Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Βόλος: Πανελλαδική κινητοποίηση για ζωή το Σάββατο 26 Ιουνίου


 Την περασμένη Κυριακή 13 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την μεγαλειώδη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου στο εργοστάσιο της Lafarge/ΑΓΕΤ κατά της καύσης απορριμμάτων και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου, η οποία και χτυπήθηκε βίαια από τις δυνάμεις καταστολής.

Ένα μήνα μετά ακολούθησε και ο θάνατος του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου, ο οποίος την επομένη (14/6) είχε δεχθεί απρόκλητη επίθεση από ομάδα αστυνομικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης έξω από τα δικαστήρια.

«Όταν η τυραννία γίνεται νόμος, η ανατροπή γίνεται καθήκον! Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία»! Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και με αίτημα να «φύγει η Lafarge για να ζήσουμε εμείς», ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών καλεί το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. σε πανελλαδική κινητοποίηση (συγκέντρωση και πορεία) στο Νοσοκομείο Βόλου. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί «τι κάναν στον Βασίλη» και ζητάει την άμεση παύση όλων των διώξεων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι το πολιτικό-κοινωνικό της σχέδιο είναι η εμπέδωση του φόβου, της ανασφάλειας και της κρατικής καταστολής. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο των καταστροφικών επιχειρηματικών επενδύσεων στο όνομα της “παραγωγικής ανασυγκρότησης”, η ΝΔ “πουλάει” το ρεαλισμό της συνέχειας και κλιμάκωσης αυτών των κατευθύνσεων {…} Το σύνθημά μας είναι “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της τάξης μας, των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας. Να τους ανατρέψουμε! “Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα”. Βασίλειος Μάγγος, Παρών!», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πρωτοβουλία Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων καθώς και αρκέτες ακόμη συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα.

Στην τελική ευθεία προς την πανελλαδική κινητοποίηση ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων διοργανώνει την Παρασκευή 18/6, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου ανοιχτή εκδήλωση όπου θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό από τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα ακολουθήσει και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης. Τέλος, το πρωί της περασμένης Κυριακής 13/ πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο μονοπάτι του αγώνα, στην διαδρομή «Βασίλης Μάγγος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger