Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη ρύθμιση που  καταργεί το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης!

 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω αντιδραστικής ρύθμισης,  με διοικητικά μέτρα προς τους Δήμους, περιορίζει τα δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ανάμεσα στα άλλα, καταργεί το δικαίωμά τους να θέτουν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Επίσης, βάζει επιπλέον εμπόδια και στη διεξαγωγή των ψηφοφοριών.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Κυβέρνησης, εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια θωράκισης των Τοπικών Αρχών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να υλοποιούνται οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και να μη συζητιούνται στα Δημοτικά Συμβούλια τα λαϊκά προβλήματα.

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, κινείται άλλωστε, στην κατεύθυνση που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του ΠΑΣΟΚ κ.τλ., οι οποίες προώθησαν την πλήρη ευθυγράμμιση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών με την κεντρική κρατική διοίκηση, ώστε να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι στόχοι της ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου ζητά να εισαχθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου αυτή η απαράδεκτη πρακτική και το Σώμα να λάβει απόφαση-ψήφισμα που θα κοινοποιηθεί στο ΥΠΕΣ, την ΚΕΔΕ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με το οποίο θα

- Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα την εν λόγω νομοθετική διάταξη και

- Ενημερώνουμε, ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε και να υλοποιήσουμε αυτές τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης.

 

                                                                                            Σκόπελος, 24/06/2022

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αναγνώστου Γεώργιος

Κατσάρης Δημήτριος

Ξηρογιάννης Ιωάννης

Ρόδιος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger