Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ» Απειλούν με βίαιη έξωση άνεργη και απαιτούν να τους πει και ... συγγνώμη

«Να απολογηθεί για την αναστάτωση» καλείται η γυναίκα, με αντάλλαγμα «να μπορεί να μπαίνει στο σπίτι της»

Οι κινητοποιήσεις που προκάλεσαν «αναστάτωση» στην εταιρεία
Οι κινητοποιήσεις που προκάλεσαν «αναστάτωση» στην εταιρεία
Χτες η κα Ελίζα, που το σπίτι της στην Κυψέλη (Υακίνθου 6-8) πλειστηριάστηκε για χρέος ύψους 40.000 ευρώ, δέχτηκε τηλέφωνο από την εταιρεία στην οποία κατέληξε το ακίνητο μετά τον πλειστηριασμό.

Εκπληκτη, άκουσε στην άλλη γραμμή της τηλεφωνικής γραμμής να της συστήνεται κάποιος ...general manager της εταιρείας «Νea Εlectra & NEG Properties IKE» (τα στοιχεία του είναι γνωστά στην εφημερίδα μας).

Ο εν λόγω, με περίσσιο θράσος, απαίτησε ...συγγνώμη από το θύμα του πλειστηριασμού, επειδή «προκάλεσε αναστάτωση στην εταιρεία» λόγω της κινητοποίησης και της δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Εκβιάζοντάς την, μάλιστα, της έκανε γνωστό ότι αν ζητήσει συγγνώμη, η εταιρεία θα της επιτρέψει να μπαίνει στο σπίτι της (!) για 6 μήνες, όσο αυτή θα διεξάγει εργασίες, παρότι έτσι κι αλλιώς θα προβεί άμεσα στη βίαιη έξωση της άνεργης γυναίκας.

Ποια ήταν η «αναστάτωση» που προκάλεσε στην εταιρεία η κα Ελίζα;

Εχουμε και λέμε:

Το καλοκαίρι του 2022 στον Σύλλογο Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας έφτασε καταγγελία ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας σε άνεργη, πρώην έμπορο στην πλατεία Κυψέλης.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος μαζί με την ΟΒΣΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο συμβολαιογραφείο όπου θα διεξαγόταν ο πλειστηριασμός, στην οδό Καποδιστρίου 8 στα Εξάρχεια, αλλά η συμβολαιογράφος, αρνούμενη να συναντηθεί με την άνεργη και τους εκπρόσωπους του Συλλόγου της, την παρέπεμψε στα γραφεία της «doValue» στο Μοσχάτο.

Εκεί, οι εκπρόσωποι της γνωστής εταιρείας παρέδωσαν εκ των υστέρων μαθήματα στην κα Ελίζα όπως γιατί δεν μπήκε στη ρύθμιση για ευάλωτα νοικοκυριά, παρ' όλες τις προσπάθειες που η ίδια είχε κάνει και είχαν αποβεί άκαρπες, αφού η εταιρεία απαιτούσε «μπροστά» τα 30.000 ευρώ από τα 40.000 που ήταν η εναπομείνασα οφειλή, πράγμα φυσικά ακατόρθωτο για μια άνεργη γυναίκα.

Στις 10/3/2023 πήγε στο σπίτι της κας Ελίζας δικαστικός αντιπρόσωπος, συνοδεία αστυνομικού, για να προχωρήσει στην έξωση. Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου των επαγγελματιών της Αθήνας και φορέων της γειτονιάς, ο δικαστικός τράπηκε σε φυγή και απείλησε ότι θα επιστρέψει τέλη Μάρτη.

Μάλιστα, την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική μαχητική συγκέντρωση στους δρόμους της Κυψέλης.

Τώρα λοιπόν «οι δολοφόνοι επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος», εξαπολύοντας απειλές και απαράδεκτες αξιώσεις, όπως τα παραπάνω, ώστε και ξεσπιτωμένη να μείνει η γυναίκα και «να το βουλώσει», να μη διεκδικεί το δίκιο της.

«Ολοι σε ετοιμότητα. Ολη η Κυψέλη και η Αθήνα στο πόδι. Στην οδό Υακίνθου 6-8 είναι το σπίτι όλων μας», διαμηνύουν σωματεία και φορείς της Αθήνας, απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις.

Κάθε σπίτι που κινδυνεύει, να γίνει το δικό μας

Στο μεταξύ, η «doValue» αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναβολή πλειστηριασμού και ρύθμιση δόσεων δανείου μέσα σε 15 μέρες χωρίς προκαταβολή, μπροστά στην αποφασιστικότητα του εργαζόμενου λαού και των φορέων του, που τη Δευτέρα κινητοποιήθηκαν μαζικά και δυναμικά για να σώσουν το σπίτι μιας λαϊκής οικογένειας από τη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φορείς που οργάνωσαν την κινητοποίηση - το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, η Ομάδα Γυναικών Δήμου Δέλτα (μέλος της ΟΓΕ), η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και Συνταξιουχικές Οργανώσεις - «η συμπαράσταση και αλληλεγγύη έγιναν ασπίδα προστασίας προς την οικογένεια της οποίας η κατοικία θα έβγαινε σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Αποδείχθηκε στην πράξη για άλλη μια φορά ότι το οργανωμένο κίνημα είναι η ασπίδα του λαού στην επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια. Ο αγώνας μας είναι το όπλο μας ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις, τις προηγούμενες και τη σημερινή, που με τους νόμους τους ανοίγουν τον δρόμο στα κοράκια των funds για να αρπάξουν τις κατοικίες του απλού λαϊκού κόσμου. Κάθε σπίτι που κινδυνεύει, να γίνει το δικό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger