Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Στρατηγοί του καναπέ


Γράφει ο mitsos175  

Κάποιοι στρατηγοί του καναπέ που πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα αλλάξει τους επόμενους μήνες υπέρ των ναζί, θα πιάσουν πάλι «κουβά». Αν οι Ουκρανοί στρατηγοί συνεχίσουν να ταΐζουν τα Ρωσικά κανόνια με στρατιώτες με τον ίδιο ρυθμό, δε θα μείνει κανείς να κάνει αντεπίθεση. 100 νεκρούς τη μέρα παραδέχεται ως απώλεια το Κίεβο, αλλά οι νεκροί τραυματίες αιχμάλωτοι κλπ, είναι μάλλον δεκαπλάσιοι. Μόνο στη Μαριούπολη χάθηκαν 15.000 Ουκρανοί ενώ είναι έτοιμοι να κυκλωθούν άλλες 10.000 στο Σεβεροντόνετσκ. Εκεί οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το δρόμο ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων. «Ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν στην πόλη Borovskoe στα νότια της πόλης. Οι Τσετσενικές μονάδες ισχυρίστηκαν ότι εισήλθαν στα περίχωρα της πόλης Lisichansk».

«Ένα από τα κύρια πεδία μάχης στο Donbass είναι το μέτωπο κατά μήκος της γραμμής Seversk-Soledar-Bakhmut-Toretsk. Οι κοινές δυνάμεις Ρωσίας, DPR και LPR προχωρούν από τα ανατολικά. Έχουν ήδη κόψει τον δρόμο μεταξύ Μπαχμούτ και Λισιτσάνσκ στην Μπελογκορόβκα και στο Ναχόρνοε... Στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, οι σκληρές μάχες για την Avdeevka συνεχίζονται. Οι γραμμές του μετώπου στην περιοχή παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες από το 2015. Το τάγμα DPR Somalia και άλλες μονάδες που υποστηρίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στα ανατολικά προάστια της Avdeevka από το Novoselkovki-2 και το Novobakhmutovka Την ίδια ώρα οι Ρώσοι προχωρούν από ΝΑ στο χωριό Σπαρτάκ. Οι συγκρούσεις έφτασαν μέχρι τη βιομηχανική ζώνη, που εδώ και 8 χρόνια είναι πεδίο σφοδρών συγκρούσεων».

Όμως μεγάλη μάχη δόθηκε στην πόλη Krasny Liman (Κόκκινη Εκβολή) στα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Το Krasny Liman είναι μια από τις πρώτες πόλεις που καταλήφθηκαν από τον Ουκρανικό στρατό με σφοδρές μάχες τον Ιούνιο του 2014 το οποίο το ονόμασε Liman.

«Οι συγκρούσεις στην περιοχή ξεκίνησαν ξανά πριν από εβδομάδες, όταν ο Ρωσικός στρατός πλησίασε τα κοντινά χωριά και ανέλαβε τον έλεγχο της Γιαμπόλ. Εν μέσω σκληρής αντίστασης των Ουκρανικών μονάδων, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας εισήλθαν στο Krasny Liman από το βορρά στις 23 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των μαχών, δύο γέφυρες στον ποταμό Seversky Donets καταστράφηκαν. Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Στις 26 Μαΐου, ο Ρωσικός στρατός διεκδίκησε τον έλεγχο του Krasny Liman. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναγνώρισαν την απώλεια. Οι επιχειρήσεις καθαρισμού συνεχίζονται στα χωριά και τα δάση στα νότια της πόλης…

Η ρωσική διοίκηση πιθανότατα δεν θα συνεχίσει τις ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, αλλά θα συγκεντρώσει δυνάμεις για επιχειρήσεις στην περιοχή Severodonetsk-Lisichansk, όπου η Ουκρανική ομάδα περίπου 10.000 στρατιωτών παραμένει αποκομμένη από τις κύριες οδούς εφοδιασμού…»

Οι Ρώσοι προσάρμοσαν τις τακτικές τους, ενώ ακόμα και όταν καταλάβουν όλο το Ντομπάς δεν θα αφήσουν τους Ουκρανούς να ανασυγκροτηθούν και να κάνουν αντεπιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger