Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 2,5 εκατομυρια ...δρομος.

Ο επαρχιακος δρομος Σκοπελου -Ελιους-Γλωσσα-Λουτρακι σχεδιαστηκε ,,χαραχθηκε και εγινε η διανοιξη απο τη ΜΟΜΑ (μοναδα στρατου που υπηρετουσαν και πολιτες) και ολοκληρωθηκαν οι εργασιες το 1964. Υπηρχε ενα αρχικο

τμημα καροδρομος απο Σκοπελο-Σταφυλο-Αγνωντα, που συνεδεε τη χωρα της Σκοπελου με το λιμανι του Αγνωντα,το λιμανι της χωρας το χειμωνα ηταν επισφαλες διοτι δεν ειχε την σημερινη γεωμετρια. Η συγκοινωνια γινοταν με καρα ,μουλαρια και αργοτερα με μια καναδεζα απο τους αδελφους Καθηνιωτη. Η πρωτη εργολαβια του εργου επι δημαρχιας Χαννα εκτελεστηκε απο τον Κοτοπουλεα με εργοταξιαρχη τον Απλαντη Απ,συνεχιστηκαν και αλλες εργολαβιες απο τον ιδιο και αργοτερα απο τον Θωμο. Τα συμπληρωματικα εργα και τυχον διαπλατυνσεις και η ασφαλτοστρωση ολοκληρωθηκαν αρχε του 1970. Εκτοτε μικρες παρεμβασεις και επιδιορθωσεις ελαβαν χωρα με ουσιαστικες αλλα σε μικρο μηκος μετα την πλημμυρα του 2015. Στις 15 /2/2020 σε συσκεψη που εγινε στην αντιπεριφερεια παρουσια του υφυπουργου μεταφορων κου Κεφαλογιαννη ,της γγ νησιωτικης πολιτικης κας Καλογηρου υπο την προεδρια του περιφερειαρχη κου Αγοραστου και της αντιπερειφεριαρχου κας Κολυνδρινη και των Δημαρχων και Αντ/ρχων του νομου και των υπηρεσιακων παραγοντων μεταξυ των αλλων θεσαμε και συζητησαμε με επιχειρηματα την ουσιαστικη παρεμβαση και χρηματοδοτηση του επαρχειακου,το αιτημα μας εγινε και απο την κυβερνηση και απο τον περιφερειαρχη και την αντιπερειφεριαρχη δεκτο . Η περιφερεια ανελαβε την μελετη και χρηματοδοτηση του εργου με 2,5 εκατ. Το εργο ειναι στη φαση της δημοπρατησης,αν ολα πανε καλα μεσα στο χρονο θα κατασκευασθει ασφαλτοταπητας 22 χιλ ,στηθαια,σημανσεις και τριγωνικη ταφρος. Τα πεζοδρομια της Σκοπελου Ελιους ,Γλωσσας δημοπρατηθηκαν.

Για την συνεργασια μας και συνεργεια με την πολιτικη ηγεσια τηςπεριφερειας εχουμε τα καλλιτερα. Η πολιτικη μας και αυτοδιοικητικη μας σχεση οπως και με τις υπηρεσιες βρισκονται σε αριστο επιπεδο.
Ειμαστε ικανοποιημενοι και θα φροντισουμε να τις κρατησουμε ψηλα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΞΗΝΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger