λευκή σημαία της συνθηκολόγησης… Ούτε οι σιωνιστές ούτε καμία εγκληματική δύναμη θα καταφέρουν ποτέ να συντρίψουν τη θέληση της Αντίστασης στη Γάζα.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι από τα σπλάχνα αυτών των προσφυγικών καταυλισμών της Γάζας, της Δυτικής Όχθης, της Ιορδανίας και του Λιβάνου προέκυψε η παλαιστινιακή ιστορική μαχητική φράση: οι Φενταγίν. Αυτή η Αντίσταση στη γενοκτονική επίθεση είναι περισσότερο από ποτέ ανθηρή και φέρει την υπόσχεση των Φενταγίν…

Είθε να ανθίσουν χίλιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης και της πολλά υποσχόμενης Αντίστασής της!
Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους μέσα στις σιωνιστικές φυλακές και στα κελιά απομόνωσης στο Μαρόκο, στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στις Φιλιππίνες και όπου αλλού στον κόσμο.
Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη στους νέους προλετάριους των εργατικών συνοικιών!
Ο καπιταλισμός δεν είναι άλλο παρά βαρβαρότητα, τιμή σε όλους και όλες που τον αντιμάχονται με την ποικιλομορφία των εκφράσεών τους!
Μαζί Φίλοι/ες, Σύντροφοι και Συντρόφισσες, και μόνο μαζί θα νικήσουμε!
Η Παλαιστίνη θα Ζήσει και η Παλαιστίνη σίγουρα θα Νικήσει!
Σε όλους εσάς, Συντρόφοι, Συντρόφισσες και φίλοι/ες μου, τους πιο θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς μου.

Ο σύντροφός σας Ζορζ Αμπνταλλά

Πηγή: Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger